ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Τανζανία

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του πάπα και πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄ στην Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας, στη βόρεια Τανζανία.
theoodoros

Χθες, εβδόμη και τελευταία ημέρα της περιοδείας του στην Ιερά Μητρόπολη της Μουάνζας, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος συναντήθηκε με τους κληρικούς της Μητρόπολης, με τους οποίους συζήτησε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους διακονία.

Στη συνέχεια ο πατριάρχης Αλεξανδρείας μετέβη μαζί με τον μητροπολίτη Μουάνζας Ιερώνυμο αλλά και όλους τους ιερείς της Μητροπόλεως, στο νοσοκομείο της Ορθοδόξου Εκκλησίας UFUFUO (ΑΝΑΣΤΑΣΗ), το οποίο ανηγέρθη τη προτροπή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου και με τη συμβολή του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, του Κέντρου Διεθνούς Αλληλεγγύης και Συνεργασίας (ΚΕΔΑΣ), αλλά και τη χορηγία της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Σταματίας Δερμιτζόγλου. Το Νοσοκομείο παρέχει υψηλού βαθμού ιατρική περίθαλψη στους φτωχούς ανθρώπους της περιοχής.

Τέλος, επισκέφθηκε την υπό ανέγερση γυναικεία Ιερά Μονή της Οσίας Μακρίνας, δωρεά από γυναικεία αδελφότητα της Μητροπόλεως Αργολίδος, η οποία ευρίσκεται σε μια πανοραμική τοποθεσία πάνω από τη Λίμνη Βικτόρια και στην οποίαν σκοπεύει να εγκαταστήσει γυναικεία μοναστική αδελφότητα.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Μητρόπολη, μετά την ίδρυση της το 2007. Η Ιερά Μητρόπολις Μουάνζας βρίσκεται πέριξ της λίμνης Βικτόρια, της δεύτερης μεγαλύτερης λίμνης στον κόσμο, στα σύνορα με την Ουγκάντα και την Κένυα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.