ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στη Real News

Π. Καμμένος: Ισχυρή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία

"Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή, δεν βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού». Βεβαίως και η Ένωση Κεντρώων είναι καλοδεχούμενη και αυτό που είπα είναι ότι πολλές από τις προτάσεις του κ. Λεβέντη, ιδιαίτερα για τις αλλαγές του Συντάγματος και θεσμικές αλλαγές, είναι προτάσεις που μας βρίσκουν σύμφωνους" ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος.
kammenos

Ερωτηθείς "γιατί αποκλείει την Φώφη Γεννηματά" είπε ότι "η κ. Γεννηματά αποκλείει μόνη της τον εαυτό της. Αντί να αρνηθεί το παρελθόν, το κακό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, αντί να αποκοπεί από την πολιτική Βενιζέλου, έχει γίνει ουραγός του κ. Μητσοτάκη, προσδοκώντας και παρακαλώντας για μια νέα συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας."

Αναφορικά με το θέμα του χρέους, επισήμανε την υποχρέωση των εταίρων να ρυθμίσουν το ζήτημα, "όπως έχουν δεσμευθεί" και πρόσθεσε ότι "ανεξαρτήτως της βούλησης της αντιπολίτευσης, είμαι βέβαιος ότι το θέμα του χρέους θα λυθεί μέσα σε αυτόν τον χρόνο."

Ερωτηθείς "τι δεν κάνει καλά η κυβέρνηση" και η "πλειονότητα των δημοσκοπήσεων δείχνει σαφές προβάδισμα της Ν.Δ. και μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων" είπε ότι "αυτό που δεν κάνει καλά η κυβέρνηση είναι ότι αφήνει τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό σε όλες τις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες, να λειτουργούν χωρίς κανόνες".

Ο κ. Καμμένος είπε ότι "συνεχίζουν να δημοσκοπούν "οι εταιρείες, οι οποίες έδειχναν στο δημοψήφισμα ότι προηγείται το «Ναι» και τελικά προέκυψε αυτή η τεράστια διαφορά, οι εταιρείες που παρουσίαζαν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Σημίτη, οι εταιρείες που έδειχναν νίκη της Νέας Δημοκρατίας, καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ και μη είσοδο των ΑΝΕΛ στη Βουλή".

"Είναι ξεκάθαρο ότι θα δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας μια εταιρεία της οποίας προΐσταται ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη. Μετά και την τελευταία αναφορά του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων φαίνεται ότι βγάζουν το αποτέλεσμα ανάλογα με το ποιος πληρώνει" πρόσθεσε.

Ως προς τον "αναμενόμενο, μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ανασχηματισμό", ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ "ως κυβερνητικοί εταίροι, με εντιμότητα και με πνεύμα συνεργασίας, θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο κυβερνητικό σχήμα, ιδίως σε τομείς που πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε", ενώ εκτίμησε την μέχρι τώρα συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ως "απόλυτα επιτυχή".

Ερωτηθείς για το θέμα των Θρησκευτικών, είπε ότι "στο θέμα της Εκκλησίας τη λύση την έδωσε ο πρωθυπουργός, όταν ανακοίνωσε ότι θα γίνει διάλογος με την Εκκλησία προκειμένου να αποφασιστεί η ύλη των βιβλίων και ο τρόπος που θα διδάσκεται το μάθημα" προσθέτοντας "αυτό που ζητήσαμε οι ΑΝΕΛ και έγινε δεκτό είναι, πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, να εισακουστεί η άποψη της Εκκλησίας."

Ερωτηθείς αν θέτει θέμα παραμονής του κ. Φίλη στην κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος αφού επισήμανε ότι υπάρχουν διαφωνίες με τον υπουργό Παιδείας, επισήμανε ότι "οφείλω

να πω ότι ο κ. Φίλης ως υπουργός Παιδείας κατάφερε για πρώτη φορά τα σχολεία να λειτουργήσουν με βιβλία, καθηγητές και δασκάλους από την πρώτη ημέρα" και πρόσθεσε "είναι διαφορετικό, λοιπόν, το θέμα της βαθιάς πολιτικής διαφοράς που έχουμε μαζί του και άλλο το θέμα της άσκησης της εξουσίας από τον κ. Φίλη στο υπουργείο Παιδείας."

Ως προς τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη και της κ. Γεννηματά ότι "ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την διαπλοκή θα είναι κατηγορούμενος", ο κ. Καμμένος είπε "μόλις αναφέρθηκαν τα θέματα της Siemens, των υποβρυχίων, του ΚΕΕΛΠΝΟ, εξαφανίστηκαν από την αίθουσα της Βουλής όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπως και η κυρία Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης. Ο συνεταιρισμός ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας, που ξεκίνησε από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, είναι ένας συνεταιρισμός που στηρίζεται στη συγκάλυψη των σκανδάλων. Θεωρώ, λοιπόν, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, ότι κατηγορούμενοι για τη διαπλοκή είναι εκείνοι που συναγελάζονταν με τον Χριστοφοράκο, που νομοθετούσαν για άρση ευθυνών για τα υποβρύχια, που στήριζαν ο ένας τον άλλον για τη συγκάλυψη της διαπλοκής και όχι αυτή η κυβέρνηση που συγκρούστηκε μαζί της."

"Οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι αποφάσεις απόλυτα σεβαστές από όλους μας και θα πρέπει να εκτελούνται. Το έχω δηλώσει δημόσια και για την απόφαση της αποκατάστασης των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας" απάντησε ερωτηθείς αν ανησυχεί για την απόφαση του ΣτΕ.

Ο κ. Καμμένος στην ερώτηση αν "ο κεντρικός τραπεζιτης έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης ή όχι;" είπε ότι "ανεξαρτήτως της εμπιστοσύνης που έχει ο θεσμός του κεντρικού τραπεζίτη, η κυβέρνηση απέδειξε ότι καμία έρευνα δεν σταματά, όποιον κι αν αφορά, είτε αυτό είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής." "Περισσότερο από τον κεντρικό τραπεζίτη, τα θέματα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Τράπεζας Αττικής αφορούν τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας. Στο μεν ΚΕΕΛΠΝΟ έδιναν χρήματα για να τους «λιβανίζουν» τα μέσα ενημέρωσης, πλήρωναν ανύπαρκτες ιστοσελίδες και ανύπαρκτους δημοσιογράφους και στην Τράπεζα Αττικής δανειοδοτήθηκαν με 14 εκατομμύρια ευρώ, σε αντίθεση με εμάς που δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ από καμία τράπεζα. Μέλος διοικητικού συμβουλίου και διευθύντρια της Τράπεζας Αττικής ήταν η στενή συνεργάτις του κ. Σταϊκούρα και όχι δικός μου συνεργάτης. 'Αρα, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απολογηθούν στον ελληνικό λαό" πρόσθεσε.

Ερωτηθείς βάσει ποιών στοιχείων έθεσε "πρώτος, βέτο στην υποψηφιότητα Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες" είπε ότι "στο συγκεκριμένο tweet επισυνάπτω ανάρτηση από site, το οποίο μου κάνει επίθεση με ψευδή στοιχεία. Αυτό το site ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του κ. Καλογρίτσα και αυτός ισχυριζόταν σε εμένα ότι ήταν μέτοχος στον συγκεκριμένο ιστότοπο. Το ίδιο συνέβη και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με προσωπικές επιθέσεις του συγκεκριμένου ιστότοπου. Η δικαιολογία ήταν ότι στη λίστα που κατέθεσα στην ΕΣΗΕΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ και εν συνεχεία πήρε η Δικαιοσύνη και έφθασε σε άσκηση διώξεων περιλαμβάνεται και ο διαχειριστής".

Ο κ. Καμμένος στην ερώτηση αν ενημέρωσε σχετικά τον κ. Παππά και αν κατά την γνώμη του έχει ευθύνες ο υπουργός Επικρατείας, είπε ότι "ο υπουργός Επικρατείας και η κυβέρνηση έκαναν έναν διαγωνισμό απόλυτα επιτυχή. Για πρώτη φορά τα κανάλια πλήρωσαν για τις δημόσιες συχνότητες. Η απόδειξη ότι ήταν επιτυχής ο διαγωνισμός και πως δεν υπήρχε παρέμβαση της κυβέρνησης ήταν ότι δεν ευνοήθηκαν αυτοί που φέρονταν ως ημέτεροι, ενώ αντίθετα πήραν άδεια εκείνοι που κάνουν την πιο σκληρή κριτική - και επίθεση θα μπορούσα - να πω στην κυβέρνηση".

Σε ό,τι αφορά το αν "η επιτροπή έκανε σωστό έλεγχο για το πόθεν έσχες του Κ. Καλογρίτσα μετά τις αποκαλύψεις για το «δανεικό βοσκοτόπι» που είχε θέσει ως εγγύηση και τα δάνεια που είχε πάρει από την Τράπεζα Αττικής;" ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι "η ανάδειξη του θέματος για τα βοσκοτόπια έγινε ακριβώς από τον έλεγχο της επιτροπής. Το θέμα των δανείων για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε από την κυβέρνηση Βενιζέλου - Σαμαρά, που είχε εγκρίνει μία τεράστια επένδυση - παράλογη θα μπορούσα να πω - για τον συγκεκριμένο χώρο. Ας ψάξετε στη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, για τους υπεύθυνους."

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί "έωλου διαγωνισμού και επιδίωξης της κυβέρνησης να στήσει νέο σκηνικό διαπλοκής", ο κ. Καμμένος είπε ότι "η αντιπολίτευση

έχει απόλυτη ευθύνη. Σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη είναι ο συνέταιρος του κ. Καλογρίτσα στην εταιρεία GPO, ο κ. Θεοδωρικάκος. Ας ψάξει, λοιπόν, η αντιπολίτευση στους δικούς της κόλπους τους υπεύθυνους. Η κυβέρνηση έκανε έναν επιτυχημένο διαγωνισμό και για πρώτη φορά μπαίνει μια τάξη στα κανάλια".

Τέλος, ερωτηθείς αν "το νέο κανάλι του κ. Σαββίδη - αν τελικά πάρει την άδεια - θα στελεχώνεται πράγματι από στελέχη του υπουργείου σας, βάσει του φακέλου που είχε προσκομίσει" ο κ. Καμμένος απάντησε "να ρωτήσετε τον κ. Σαββίδη. Αποτελεί τιμή για εμένα να έχω συνεργάτες επαγγελματίες δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΑ, με τεράστια εμπειρία και στην τηλεόραση, αλλά και σε εφημερίδες, που σήμερα βρίσκονται στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και αύριο μπορεί να βρίσκονται στην ελεύθερη αγορά."

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Θυμάται τι έλεγε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ο κ. Καμμένος;

  Επειδή εμείς μιλάμε με πράξεις, με γεγονότα και στοιχεία και δεν εκτοξεύουμε φωτοβολίδες και άλλες ανοησίες παραθέτουμε τα παρακάτω.
  Είναι μια αυστηρά πολιτική κριτική στον κυβερνητικό εταίρο, τον Πάνο Καμμένο ο οποίος αύριο, μαζί με τους βουλευτές του, θα ψηφίζει με… υπερηφάνεια το νέο Υπερταμείο.
  Θα του θυμίσουμε, γιατί μπορεί να το έχει ξεχάσει τι έλεγε κατά καιρούς για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και για τον ΕΝΦΙΑ. Χωρίς κανέναν σχολιασμό από εμάς: Αφήνουμε τον ίδιο τον κ. Καμμένο να εκτεθεί, έτσι για να ξέρει ο κόσμος τι τον ψεκάζουν. Έτσι για να ξέρει με ποιους έχει να κάνει.

  Έχουμε και λέμε λοιπόν:
  27 Σεπτεμβρίου 2014 στον Γιώργο Αυτιά:

  «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν. Είναι φόρος που έχει σκοπό τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Είναι απόλυτα αντισυνταγματικός ο συγκεκριμένος φόρος, είναι αντίθετος και με το ευρωπαϊκό δίκαιο», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αποκάλυψε πως ο ίδιος δεν έχει πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και δεν σκοπεύει να τον πληρώσει.
  8 Μαΐου 2014, προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη:
  ===============================
  Τους είπαμε, ότι σκοπός τους είναι να δημεύσουν τη δημόσια περιουσία και βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα που περνά η δημόσια γη περνά στα χέρια ξένων… Το ίδιο συμβαίνει και με τη δημόσια περιουσία, που μέσω του ΤΑΙΠΕΔ πωλείται για ένα κομμάτι ψωμί. Αν έχουν την εντύπωση ότι θα δώσουν τη δημόσια περιουσία από το παράθυρο, τους λέμε ότι όποια συμφωνία κάνουν είναι άκυρη.
  15 Ιανουαρίου 2014, ενημέρωση για το Ελληνικό:
  ===================================
  Συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πραγματοποίησε ο Χρ.Κορτζίδης, Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 στη Βουλή.
  Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ευρύτερες εξελίξεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγ.Κοσμά και ο Π.Καμμένος ενημερώθηκε για ορισμένα κρίσιμα θέματα που προκύπτουν από αυτή για την περιοχή του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. Εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και διατύπωσε ορισμένες σκέψεις για την έμπρακτη υποστήριξή του στα αιτήματα του Δήμου μας, όπως η συγκρότηση μίας διακομματικής επιτροπής για το θέμα του Ελληνικού και η επιτόπου ενημέρωση του ίδιου και των βουλευτών της Β΄ Αθήνας το αμέσως επόμενο διάστημα.

  9 Ιουλίου 2014 στη Βουλή για τη ΔΕΗ:
  ==========================
  «Αύριο, εκτός από το 30%, το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να πουλήσει χωρίς καμία άδεια της Βουλής, όλη τη ΔΕΗ. Είναι μια εγκληματική επιλογή της τρόικας την οποία υπηρετεί η κυβέρνηση. Αυτό που καλούμαστε στην ουσία να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε αν θέλουμε να έχουμε μια κυρίαρχη χώρα».

  «Είναι πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο να πουλιέται μια δημόσια επιχείρηση με 7,5 εκατομμύρια
  ——————————————————————————————————————————————–
  αποκλειστικούς πελάτες, με καθαρά κέρδη 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο και με περιουσία πάνω από 15 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κοιτάσματα λιγνίτη, με αντάλλαγμα το 1/10 της αξίας της»τόνισε ο Πάνος

  Καμμένος και συνέχισε σε εξίσου υψηλούς τόνους:
  «Με την υπογραφή και την ψήφο σας δωρίζετε τα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας. Νομίζει κανείς ότι θα μείνει έξω από τη φυλακή, όταν η Δικαιοσύνη αποφανθεί ότι κάποιος αποφάσισε να ξεπουληθεί ο ενεργειακός πλούτος της χώρας»;
  17 Ιουλίου 2013 στη Βουλή:
  =======================
  Και συνεχίζουν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι να χαράζουν την πολιτική της πατρίδας μας, την πολιτική του εκβιασμού, των συνεχών μέτρων, της κατάργησης της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας, της δήμευσης της περιουσίας, της αποτυχίας των αποκρατικοποιήσεων, διώχνοντας τους Ρώσους από τη ΔΕΠΑ, επιβάλλοντας τους Αζέρους να έρθουν μέσω της ΔΕΣΦΑ, κάνοντας κουμάντο για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, που δεν θα γίνει ποτέ, γιατί από το παράθυρο έρχεται ο κ. Κόκκαλης με συμφωνίες που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ, υποχρεώνοντας το νέο αγοραστή.
  13/12/2014 μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ:
  ==============================
  «Πληρώνω το φόρο εισοδήματος για να είμαι εντάξει με το φόρο εισοδήματος και το ΦΑΠ του 2011, 2012 και 2013 δεν μπόρεσα να το πληρώσω όλο μαζί, δίνω σιγά-σιγά από ένα μικρό ποσό. Αλλά τον ΕΝΦΙΑ δεν τον πλήρωσα, έχω κάνει προσφυγή γιατί είναι αντισυνταγματικός. Πρέπει να το πούμε, ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας κεφαλικός φόρος και αυτή τη στιγμή πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι η τρόικα και η κυβέρνηση πιέζουν να πάμε στη λεγόμενη συμφωνία πιστωτικού ορίου, όπως την περιέγραψαν».
  Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες αναφορές από τον κ. Καμμένο. Όχι μόνο για τον ΕΝΦΙΑ ή για το ΤΑΙΠΕΔ. Αλλά και για τους φόρους της κυβέρνησης Σαμαρά, για τον ΦΠΑ, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για το «ξεπούλημα της περιουσίας», κι άλλα πολλά.

  Τα γραπτά μένουν κ. υπουργέ. Και σας εκθέτουν όλους όσους θα ψηφίσετε αύριο. Στην υγειά σας βρε παιδιά.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.