ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα δεν βγαίνει

ΠΑΣΟΚ: Αυτή η κυβέρνηση μπορεί και χειρότερα…

Σοβαρές συνέπειες για την κυβέρνηση, κυρίως όμως για την χώρα, βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ πίσω από την πορεία της οικονομίας, όπως περιγράφεται στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2015.

Τα τελευταία, δείχνουν μεγαλύτερη ύφεση, μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα και μεγαλύτερο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ από ό,τι είχε υπολογιστεί τον περασμένο Απρίλιο.

Επηρεάζουν έτσι αρνητικά τόσο τα τελικά αποτελέσματα του 2016, όσο και τις προβλέψεις του προσχεδίου προϋπολογισμού του 2017.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει πάντα πρόωρα και όταν προσγειώνεται ανώμαλα μας λέει να αρκεστούμε στο ότι “αποφύγαμε τα χειρότερα”», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη,σημειώνοντας όμως ότι η πραγματικότητα δείχνει πως «αυτή η Κυβέρνηση μπορεί καιχειρότερα». Θυμίζουν μάλιστα με νόημα ότι η κυβέρνηση συμπληρώνει 21 μήνες ζωής και «υπήρξε αμείλικτη με όλους», για να προχωρήσουν στην πρόβλεψη πως το ίδιο αμείλικτη θα είναι η κρίση των πολιτών όταν έρθει η ώρα να μιλήσουν.

«Γυρίσαμε πάραπολλά χρόνια πίσω κι έχει προκληθεί μία βλάβη τεράστια, η οποία προβαλλόμενηστο μέλλον βαραίνει τις επόμενες γενιές», σημείωσε με νόημα για το κλίμα πουεπικρατεί στην οικονομία, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας μενόημα (Βήμα FM) ότι «βρισκόμαστε στο να εκλιπαρούμε ναπάμε το 2019 εκεί που ήμασταν το 2014, αλλά δυστυχώς δεν θα πάμε».

Ερωτηθείς για τα θέματα οικονομίας, ο Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης από την πλευρά του, περιέγραψε τους κυβερνώντες ως ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την αγορά και την πραγματική οικονομία που σήμερα καταρρέει. Ζήτησε μάλιστα αλλαγή πολιτικής στο πλαίσιο των προτάσεων που έχει κάνει δημόσια και η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως το πρόγραμμα που συνέταξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν βγαίνει. «Έχουμε ένα μοναδικό δρόμο ο οποίος είναι να αλλάξουμε το πρόγραμμα», επιμένουν στο ΠΑΣΟΚ, προτείνοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο των δυνάμεων που πιστεύουν σε αυτή την χώρα και την Ευρώπη, με στόχο να διαμορφωθεί ένα άλλο τοπίο…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.