ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα στα οικονομικά του Οργανισμού

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ΟΑΣΘ

Έρευνα στα οικονομικά του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) διέταξε ο νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, ύστερα από την πολυήμερη επίσχεση εργασίας που πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων τους.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα από το τμήμα περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί ο λόγος που έγινε η επίσχεση εργασίας, αλλά και η αιτία που ο Οργανισμός παρουσιάζει συσσωρευμένα ελλείμματα, με αποτέλεσμα να μη καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο της παραγγελίας, θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες, εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Ασφάλειας και ανάλογα με τα αποτελέσματά της, θα εξεταστεί εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις παρέμβασης του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος έχει το δικαίωμα από το νόμο, εάν και εφόσον κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις, να διατάξει οικονομικό έλεγχο από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου Μεταφορών, για τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων.

Κατά τις ίδιες πηγές, η εισαγγελική παρέμβαση δεν συνδέεται με τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλαν πριν από λίγες μέρες, για το θέμα του ΟΑΣΘ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, που ζητούσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Έρχεται δε, σε μία στιγμή που οι 2.300 εργαζόμενοι στον Οργανισμό, εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.