ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απών ο δήμαρχος

Τσίπρας: Το Σκοπευτήριο παραχωρείται στους πολίτες της Καισαριανής

Εκδήλωση απόδοσης του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο δήμο και στο λαό της που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
skopeutirio

Η σημερινή ημέρα έχει μια συναισθηματικό φόρτιση .Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής , το σκοπευτήριο της Καισαριανής εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχήΗ ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση ανέφερε υπογραμμίζοντας πως τελεσίδικη είναι η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας

Η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή .

Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρας μας ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΒ 20:27 02/10/2016

  Ο Πανούσης καίει τον Τσίπρα:
  ========================
  Ξέραμε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες με το δημοψήφισμα
  24.7.15
  Καταφατικά απάντησε ο αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης όταν ρωτήθηκε το πρωί αν το βράδυ που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση γνώριζε ότι οι τράπεζες θα είναι κλειστές.

  Μιλώντας στο «Mega” είπε ότι εκείνη την ημέρα «ειπώθηκαν όλα» και πρόσθεσε ότι του ζητήθηκε να είναι έτοιμος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. «Ήμουν έτοιμος ήδη εγώ», ανέφερε. Αναλυτικά στο Capital.gr.

  Το κλείσιμο των τραπεζών είναι με διαφορά το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα γονατίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τις τράπεζες δεν τις έκλεισαν ούτε οι Σαμαράς-Βενιζέλος, ούτε ο «εκβιαστής» Ντράγκι, ούτε ο…καπιταλισμός. Τις έκλεισαν οι πράξεις και οι παραλείψεις των Τσίπρα-Βαρουφάκη.

  Αν ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να τον πάρουμε στα σοβαρά και αν πράγματι θεωρεί ότι τον αδικεί η ταύτιση με διάφορα παρανοϊκά στελέχη του κόμματος του, οφείλει να δώσει δημόσια πλήθος εξηγήσεων για το πρώτο εξάμηνο της πρωθυπουργίας του

 2. Σοκ και δέος από το άρθρο του Στάθη για τον Τσίπρα και τους γενίτσαρους του ΣΥΡΙΖΑ
  ===================================================================
  Σοκ και δέος έχει προκαλέσει στο χώρο της αριστεράς το άρθρο του Στάθη στο enikos.gr με τίτλο (Αυτο)κριτική

  Του Στάθη

  Δύσκολα εμφανίζεται στην Ιστορία τέτοια οβιδιακή μεταμόρφωση, τέτοια μετάλλαξη ενός πολιτικού ηγέτη, όπως αυτή του κ. Τσίπρα. Και το ίδιο δύσκολα ένα αριστερό κόμμα, ή έστω το μέρος εκείνο του κομματικού σώματος που του απέμεινε, παρακολουθεί αυτή τη μετεξέλιξη προσπαθώντας να μιλήσει τη γλώσσα που μιλούσε πριν να αυτομολήσει στην πολιτική που αντιμαχόταν.
  Σπανίως, επίσης, στην Ιστορία αυτή η μεταμόρφωση συντελείται τόσο γρήγορα. Και τόσο ξετσίπωτα.

  Θα αναφερθώ μόνον σε ένα απ’ τα χίλια που έλεγε ο κ. Τσίπρας, πριν να αρχίσει κι αυτός να αραδιάζει τα χίλια ένα παραμύθια της Χαλιμάς.

  Ελεγε: «Η λέξη ισοδύναμα έχει εισαχθεί απ’ την τρόικα. Οταν αναζητούνε ισοδύναμα, εννοούν ισοδύναμους πόνους».

  Τώρα όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ομιλούν στα πάνελ και από του βήματος της Βουλής για τους εν λόγω πόνους -τα ισοδύναμα- ως να πρόκειται για φάρμακα που θεραπεύουν πάσα λύπη και στεναγμό, ως να πρόκειται για παραμυθία αυτών των ίδιων, ώστε να αντέξουν τον αυτοδιασυρμό τους.

  Εσχατοι των Κλαζομενίων και υπομείονες των Αβδηριτών.

 3. ΓΛΕΖΟΣ: Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό
  ===========================================
  Τον λόγο έχει ο λαός . Αυτός τους ψήφισε.
  Αυτά είπαν στον λαό και γι αυτά τους ψήφισε.
  Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς,
  του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
  *Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
  *Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
  *Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.
  *Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
  *Πέρασε ένας χρόνος κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.
  Κρίμα και πάλι κρίμα.
  Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
  Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
  Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.
  Μανώλης Γλέζος

 4. Αποκαλύψεις από Ζωή: Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει την υπογραφή μνημονίου το 2014
  «Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε το δημοψήφισμα προκειμένου να δείξει ότι κάνει τα πάντα, ενώ είχε ήδη πουλήσει την πατρίδα» – H κυβέρνηση ήξερε από τον Μάιο ότι θα κλείσουν οι τράπεζες και ο Βαρουφάκης μας είχε ενημερώσει για τα IOUs.
  Σε νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου προχώρησε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε συμφωνήσει για την υπογραφή μνημονίου ήδη από το 2014 ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  Παρουσιάζοντας καρέ – καρέ όλα τα σημαντικά γεγονότα από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 έως την διάλυση της Βουλής τον περασμένο Αύγουστο μίλησε για τις ελπίδες που προδόθηκαν και «κάρφωσε» όλους του αρνητικούς πρωταγωνιστές των πιο δραματικών στιγμών του περασμένου έτος. Παραδέχθηκε πως το μεγαλύτερό της λάθος ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξε στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος «χρησιμοποίησε το δημοψήφισμα προκειμένου να δείξει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει τα πάντα ενώ είχε ήδη πουλήσει την πατρίδα».

 5. NB 20:18 02/10/2016

  Επίθεση του Περικλή Κοροβέση στον Τσίπρα: Αρχηγός στη χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση…
  =====================================================================
  5/09/2016

  “Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί με άρθρο του ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημαίνον στέλεχος της Αριστεράς, Περικλής Κοροβέσης.

  «Τελικά αποδείχτηκε πως η χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση είχε αρχηγό τον Τσίπρα. Και όλα αυτά γιατί; Για
  ——————————————————————————————————————————
  τη μανία της εξουσίας. Και είναι τουλάχιστον θλιβερό να βλέπεις έντιμους αγωνιστές της Αριστεράς, που για τον έρωτα της καρέκλας και της εξουσίας τα ξεπούλησαν όλα, να μην μπορούν πια να κυκλοφορήσουν στον δρόμο» γράφει στην Εφημερίδα των Συντακτών.

 6. NMan. 20:14 02/10/2016

  Χρυσόγονος: Έχουμε αποστερηθεί την εθνική μας κυριαρχία
  =============================================
  Για απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας σε ό,τι αφορά την άσκηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.
  Ο κ .Χρυσόγονος είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι τίθεται θέμα συνταγματικότητας σε μια σειρά ζητημάτων, με τα μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα μας από τους δανειστές και πρόσθεσε:
  «Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι έχουμε αποστερηθεί την εθνική κυριαρχία ή μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας σε ό,τι αφορά την άσκηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Oυσιαστικά μας υπαγορεύουν τους όρους τους και όλα τα κρατικά όργανα, χωρίς να εξαιρούνται και τα δικαστήρια, βρίσκονται αντιμέτωπα, ρητά ή σιωπηρά, με το υπαρξιακό ερώτημα «και πού θα βρεθούν τα λεφτά;»».

 7. IBAN 20:11 02/10/2016

  Εμπλοκή ελληνικών υπηρεσιών στην υποκλοπή; (βίντεο)

  ΔΝΤ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ WΙΚΙLEAKS: Εμπλοκή ελληνικών υπηρεσιών στην υποκλοπή; (βίντεο)

  Τι υποστηρίζει δημοσιογράφος της WSJ.

  Τις έντονες επιφυλάξεις του για το ποιος και για ποιον λόγο υπέκλεψε την συνομιλία ανάμεσα στα τρία στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέπτυξε ο δημοσιογράφος Μάρκους Γουόκερ από την εφημερίδα Wall Street Journal.
  Από του πρώτους δημοσιογράφους διεθνώς που εντόπισε την “παράξενη” ορθογραφία του ονόματος της Ντέλια Βελκουλέσκου στο κείμενο της απομαγνητοφώνησης που δημοσίευσαν τα Wikileaks, ο κ. Γουόκερ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, εξέφρασε την απορία του για την αναγραφή του ονόματος της εκπροσώπου του ΔΝΤ με τη φωνητική απόδοση της ελληνικής γλώσσας στην λατινική γραφή, ως “Velkouleskou” και όχι ως “Velculescu”.
  “Ο τρόπος που αναγράφεται το όνομα μας δείχνει πως το όνομα γράφτηκε στα Ελληνικά και έπειτα ξαναγράφτηκε στα Λατινικά, ανορθόγραφα όμως” τόνισε ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας, υπογραμμίζοντας πως αυτό ίσως να αποδεικνύει την εμπλοκή κάποιας ελληνικής μυστικής υπηρεσίας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.