ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δημιουργήσει εντυπώσεις»

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα που έχει υπογράψει ο Τσίπρας, δεν βγαίνει

«Βούτυρο στο ψωμί» του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν οι …αμφιβολίες που διατυπώθηκαν από τα χείλη κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης για το κατά πόσον ‘βγαίνει’το πρόγραμμα που έχουμε υπογράψει με τους εταίρους μας.
fofi

Σε μία σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής ΣυμπαράταξηςΦώφη Γεννηματά που βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Χίο, έκανε λόγο για ‘ψευτοπαλληκαρισμούς’του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, που έχουν κοστίσει ακριβά στην Ελλάδακαι τους πολίτες της. «Το πρόγραμμα που έχει υπογράψει δεν βγαίνει , τοομολογούν και οι Υπουργοί του. Η Κυβέρνηση δεν έχει την δύναμη και τηναξιοπιστία να διεκδικήσει, να επιταχύνει, να διαπραγματευτεί λύσεις ούτε για τοχρέος , ούτε για τα πλεονάσματα», είπε, σημειώνοντας πως την ίδια στιγμή το ΔΝΤμιλάει για τέταρτο μνημόνιο με αιχμές και πάλι το ασφαλιστικό, το αφορολόγητοκαι τα εργασιακά. «Είναι φανερό ότι ηΚυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση καιτα μνημόνια, την ανάπτυξη και την πορεία της χώρας μέσα στη ζώνη του ευρώ»,είπε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «πέταξε στα σκουπίδια» την απόφαση του2012 για αναδιάρθρωση και μαζί και την επιστροφή των κερδών από τα Ελληνικάομόλογα, ύψους 6 δις, χαρίζοντάς τα στους Ευρωπαίους Τραπεζίτες. «Είναι ζήτημαηθικής τάξης να διεκδικήσουμε αυτά τα χρήματα και θα το κάνουμε. Κανείς δενέχει το δικαίωμα να βγάζει κέρδος απότις θυσίες του Ελληνικού λαού», είπε η κ.Γεννηματά.

Απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στοσυνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ περί δεύτερης αξιολόγησης που θα κλείσει στην ώρα της καιθα είναι λιγότερο δύσκολη από την πρώτη, ενώ ταυτόχρονα θα κλείσουν και ταμέτρα για την απομείωση του χρέους, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον κατηγόρησε ότιπροσπαθεί για άλλη μία φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς πραγματικό περιεχόμενο.Θύμισε εξάλλου ότι είναι ο ίδιος που έχει δεσμευτεί με την υπογραφή του ότι οιρυθμίσεις για το χρέος θα ισχύσουν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, δηλαδήμετά το 2018 και πάντως μετά τις γερμανικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.