ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τις κατηγορίες για συνεργασία του με τη χούντα

Παραιτήθηκε ο Παραράς από την επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο Πέτρος Παραράς παραιτήθηκε από μέλος της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, μετά από τις κατηγορίες ότι είχε συνεργαστεί με τη χούντα, τονίζοντας πως «δεν επιτρέπει σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό του ήθος».Ο κ. Παραράς γνωστοποίησε την απόφασή του να υποβάλει την παραίτησή του με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
pararas

Διατυπώνοντας το σκεπτικό του για την επιλογή του να αποχωρήσει από μέλος της Επιτροπής, ο κ. Παραράς αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος», παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς σε σχετικές αιτιάσεις που είχαν διατυπωθεί χτες προς το πρόσωπό του από τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη και το Ποτάμι.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης:

Κατόπιν προτροπής του φίλου μου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου απεδέχθην να μετάσχω σε επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την προεδρία της οποίας, όπως με πληροφόρησε, θα προτεινόταν να αναλάβει ο ακαδημαϊκός κ. Μ. Σταθόπουλος. Πληροφορήθηκα όμως χθες ότι παρόμοια επιστημονική επιτροπή θα συγκροτηθεί στο μέλλον.

H αρμοδιότητα της επιτροπής διαλόγου, όμως, όπως εξειδικεύθηκε χθες, δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου, αφού θα συνίσταται προεχόντως στη διερεύνηση της κοινής γνώμης, με ακροάσεις θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών και, γενικότερα, την επαφή με φορείς που εκφράζουν την κοινωνία, για την καταγραφή απλώς των απόψεών τους περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος. Όμως, τα αντικείμενα αυτά δεν εμπίπτουν στον κύκλο των επιστημονικών μου δραστηριοτήτων οι οποίες κινούνται μόνο στο χώρο του δημοσίου δικαίου.

Άλλωστε, ο δημόσιος διάλογος προϋποθέτει την τήρηση αρχών δημοκρατίας και σεβασμού, τις οποίες ορισμένες πλευρές φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένες να τηρήσουν, όπως προκύπτει από τις αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος.

Σας ευχαριστώ, λοιπόν, για την τιμή που μου κάνατε, αλλά για τους παραπάνω λόγους υποβάλλω την παραίτησή μου από την ανωτέρω επιτροπή.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. dimitris 18:12 07/10/2016

    Ένας αναγνώστης πού θα διαβάσει αυτό το κείμενο θα καταλάβει για ποιές ακριβώς εστιάσεις μιλεί
    για να καταλάβουν όλοι λοιπόν εννοεί την συνεργασία με την χούντα. Και όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν.
    Αλά βρε παλικάρι μου τι την ήθελες την παραίτηση μήπως και τώρα χούντα δεν έχουμε?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.