ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι είπε ο Τζακ Λιου στον Τάρο Άσο

Oι ΗΠΑ προειδοποιούν την Ιαπωνία κατά της σκόπιμης υποτίμησης του γεν

O Aμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ιάπωνα ομόλογό του Τάρο Άσο την σπουδαιότητα της συμμόρφωσης στη συμφωνία της Ομάδας των 20 προηγμένων κρατών (G20) κατά της σκόπιμης κι ανταγωνιστικής υποτίμησης των εθνικών νομισμάτων, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό υπουργείο.
Japanese national flags flutter in front of buildings at Tokyo's business district

«Ο υπουργός επεσήμανε πως οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν από την G20 στη Σαγκάη για τη χρήση άλλων των εργαλείων άσκησης πολιτικής με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης, που αποτρέπουν την ανταγωνιστική υποτίμηση και δεν στρέφονται κατά των ισοτιμιών για ανταγωνιστικούς λόγους» έχουν συμβάλλει στην δημιουργία εμπιστοσύνης στην παγκόσμια οικονομία κατά τους περασμένους μήνες, προσθέτει το ίδιο κείμενο.

Ο Λιου κι ο Άσο συναντήθηκαν χθες στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Σε προηγούμενη συνέντευξή του, χθες στην Ουάσιγκτον, ο Λιού επανέλαβε πως η κυβέρνησή του «εξακολουθεί να δίνει έμφαση στην ανάγκη» να αποφεύγουν οι διάφορες χώρες να καταφεύγουν στην πολιτική σκόπιμης αποδυνάμωσης του νομίσματός τους ως μοχλό για την ανάκαμψη της οικονομίας τους.

Οι Ιάπωνες έχουν από καιρού εκδηλώσει πρόθεση να παρέμβουν στην αγορά νομισμάτων προκειμένου να χαλιναγωγήσουν την απότομη άνοδο του γέν που απειλεί τις εξαγωγές τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.