ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έμφαση στις μεταρρυθμίσεις

Παπαδήμος: Αναγκαία αλλά όχι αρκετή η ελάφρυνση του χρέους

Για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας η ελάφρυνση του χρέους είναι αναγκαία αλλά όχι αρκετή, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
loukaspapadimoserotisi

Σε ομιλία του στο συνέδριο του Fletcher School για την Ελλάδα, στη Βοστόνη, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας μία συμφωνία για το χρέος, τόσο για τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής και την επάνοδο την εμπιστοσύνης, αλλά και για τη συμμετοχή της Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Καθημερινή, πρόσθεσε ότι για να ευοδωθεί το θετικό σενάριο για την ελληνική οικονομία, απαιτούνται ευρύτερες και βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, τόσο στις αγορές όσο και στους θεσμούς της χώρας.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη αναβάθμισης της «ποιότητας και της αποτελεσματικότητας» της δημόσιας διοίκησης, και ιδιαίτερα στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, τα δικαστήρια και το εκπαιδευτικό σύστημα.
Αναφερόμενος στην τράπεζες, χαρακτήρισε επίσης σημαντική για την ανάκαμψη της χώρας τη δυνατότητα του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει υγιείς επιχειρήσεις.

Είπε επιπλέον ότι η ανακεφαλαιοποίηση του περασμένου φθινοπώρου και τα νέα μέτρα για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αφαιρούν κάποια από τα χρηματοοικονομικά εμπόδια για την ανάκαμψη, ωστόσο προειδοποίησε ότι μένουν πολλά να γίνουν ακόμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.