ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο μήνυμα για ΣτΕ

Παππάς: «Οι δικαστές κρίνουν, δεν νομοθετούν»

Εξαιρετικά προσεκτικός ήταν σε σημερινή του συνέντευξη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο» και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.
pappas

«Αναμένουμε τις αποφάσεις και τις εξελίξεις κατά περίπτωση. Εμείς προχωράμε στον σχεδιασμό μας, έχουμε έναν διαγωνισμό ο οποίος έχει ολοκληρωθεί, έχει αποφέρει στο Δημόσιο ένα ποσό το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο σε σχέση με τις προσδοκίες τις αρχικές και ήδη διοχετεύεται σε δράσεις που θα ανακουφίσουμε πράγματα τα οποία έχουμε ανάγκη», είπε ο Νίκος Παππάς, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι άλλη είναι η δουλειά της νομοθετικής και άλλη της δικαστικής εξουσίας. «Η κυβέρνηση θα τηρήσει και είναι υποχρεωμένη να τηρήσει το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων», διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας, ερωτηθείς τι θα γίνει αν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο και μετά συνέχισε: «Δεν μπορούν τα δικαστήρια να συντάσσουν διατάξεις και να γράφουν τους νόμους. Τους νόμους τους συντάσσει, τους γράφει, η εκλεγμένη Βουλή. Τα δικαστήρια έρχονται πάντα μετά να κρίνουν, δεν είναι αυτά που νομοθετούν», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Είπε κανείς στον κ. Παππά, οτι σαφώς οι δικαστές κρνουν και δεν νομοθετούν, αλλά κρίνουν βάσει των υπαρχόντων νόμων και ακόμη πιό σημαντικά των άρθρων του Συνταγματος μας.

    Οι Ανεξάρτητες Αρχές λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ειναι στα απαράβατα αρθρα του Συνταγματος μας και κανένας πρωθυπουργός σαν τον Τσίπρα και υπουργός σαν τον Παππά δεν μπορούν να παραβιάζουν .
    Οι παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στις επιτηριδες των δικαστών της χώρας θα αποβούν μπούμερανγκ στην διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .
    Η δικαιοσύνη θα επιπλεύσει !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.