ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τρίτη η συζήτηση για την Ελλάδα στο ΕΚ

Παπαδημούλης: Να τελειώνει έως το τέλος του 2016 η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους

PAPADIMOULIS, Dimitrios (GUE/NGL, GR) - EP Vice-President

Συζήτηση με επίκεντρο την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης, 4 Οκτωβρίου, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα «Η μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ο αντίκτυπός τους, καθώς και προοπτικές για μελλοντικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος». Την Κομισιόν θα εκπροσωπήσει στη συζήτηση ο αρμόδιος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από επτά χρόνια σκληρής λιτότητας και τεράστιας ύφεσης, η Ελλάδα χρειάζεται επιτέλους ανάπτυξη και σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον.

Είναι καιρός να εγκαταλειφθούν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα λιτότητας και να ενισχυθούν μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας, δημιουργίας θέσεων εργασίας και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

Η δογματική εμμονή του κ. Σόιμπλε για περισσότερη μονομερή λιτότητα και για παραπομπή της ελάφρυνσης του χρέους στις καλένδες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Διεκδικούμε την ολοκλήρωση της συζήτησης σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους και την εξειδίκευση όσων αποφάσισε το eurogroup τον Μάιο του 2016 μέχρι το τέλος του έτους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.