ΚΟΣΜΟΣ

Στην Κομισιόν

Πάνω από 200.000 υπογραφές κατά του Μπαρόζο

Εργαζόμενοι της Κομισιόν και ΜΚΟ συγκέντρωσαν πάνω από 200.000 υπογραφές κατά του Μπαρόζο - για την επιλογή του να δουλέψει ως σύμβουλος της Goldman Sachs - και τις παραδίδουν σήμερα
barozo

Σύμφωνα με το Euronews, περισσότερες από 150.000 υπογραφές κατάφερε να συγκεντρώσει μία ομάδα υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του πρώην Προέδρου της Κομισιόν ενώ μία άλλη από ΜΚΟ συγκέντρωσε πάνω από 60.000 υπογραφές.
Οι εργαζόμενοι της Κομισιόν ζητούν από τους ανώτατους αξιωματούχους της ΕΕ να απωλέσει ο Μπαρόζο όλα τα πλεονεκτήματα που του παρέχει η θέση του καθώς ήδη λαμβάνει σύνταξη ύψους 7.000 ευρώ μηνιαίως. Η ΜΚΟ ζητά ριζική μεταρρύθμιση του εσωτερικού κώδικα δεοντολογίας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.
Οι υπογραφές θα παραδοθούν από συνταξιούχους υπαλλήλους της Κομισιόν καθώς οι βασικοί εμπνευστές της κινητοποίησης επέλεξαν να παραμείνουν ανώνυμοι.
Ένας από αυτούς μίλησε στο euronews για τις προσδοκίες του.
«Ελπίζουμε ειλικρινά ότι θα υπάρξει μία αντίδραση, ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, από τον Πρόεδρο της Κομισιόν συγκεκριμένα, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι πέρα από την Επιτροπή δεοντολογίας, δεσμεύεται να μεταρρυθμίσει τον κώδικα δεοντολογίας των Επιτρόπων και του Προέδρου της Κομισιόν και ότι έχει τα διαθέσιμα μέσα για να μπορέσει τελικά να ερευνήσει πιο σοβαρά τις διαφορετικές περιπτώσεις και στη συνέχεια, να εξεταστεί η πιθανότητα να πάνε τελικά στο ευρωπαϊκό δικαστήριο».
Την περασμένη εβδομάδα οι ευρωβουλευτές ζήτησαν ενισχυμένα μέτρα κατά του Μπαρόζο αλλά και της πρώην Επιτρόπου Νέλι Κρους.
Το όνομα της πρώην Επιτρόπου ανταγωνισμού ενεπλάκη σε σκάνδαλο καθώς αποκαλύφθηκε ότι όσο διατελούσε τη θητεία της στην Κομισιόν, παράλληλα υπήρξε και επικεφαλής παράκτιας εταιρείας στις Μπαχάμες χωρίς καν να έχει ενημερώσει την Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.