ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τις δηλώσεις Παππά

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι συμφωνούν στο …αυτονόητο

Μπορεί Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι να μην κατάφεραν να τα βρουν ώστε να συμπορευθούν στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές, μπορούν όμως καθώς φαίνεται να συμφωνούν στα …αυτονόητα. Μεταξύ αυτών, η ανάγκη σεβασμού της Πολιτείας στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Την αντίδραση κορυφαίων στελεχών των δύο κομμάτων, προκάλεσε ασφαλώς η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ότι τυχόν κήρυξη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες ως αντισυνταγματικού, θα σημαίνει και προσβολή της δημοκρατίας και πρόβλημα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Για «θεσμική ύβρη» μίλησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και έγκριτος συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος. «Έχουμε περάσει από τη φάση της εκτροπής στην φάση της ύβρεως», είπε, κάνοντας λόγο για ‘απόλυτη ασέβεια’ απέναντι στη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, αφού «Δημοκρατία υπάρχει μόνο όταν υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία, μόνο όταν υπάρχει ένα Σύνταγμα που σεβόμαστε, μόνο όταν υπάρχουν οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου, και μόνο όταν υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη που ασκεί το δικαστικό έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων», όπως σημείωσε. Μόνο που όλα αυτά τα περιέγραψε ως …ψιλά γράμματα για τη νοοτροπία που διέπει τη σημερινή κυβέρνηση, σηκώνοντας τους τόνους και σημειώνοντας με νόημα ότι σε παρόμοια κατάσταση βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση.

Την ίδια στιγμή, ότι «οι αποφάσεις του ΣτΕ, είτε μας βολεύουν είτε όχι, είναι μέρος της Δημοκρατίας μας και είναι ντροπή για την Κυβέρνηση και τον κ. Παππά να ισχυρίζονται το αντίθετο» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς. Κάλεσε μάλιστα τους υπουργούς να …ανοίξουν τα αυτιά τους και τα μάτια τους και να μελετήσουν την πρόταση του κόμματός του για το πώς θα κοπεί ο τηλεοπτικός ‘γόρδιος δεσμός’, χωρίς να επιστρέψει η τηλεόραση στο παρελθόν αλλά ούτε και να στηθεί νέο σκηνικό διαπλοκής για το μέλλον…

Υπενθυμίζεται ότι με την πρότασή τους αυτή, στη Σεβαστουπόλως, ζητούν από κυβέρνηση και αντιπολίτευση να περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ, δεσμευόμενοι, παράλληλα, ότι όποια κι αν είναι αυτή, θα γίνει σεβαστή και στη συνέχεια όλοι μαζί, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, θα συμβάλουν από κοινού στη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.