ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση

Οδηγούν την χώρα σε αδιέξοδο

Κριτική εφ’ όλης της ύλης ασκεί στην κυβέρνηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με αφορμή την απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση μέρους μόνο της υποδόσης, αλλά και την κατάσταση σε Υγεία, Παιδεία και …κοινωνία.
fofi

Ως ένα ‘πολιτικό μήνυμα’ που θα πρέπει να αντιληφθεί ο πρωθυπουργός, χαρακτήρισε την απόφαση του  Eurogroup η Φώφη Γεννηματά, ειδικά από την στιγμή που η τρόικα παραδέχεται πως η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τα προαπαιτούμενα, υποστηρίζοντας ότι «η αδυναμία της κυβέρνησης Τσίπρα και η ανικανότητα του ίδιου, οδηγούν την χώρα στο αδιέξοδο», κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, καθώς γεννά προκλήσεις από τον διεθνή Τύπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα χθεσινή γερμανική εφημερίδα που ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριζε πως θα δοθεί μία ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα για να ακολουθήσει στην πορεία το …Grexit.

Την ίδια στιγμή, με την ηγεσία της Τουρκίας να ‘αποθρασύνεται’, όπως είπε, και την γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή να εντείνεται, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παρομοίασε την κατάστασή μας με τον …Τιτανικό. «Δεν μπορεί η χώρα να βουλιάζει στον βάλτο και οι κυβερνώντες να παίζουν πιάνο στο σαλόνι του Μαξίμου σαν να μη συμβαίνει τίποτα», είπε, κάνοντας λόγο για ‘παρακμιακά πράγματα’ και αποδίδοντας τεράστια ευθύνη για του πού οδηγείται η χώρα, στην κυβέρνηση. «Βλέπω τη μέση ελληνική οικογένεια να μη μπορεί να σηκώσει κεφάλι, να μη βλέπει φως και ελπίδα κάπου στην άκρη του τούνελ. Βλέπω  τα νοσοκομεία να διαλύονται, βλέπω την εκπαίδευση να ισοπεδώνεται», είπε στον Real FM, περιγράφοντας την κυβερνητική πολιτική ως να «μοιράζουν την φτώχεια».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε την ανησυχία της και για τα νέα παιδιά που εγκαταλείπουν την χώρα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό, επαναφέροντας επιτακτικά πλέον το αίτημά της για εθνική γραμμή, συνεννόηση και εμπιστοσύνη στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Όσο για τις κατηγορίες του πρωθυπουργού κατά του ΠΑΣΟΚ, η κ.Γεννηματά, θύμισε το έργο της παράταξής της για την χώρα τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια, αλλά και τον βαθύ έλεγχο στα οικονομικά του κόμματος και την αποστολή του πορίσματος στη Δικαιοσύνη, με πρωτοβουλία του ίδιου. Προκάλεσε μάλιστα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να κάνουν το ίδιο στα κόμματά τους, και να συνυπογράψουν το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,
  ========================
  είχε αφήσει εποχή, σαν υπεύθυνος τύπου του Πασόκ, την εποχή ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΕΔΙΩΝ και των ομολόγων. Την εποχή του μεγάλου ΦΑΣΙΣΜΟΥ! του μεγάλου ‘’ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ’’! του μαύρου μανδύα και της μαύρης ψυχής των «επιζητούντων την ευλογία’’ από τα κομποσκοίνια.
  Τότε χωρίς κανένα δισταγμό, αποκάλυπτε και καυτηρίαζε τις παρασπονδίες επωνύμων δικαστών, που είχαν μεταβάλλει τα γραφεία τους σε παραμαγαζα της Ρηγίλλης. Τότε που δεν δίσταζε να ονοματίζει κάθε δικαστή που αντί να δικάζει, υπηρετούσε κομματικές σκοπιμότητες και πολιτικές αθλιότητες. Τότε που το δημόσιο συμφέρον, είχε ταυτιστεί με τους εθνικούς ‘’μεταπράτες’’ της βορείου Ελλάδας.

  Τότε, που οι νεοδημοκράτες υπουργοί, αθωώνονταν από τα κακουργήματα και τις ρεμούλες των ολίγων εκλεκτών , ουσιαστικά, λόγω ..βλακείας !!!
  Ας δούμε λοιπόν μερικές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σε όλα όσα ‘’θεσπίζονταν’’ για να απαλλαγεί η Νέα Δημοκρατία , από το πλήθος(των προσοδοφόρων για μερικούς) κακουργημάτων
  «Θεσμική παρέκκλιση»
  Ειδικότερα, ο κ. Μπάγιας σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Σανιδά για μη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή δήλωσε: «Θεωρώ ότι βρισκόμαστε πλέον ενώπιον θεσμικής παρέκκλισης. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη χώρα μας δεν είναι γενικός εισαγγελέας όπως για παράδειγμα συμβαίνει στις χώρες που εφαρμόζουν τον αγγλοσαξωνικό δίκαιο.
  Κατά συνέπεια δεν δικαιούται να υποκαθιστά και να αντιποιείται το ρόλο και αρμοδιότητες κάθε εισαγγελέα. Πολύ δε περισσότερο δεν δικαιούται να παρεμβαίνει και να υποκαθιστά την κρίση και τη συνείδηση κάθε αρμόδιου εισαγγελέα στη συγκεκριμένη υπόθεση. Στην παρούσα συγκυρία το αγαθό που πρωτίστως πρέπει να διαφυλαχθεί είναι η προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία ενός εκάστου εισαγγελέα.
  Για το σκοπό αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συναρμόδιους συνταγματικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λάβουν θέση επί του συγκεκριμένου μείζονος σημασίας ζητήματος. Υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του οργανισμού δικαστηρίων κάποια παρέμβαση ή υπόδειξη είναι ανεπίτρεπτη και αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα.
  Θεωρώ ότι το θέμα που έχει ανακύψει δεν αφορά μόνο την Εισαγγελία ως θεσμό ή μόνο τη Δικαιοσύνη αλλά συνδέεται με τη λειτουργική ποιότητα της ίδιας της δημοκρατίας μας και γι αυτό οφείλουμε όλοι να αρθούμε στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.