ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με εισαγγελική πρόταση

Παραπέμπεται σε δίκη Αμερικανός πράκτορας για τις υποκλοπές

Παραπομπή σε δίκη για έναν πρώην Αμερικανό πράκτορα,τον William Bazil για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών εισηγείται η εισαγγελέας πρωτοδικών Μαρία-Σοφία Βαίτση.
usa

Συγκεκριμένα προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη για απόπειρα κατασκοπείας,που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο εν λόγω κατηγορούμενος φέρεται ότι στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 , επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ρόλο στην υπόθεση -κατά την κατηγορία πάντα - φέρεται να είχε διαδραματίσει και η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου. Όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων.

Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy.

Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα,ενώ ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Δημήτρης Φούκας που χειρίστηκε την υπόθεση έχει προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος
σύλληψης του κατηγορούμενου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή ου William B και της συζύγου του για το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων λόγω παραγραφής.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.