ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός σε ζωολογικό κήπο του Λονδίνου - Γορίλας έσπασε το γυάλινο κλουβί του

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρέθηκε χθες το απόγευμα ένας ζωολογικός κήπος στο Λονδίνο, όταν ένας γορίλας έσπασε το γυάλινο κλουβί του και βγήκε έξω.
gorilla

Σύμφωνα με την Independent, μέλη του προσωπικού και θεατές του ζωολογικού κήπου κλειδώθηκαν σε κτίρια και τους δόθηκε εντολή να μην βγουν από εκεί. Το προσωπικό οπλισμένο με βέλη ηρεμιστικού περιπλανιόταν στο ζωολογικό κήπο αναζητώντας το ζώο, προτού τελικά καταφέρουν να το πιάσουν.

Ο γορίλας, ένα αρσενικό Silverback με το όνομα Kumbuka, είχε προσπαθήσει να διαφύγει νωρίτερα την ίδια μέρα από το κλουβί του, «πέφτοντας πάνω στο γυάλινο παράθυρο. Η Μητροπολιτική αστυνομία δήλωσε ότι έλαβε μία κλήση από τον ζωολογικό κήπο στις 17.17. Το προσωπικό κατάφερε να πιάσει τον γορίλα στις 18.30.

Ένας εργαζόμενος στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, είπε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο γορίλας προσπάθησε να διαφύγει από την αιχμαλωσία, λέγοντας στο BuzzFeed News: «Έχει σπάσει άλλες δύο φορές το γυάλινο περίβλημα».

Ένας επισκέπτης στο ζωολογικό κήπο δημοσίευσε μια φωτογραφία, πιθανότατα από τον Kumbuka, που κοιτά το παράθυρο του λουβιού του, και έγραψε ότι η φωτογραφία λήφθηκε «μόλις δύο δευτερόλεπτα προτού σπάσει το παράθυρο».

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Μπραντ Έβανς, δήλωσε στο BBC πως ήταν «κλειδωμένοι» σε μια αίθουσα, προτού εμφανιστεί η αστυνομία με πολλά όπλα». Ο κ. Έβανς δήλωσε: «Πίναμε τον καφέ μας στον κεντρικό χώρο του εστιατορίου, όταν μας κλείδωσαν με΄σα και μας είπαν ότι ήταν σε εξέλιξη ένα περιστατικό. Μας έδωσαν δωρεάν τσάι και καφέ και προφανώς εμείς αναρωτιόμασταν τι συνέβαινε, όταν μας είπαν ότι ένας γορίλας έσπασε το κλουβί του. Καθώς περιμέναμε, είδαμε την αστυνομία να εμφανίζεται με πολλά όπλα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.