ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους

Ομόφωνα αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό της ΜΑΡΦΙΝ

Αθωώθηκαν ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στην Μαρφίν και τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου Ιανός καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση .

Οι δικαστές αποτιμώντας τα αποδεικτικά στοιχεία κατέληξαν σε αθωωτική απόφαση για τον Θ. Σίψα και τον Π.Ανδρεάδη ή Αντρέεβ.

Υπέρ της απαλλαγής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας .

Όπως τόνισε παρότι ήταν στην πορεία την επίμαχη ημέρα δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές ενδείξεις για να οδηγήσουν στην ενοχή του. Την ίδια απαλλακτική πρόταση είχε και για τον κατηγορούμενο για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Παύλο Ανδρεάδη ή Άντρεβ για τον οποίο επισημάνε ότι δεν βρισκόταν ούτε καν στην πορεία την επίμαχη ημέρα.

Απολογούμενοι και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τις ποινικές πράξεις που τους έφεραν αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη.

Ο 34χρόνος Θοδωρής Σίψας απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους αρνήθηκε κάθε σχέση με τον φονικό εμπρησμό της τράπεζας Μαρφίν που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των τριών υπαλλήλων του υποκαταστήματος μεταξύ των οποίων η έγκυος Αγγελική Παπαθανοσούλου. «Αρνούμαι κατηγορηματικά τις
κατηγορίες. Δηλώνω αθώος. Έχω καταδικάσει την επίθεση στην τράπεζα Μαρφίν από το 2011.Ως άνθρωπος που αγωνίζεται για τη αντιεξουσία και την ελευθερία δε θα μου επέτρεπα να κάνω αυτό για αυτό που κατηγορούμαι» είπε στην έναρξη της απολογίας του ο Θόδωρος Σίψας ασμαίνοντας, με εμφανή τη συγκινησιακή φόρτιση και προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ο Θόδωρος Σίψας κατέληξε : «Όταν έλαβα γνώσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζω ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Εγώ πήγα να βοηθήσω και τώρα με κατηγορούν για κάτι που δεν έχω πράξει και μάλιστα για ένα τόσο βαρύ έγκλημα».

Κάθε σχέση με την πορεία της 5ης Μαΐου 2010 αλλά και τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα αρνήθηκε στην απολογία του ο ηλεκτρολόγος Παύλος Ανδρεάδης η Αντρέεβ ο οποίος κατηγορείται για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ.

«Από πρώτη στιγμή αρνήθηκα την κατηγορία διότι δούλευα στον Διόνυσο εκείνη την ημέρα.Επειδή ήταν η γιορτή της μητέρας μου θυμάμαι κατά 90% τι έκανα» ανέφερε .

«Συλλυπητήρια στους συγγενείς των δυο θυμάτων. Θα ήθελα να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι» είπε κλείνοντας την απολογία του, ο κατηγορούμενος.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 19:24 31/10/2016

    Μερικές Χιλιάδες ΑκροΑριστερο-δεξιοί τζιχαντιστές χουλιγκάνοι σκατοφασίστες και Εκατοντάδες Χιλιάδες αριστεροδεξιοί αγανακτισμένοι κρυφοφασίστες , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΘΝΟ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!) το 2010-2011 ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , ακύρωναν Εθνικές Επετείους, Δεν Πλήρωναν φόρους ζώντας ως παράσιτα επάνω σε ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ που βάζαμε πλάτη , προπηλάκιζαν , έκαιγαν, λεηλατούσαν, δολοφονούσαν εν ψυχρώ, ΜΕ ΕΥΡΎΤΑΤΗ ΕΝΟΧΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ & ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑ . Για αυτό ενώ ΠΟΛΛΕΣ-ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ & Γνωστοί & Συγγενείς & Γείτονες & Δημοσιογράφοι – ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ , ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ και οι δολοφονημένοι ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΙΚΑΊΩΣΗ .

    • Στον ίδιο βαθμό ατιμωρησίας , με την ανηθικότητα και την παράβαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ασθενείς τάξεις τούτης της χώρας μας που συντελείται από την σημερινή διακυβέρνηση , υπάγονται και τα θύματα του Ταχψυπλοου Της Αιγινας .
      Περιφέρονται οι αθώες ψυχές των δολοφονιμένων ζητώντας να βρουν δικαιοσύνη .
      Που να βρεθεί ομως αυτή την στιγμή που ακόμη δεν εχουν βρεθεί – με τις ανοχές της κυβερνησης και των εκτελεστικών τους οργάνων — pποιοί επέβαιναν στο ταχύπλοου.
      Εγώ δεν θα σταματήσω να το αναφέρω , πείτε στον Υπουργό Ναυτηλίας κ. ΔΡιτσα , μεχρι της μέρας της κτήσεως των υπευθύνων .
      Τώρα λετε να ομοιάζει η υπόθεσης αυτή με τις δολοφονίες της ΜΑΡΦΙΝ ;
      Στα κουκουλώματα ΝΑΙ !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.