ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβολή στα σχέδια του πρωθυπουργού

«Παγώνει» ο ανασχηματισμός ενόψει της... τηλεμαχίας

Στη διαχείριση της «επόμενης μέρας» μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του νόμου Παππά επικεντρώνεται η κυβέρνηση, καθώς το μέτωπο των τηλεοπτικών αδειών ανοίγει εκ νέου και προβλέπεται καυτό.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας «παγώνει» τα σχέδιά του για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, παραπέμποντας ακόμη και στην... ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να εκπέμψει εικόνα σταθερότητας και να δείξει ότι η κυβέρνηση δεν κλυδωνίζεται από το «ράπισμα» των Συμβούλων Επικρατείας. Έτσι, σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός προχωρούσε τα επόμενα 24ωρα σε ανασχηματισμό, θα έδειχνε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται εγκλωβισμένη και επιχειρεί «φυγή προς τα εμπρός». Ως εκ τούτου, υπό τον κίνδυνο να φανεί ο ανασχηματισμός ως «κίνηση πανικού», ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να βάλει στο συρτάρι τα σχετικά -και απολύτως υπαρκτά- σχέδιά του, αφήνοντας την αναδόμηση της κυβέρνησης γι' αργότερα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να μην αποφάσισε απλώς μία... μικρή αναβολή, αλλά το «πάγωμα» των όποιων αλλαγών ως την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Τηλεμαχία

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν θεσμικά ζητήματα που εκκρεμούν και πρέπει να ρυθμιστούν, δεν είναι προτεραιότητα ο ανασχηματισμός», σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, παραπέμποντας στο ανοιχτό μέτωπο περί τις τηλεοπτικές άδειες, που αναζωπυρώνεται επικινδύνως. Ήδη, σήμερα το πρωί, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για προσωρινές άδειες εκπομπής την ερχόμενη Δευτέρα... «με το αζημίωτο» για τους καναλάρχες, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του matrix24.gr, να αναλάβει «το αργότερο σε μία εβδομάδα» -όπως λένε συνομιλητές του- νέα πρωτοβουλία για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.