ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απρόσμενη εξέλιξη

Παύεται ο Ντογιάκος από προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών

Nέα δεδομένα για την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών δημιουργεί η επίδοση της καταδικαστικής απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος πρόσφατα είχε επανεκλεγεί στην ίδια θέση με την θετική ψήφο των συναδέλφων του.

Οι εισαγγελείς στην πλειοψηφία τους παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί η επίμαχη απόφαση θέλησαν με την ψήφο τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου.

Η επίδοση της απόφασης όμως τον οδηγεί σε τροχιά εξόδου από τη θέση που τον ανέδειξαν οι 39 εισαγγελείς εφετών που τον ψήφισαν.

Στις πρόσφατες εκλογές αναπληρωτής προϊστάμενος είχε αναδειχθεί ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας,ο οποίος και αναλαμβάνει τουλάχιστον επί του παρόντος τα ηνία της εισαγγελίας. Όμως παραμένει άγνωστο αν είναι εκείνος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Ντογιάκο καθόλη τη διάρκεια της θητείας του ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές για τη θέση του
Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Αν δεν κάνω λάθος ο κ.Ντογιάκος επανεξελέγει προϊστάμενος Εισαγγελείας Εφετών της Αθήνας με μεγάλη πλειοψηφία, η οποία τον εμπιστεύεται μεταξύ των συναδέλφων του σαν τον πιό ικανό να τους διοικεί.
  Η επανεκλογή του μάλιστα που έγινε πριν λιγότερο από ένα μήνα , δημοκρατικά και με τους επικρατούντες κανονιςμούς δείχνει ακόμη, οτι στο κύκλο των εισαγγελέων Εφετίου Αθηνών δεν υπολογίζουν σαν σοβαρή την καταδίκη του Ισιδώρου Ντογιάκου απο κάποιο πειθαρχικό συμβούλιο για κάποια του διοικητική παράβαση σαν σοβαρό εμπόδιο να τον προτιμήσουν.
  Συμπαιρένω οτι ειναι αγαπητός , ίσως και ικανός εισαγγελέας …Αλλά μια στιγμή !
  Δεν ειναι ο εισαγγελέας που επεσήμανε οτι ο νυν βραβευθείς με κανάλι από την σκευορία του Παππά κ. Μαρινάκης, εχει κατά πολύ παραβιάσει τους όρους της εγγύησης που του επέβαλε το Δικαστήριο καθώς ειναι υπόδικος και εισηγήθηκε τον εγκλεισμό του στον ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ , μεχρι της δικής για τα όσα κατηγορείται ;

  Ειναι λοιπόν καθαρή η διένεξης προϊσταμένου Εισαγγελέων Εφετών της Αθήνας και του υπόδικου κ. Μαρινάκη στην οποία επεμβαίνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργίου Δικαιοσύνης και από κεί και πέρα » τα μερμηγκάκια» της δικαιοςύνης ΜΑΣ που εχουν συνταχθεί στην γραμμή της κυβέρνησης για να πάρουν ορισμένα αργύρια ,τοποθετούνται αναλόγως.
  Μετά από κατι τέτοια Ελληνες πολίτες, αποβλέπετε σε μιά οποιαδήποτε κουτσή , στραβή , άδικη και ατελέσφορη Οικονομική και ηθική ανάπτυξη για να σωθούμε από τα μνηπόνια ;

  ΥΓ. Αν θυμάμαι καλά ο κ. Μαρινάκης ειχε απειλήσει δημόσια τον ΕΙσαγγελέα με εξαφάνιση –Επαγγελματική ελπίζω .
  Υπάρχει άραγε σχέσης με το τι έγινε σήμερα το πρωή στην Εισαγγελία των εφετών της Αθήνας ;

  • Ακομη πιό σκανδαλώδες γίνεται το θεμα , οταν λεγθεί οτι το πειθαρχικό παράπτωμα του κ. Ντογιάκου , ηταν η παρατήρησης του περί χειραφετικών πραξεων από την πολιτική ηγεσία στο σώμα των δικαστικών .
   Καταλαβαίνουμε Ελληνες πολίτες που εχουν φτάσει τα πράγματα στην Πατρίδα μας με τούτη την Κυβέρνηση;
   Αντιλαμβανόμαστε τώρα οτι η ενθρόνιση της κ. Θάνου στην ΠτΑΠ οχι ακριβώς με τις επιταγές της επετηρίδας , όπως γίνεται συνήθως δυνατόν ειναι να εχει διχάσει τους τίμιους λειτουργούς της θεμιδας απο αυτούς που, ανυψώνονται με πολιτικά » προσόντα «.
   Ο δε κ. Μαρινάκης εξακολουθεί και ασχολείται
   Όταν με το ποδόσφαιρο της χώρας μας παρά τους περιοριστικούς όρους που του εχει επιβάλει το Δηκαστήριο .

 2. ΑΠΟ ΜΑΝΙΑΤΗ ΔΙΚΑΣΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ‘’ΒΡΕΙ’’ Ο καΜένος εντελώς
  =================================================
  Μετά τον Μανιάτη Νικολούδη, ένας άλλος Μανιάτης θα πάρει εκδίκηση τιμωρώντας τον συκοφάντη, ψεύτη, φοροφυγά
  ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ?
  Ποιοι και γιατί «έφαγαν» τον Παναγιώτη Νικολούδη
  ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ! Ο ΤΕΡΕΝΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ?
  (…) Πέραν τούτου ωστόσο, το θέμα του Παναγιώτη Νικολούδη φαίνεται να αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, καθώς ο δεύτερος σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες φέρεται να εξέφρασε αντιρρήσεις στη διατήρηση του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, σε ένα αντικείμενο με το οποίο είχε ασχοληθεί τους τελευταίους μήνες της προηγούμενης διακυβέρνησης και ο Τέρενς Κουίκ.
  Εκπαραθύρωση του Παναγιώτη Νικολούδη
  =======================================
  Ως «βόμβα» και ως έκπληξη πρώτου μεγέθους χαρακτηρίζεται η απομάκρυνση -κατά άλλους εκπαραθύρωση- του Παναγιώτη Νικολούδη από το κυβερνητικό σχήμα και τη θέση του υπουργού αρμόδιου για θέματα Διαφθοράς.
  Ο πρώην εισαγγελέας και επικεφαλής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ήταν μια από τις προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είχε ως στόχο να σηματοδοτήσει τη μετωπική σύγκρουση με συμφέροντα, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτά.

  Είναι ενδεικτικό ότι ο Π. Νικολούδης, από τις πρώτες κιόλας επίσημες δηλώσεις, είχε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια σε σοβαρές υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος και αναδεικνύοντας τις ελλείψεις έμπειρου ελεγκτικού προσωπικού στις υπηρεσίες αιχμής.

  Ο ίδιος ανέλαβε, δε, και το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, το οποίο μαζί με το αντίστοιχο νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καυσίμων αποτέλεσαν βασικά στοιχεία της στρατηγικής της κυβέρνησης, προκειμένου να πείσει τους δανειστές για το ότι είναι δυνατόν να εξασφαλιστούν άμεσα έσοδα από τέτοιου είδους εγκληματικές δραστηριότητες.

  Το ότι κάτι στράβωσε άρχισε να φαίνεται στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης με το «κουαρτέτο», όταν διέρρευσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι δανειστές επιθυμούσαν την κατάργηση του υπουργείου κατά της Διαφθοράς, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν κατά την υπογραφή της συμφωνίας.
  Άλλωστε, στο τελικό κείμενο δεν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι όντως το θέμα ήταν στην ατζέντα των δανειστών.

  Τα ερωτήματα που ανακύπτουν και θα πρέπει να απαντηθούν είναι γιατί είδε την πόρτα της εξόδου ο Π. Νικολούδης και μάλιστα χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, αλλά και το ποιος εισηγήθηκε την απομάκρυνσή του.
  Κρίθηκε ανεπαρκής; Ήταν αναποτελεσματικός; Ενόχλησε κάποιους; Δεν ενόχλησε κάποιους;
  Η ουσία είναι ότι ο πρώην εισαγγελέας είδε μάλλον άκομψα την πόρτα της εξόδου, ενώ και το υπουργείο κατά της Διαφθοράς καταργήθηκε, με τις σχετικές αρμοδιότητες να περνάνε στο υπουργείο Δικαιοσύνης…

  • Η κατάθεση του Πάνου Καμμένου
   ==========================
   Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η συμπληρωματική κατάθεση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ, Πάνου Καμμένου, στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο για την υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη.
   Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καμένος, ο εισαγγελέας ζήτησε συγκεκριμένες διευκρινίσεις που σχετίζονται με τη χθεσινή κατάθεση του καταγγελλόμενου από τον Παύλο Χαϊκάλη, Γ. Αποστολόπουλο.
   Ο Πάνος Καμμένος προσήλθε στις 12.30 την Κυριακή στην Εισαγγελεία Εφετών. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ υποστήριξε αναφερόμενος στις δημοσιογραφικές πληροφορίες περί δυσφορίας του Εφετείου για τη μη προσέλευση του την Κυριακή στις 11.00 πμ, ότι χθες το βράδυ ειδοποιήθηκε από τον διοικητή της Ασφάλειας Αθηνών ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη να προσέλθει στις 11:00 σήμερα στο γραφείο του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου, για συμπληρωματική κατάθεση.

   Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ είπε πως ενημέρωσε τον κ. Στάθη ότι δεν ήταν εφικτό να έρθει την Κυριακή καθώς περίμενε να υποδεχθεί τον γιο του από την Αμερική. Και συμπλήρωσε ότι δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Εισαγγελείας, τη Δευτέρα.

   Όπως υποστηρίζει ο κ. Καμμένος όταν είδε τα σημερινά δημοσιεύματα περί δυσφορίας του Εφετείου επικοινώνησε με τον κ. Παναγιωτόπουλο ο οποίος του είπε, «τα περί δυσφορίας είναι αποκυήματα της φαντασίας των δημοσιογράφων».

   Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, λίγο αργότερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ντογιάκος επικοινώνησε με τη σύζυγο και συνήγορό του Ελενα Τζούλη, την οποία ενημέρωσε ότι αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν προσέλθει την Κυριακή, η έρευνα θα κλείσει.
   Υποστήριξε επίσης ότι το πρωτότυπο υλικό που παρέδωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης (καταγραφή των συναντήσεων με τον Γ. Αποστολόπουλο) βρίσκεται στο γραφείο του Εισαγγελέα και δεν παραδόθηκε στα εγκληματολογικά γραφεία της Ασφάλεια.
   Ως εκ τούτου – σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ – «οι διαρροές από την αστυνομία ότι το υλικό είναι μονταρισμένο αποτελούν ψεύδη».

   Διαψεύδουν οι Εισαγγελείς
   ============================
   Κατηγορηματικά διαψεύδουν εισαγγελικές πηγές, ότι υπήρξε υπόδειξη να μην κατονομαστεί ο Γιώργος Αποστολόπουλος από τον Παύλο Χαϊκάλη από την πρώτη στιγμή που έκανε την καταγγελία του περί απόπειρας δωροδοκίας και έλεγαν χαρακτηρίστηκα ότι το όνομα ζητήθηκε αλλά η απάντηση που πήραν ότι θα ειπωθεί όταν έρθει η ώρα.
   Επισήμαναν δε ότι και στην πρώτη του κατάθεση ο κ. Χαϊκάλης στην αστυνομία, αν και ρωτήθηκε, δεν κατονόμασε το πρόσωπο που κατά την καταγγελία του επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.

   Σύμφωνα με τις ίδιες εισαγγελικές πηγές έγινε μια συζήτηση για τη νομιμότητα ή μη του υλικού που κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης επισημαίνοντας οτι ουδεποτέ ειπώθηκε οτι το υλικό είναι νόμιμο.
   Ως προς το αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν οτι δεν κρίνεται αναγκαίο να ικανοποιηθεί καθώς το αν ειδοποιήθηκε ή όχι ο Αποστολόπουλος δεν είναι αντικείμενο της έρευνας. Αντικείμενο της είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας όπως επισημαίνεται.

   • ΠΑΝΟΣ καΜένος ΕΝΤΕΛΩΣ…..
    ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ…ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ-ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ-ΨΕΥΤΗΣ, ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ, ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

    Το 1992 κυκλοφόρησε από την «Ελληνική Ευρωεκδοτική» το βιβλίο του Πάνου Καμμένου “Τρομοκρατία: Θεωρία και Πράξη” (πολυσέλιδο παραλήρημα κίτρινου χρώματος. Στο σπουδαίο αυτό σύγγραμμα, ο Καμμένος αποφαίνεται ότι πίσω από την τρομοκρατική δραστηριότητα στην Ελλάδα βρίσκεται… το ΠΑΣΟΚ. Στις παράνοιες του βιβλίου – και μάλλον η πιο γνωστή κοτσάνα που εκστομίζεται μέσα – είναι ότι ο διαβόητος τρομοκράτης Κάρλος δολοφονήθηκε από την KGB. Όταν εκδόθηκε το βιβλίο, φυσικά ο Κάρλος ήταν μία χαρά ζωντανός).

    *20 χρόνια μετά, ένα χουντικό λείψανο ονόματι Γεώργιος Γεωργαλάς εμφανίζεται και στέλνει εξώδικο στον Πάνο Καμμένο με το οποίο δηλώνει ότι έχει διατελέσει σύμβουλός του και συγκεκριμένα ότι είναι ο πραγματικός συγγραφέας του σπουδαίου αυτού πονήματος, για το οποίο δεν έχει πληρωθεί κιόλας όπως είχε συμφωνηθεί. Ο δε λόγος που στέλνει το εξώδικο δύο δεκαετίες μετά είναι επειδή ο Καμμένος του έκανε κι άλλη παραγγελία, αυτή τη φορά μία μελέτη με θέμα την οικονομική κρίση. Το συμφωνηθέν ποσό είναι 10000 ευρώ, ο Γεωργαλάς παραλαμβάνει μόνο 2500. Το χειρότερο; Η ιστορία έρχεται στο φως απ” την εφημερίδα “Δημοκρατία”.
    *Το 1993 ο μητσοτακισμός γίνεται χίλια κομμάτια. Αλλά ο Καμμένος κατεβαίνει στη Β” Αθηνών και, σε εκλογές δύσκολες για τη ΝΔ, βγαίνει βουλευτής. Αυτό οφείλεται κυρίως στην υποστήριξη του βαρόνου της παράταξης Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. Ο «Μπάρμπι» παίρνει τον Καμμένο από το χέρι στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας που είναι το σπίτι του. Αποτέλεσμα; Αμέσως μετά τις εκλογές, στην αναμέτρηση για τη διαδοχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο Καμμένος «πουλάει» τον Βαρβιτσιώτη και πάει με τον Μιλτιάδη Έβερτ που θα κερδίσει. Είναι ένα έργο που θα παιχτεί ξανά και ξανά τα επόμενα είκοσι χρόνια.
    *17 Νοέμβρη του 1995, έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά, εμφανίζεται ένα νέο περιστατικό ξυλοδαρμού ανηλίκου από αστυνομικούς και “αγανακτισμένους πολίτες” (= φασίστες με πολιτικά και χωρίς νομική δικαιοδοσία). Η κοινωνική κατακραυγή είναι μεγάλη, αλλά καταφέρνουν να βρεθούν δύο συνήγοροι για τους αστυνομικούς. Ένας φυσικά είναι ο Πάνος Καμμένος ο οποίος θα υποστηρίξει ότι όχι μόνο δεν τον έδειραν οι αστυνομικοί, αλλά τον προστάτεψαν κιόλας από τους “αγανακτισμένους πολίτες”… που δρούσαν μαζί με τους αστυνομικούς.
    *7 Μαρτίου του 1996, ο Καμμένος πηγαίνει να μιλήσει σε εκδήλωση κυπριακής εθνικιστικής οργάνωσης (ΠΕΟΦ). Στον δρόμο, θα δεχθεί επίθεση με ύβρεις, φτυσίματα και κλωτσιές από ομάδα αντιεξουσιαστών που (σύμφωνα με τα λεγόμενά του) φορούσαν κουκούλες. 20 ημέρες μετά, ο Καμμένος δηλώνει πως μπορεί – κάλλιστα κιόλας – να αναγνωρίσει αυτούς που του επιτέθηκαν (…..μέσα από τις κουκούλες !!!!!).
    *Το 1996 ο Εισαγγελέας αιτείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας του νεαρού -τότε- βουλευτή Πάνου Καμμένου με την κατηγορία της απιστίας κατά του δημοσίου για την εποχή που διετέλεσε αντιπρόεδρος της προβληματικής εταιρείας Ελίντα ΑΕ (ΙΖΟΛΑ).

    *Η Βουλή φροντίζει να τον καλύψει επιμελώς απορρίπτοντας το αίτημα.
    1999-2000, οι χρηματιστηριακές δραστηριότητες του Καμμένου ανήκουν στο γαλάζιο φολκλόρ της εποχής, ενώ φέρεται να έχει εμπλέξει και άλλους βουλευτές της ΝΔ σε τοποθετήσεις σε μετοχές, όχι πάντοτε επωφελείς. Είναι αυτά που θα υπαινιχθεί σε δηλώσεις του ο βουλευτής της Β” Αθηνών Γεράσιμος Γιακουμάτος. «Κάνουμε τώρα καταγγελίες αλλά δεν κοιτάμε την καμπούρα μας. Ας κοιτάξουν τα χρηματιστηριακά του 2000 και θα καταλάβουμε γιατί και ποιος είναι υπεύθυνος. Είναι πενήντα βουλευτές που το ξέρουν, δεν το ξέρω μόνο εγώ. Αν δει κανείς το πόθεν έσχες του Καμμένου την περίοδο 2000-2002, θα καταλάβετε. Τα κέρδη ήταν 280 εκατομμύρια δραχμές. Εγώ ξέρω ότι έχασα τα λεφτά μου όπως και άλλοι συνάδελφοι…».
    *Ο Μιλτιάδης Έβερτ θα αναλάβει προσωπικά τη διαλεύκανση του «εγκλήματος του Χρηματιστηρίου», κατά τη διατύπωσή του. Ο άλλοτε εβερτικός Καμμένος όμως αφήνει τους πάντες σύξυλους όταν στο πόθεν έσχες του, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει η Συγγρού, εμφανίζεται να έχει παίξει εννέα δισ. δραχμές αέρα. Ο ίδιος εμφανίζει εαυτόν ζημιωμένο κατά 105 εκατ. δραχμές, αλλά τα ποσά από πωλήσεις και αγορές δεν «τσεκάρουν» ακριβώς, με αποτέλεσμα η τότε ΝΔ να αγωνίζεται να τα δικαιολογήσει και να τον καλύψει.
    *Την 1η Φλεβάρη του 2012 τον βλέπουμε στο ιδρυτικό συνέδριο της “Σπίθας” του Μίκη Θεοδωράκη – του γνωστού λαϊκού “ήρωα” που υπερασπίζεται δημοσίως τον εθνικισμό και τον αντισημιτισμό – παρέα με τον Στέλιο Παπαθεμελή. Με τον Παπαθεμελή σχεδίαζε μάλιστα και κοινή εκλογική κάθοδο. (Ας θυμηθούμε ότι προεκλογικά ο Παπαθεμελής έφτανε σε τέτοια επίπεδα συντηρητισμού που έβγαλε αφίσα με την οποία καταδίκαζε το δικαίωμα των γυναικών στις εκτρώσεις. Ευτυχώς πήγε άπατος).
    *Την 1η Γενάρη του 2013 ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης απέστειλε στη Βουλή έγγραφο, με το οποίο ενημερώνει πως το κόστος ταξιδιού του Πάνου Καμμένου της συζύγου του και 2 συνοδών το 2009 στην Αυστραλία ξεπέρασε τις 26.000 €. Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος «καταγγελίες από διάφορα μέλη της ελληνικής ομογένειας ότι, στο επίσημο ταξίδι του στην Μελβούρνη, ως υφυπουργός Ναυτιλίας, ο κ. Καμμένος είχε προχωρήσει σε προκλητικές σπατάλες, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων».
    *Τον Ιούνιο του 2013 το δικαστήριο καταδίκασε τον Πάνο Καμμένο για εξύβριση εναντίον του Αντρίκου Παπανδρέου. Στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ επιβλήθηκε πρόστιμο τριάντα χιλιάδων ευρώ που πρέπει να καταβάλει στον Αντρίκο Παπανδρέου και παράλληλα του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού (500 € πρόστιμο για κάθε φορά που θα μιλάει για τον Αντρίκο).
    *Τον Σεπτέμβριο του 2013, προέτρεψε τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο Σκουριών με αφορμή τη συζήτηση και τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στη περιοχή.
    *Στις 5 Ιουνίου του 2014 εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση εις βάρος του από το Πολυμελές Πρωτοδικείο για τα όσα υποστήριζε περί εμπλοκής της Μ. Ξαφά σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα CDS εις βάρος του Δημοσίου την περίοδο ένταξης της Ελλάδας στο Μνημόνιο.
    *Το δικαστήριο έκρινε (Αρ. Απ. 2284/2014) ότι δεν προέκυψε καμία τέτοια συναλλαγή της εταιρείας της κ. Ξαφά JJ Partners η οποία είχε προσφύγει εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων , αποκαλούμενου και ως «Ανέμου απελευθέρωσης από τα δεσμά του Μνημονίου» από φίλια σε αυτόν ΜΜΕ καταδικάζοντάς τον σε χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.
    *Σύμφωνα δε με το σκεπτικό της απόφασης ο κ. Καμένος δεν προσκόμισε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ούτε καν επικαλέστηκε αυτά που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο ενώ «ο ισχυρισμός του ότι ενεργούσε με πεποίθηση αληθείας, πέραν της εγγενούς αοριστίας του, αποδεικνύεται αβάσιμος και κατ΄ ουσίαν». Το ψευδές του ισχυρισμού του «προκύπτει επίσης από το έγγραφο του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με ημερομηνία 16/5/2013, στο οποίο αναφέρεται ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ουδεμία συναλλαγή σε CDS επί ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου είχε με την ενάγουσα εταιρεία JJ Partners είτε κατά το 2009 … είτε οποτεδήποτε άλλοτε».
    *Κατά την κρίση του δικαστηρίου, όλοι οι ισχυρισμοί Καμμένου είναι ψευδείς και συκοφαντικοί, ενώ αποδίδει στον καταγγέλλοντα πολιτικό δόλο.Το δικαστήριο διέταξε επίσης, πως όταν ο Καμμένος επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς που κρίθηκαν συκοφαντικοί να πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ ενώ του επιδίκασε και δικαστικά έξοδα 12.500 ευρώ.
    Καταδίκη 10. 000 ευρώ στον Καμμένο
    Ταξίαρχος παίρνει αναδρομικά από τον Καμμένο! Κέρδισε αγωγή εναντίον του.17.10.2014
    “Μαϊμού εκπρόσωπο Τύπου του NATO”, είχε αποκαλέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον Παναγιώτη Θεοδωρακίδη σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο Ταξίαρχος ε.α είχε θεωρήσει συκοφαντικά τα όσα είπε ο κ.Καμμένος και είχε προσφύγει με αγωγή στα δικαστήρια.
    Ο κ.Θεοδωρακίδης είχε δικαιωθεί πρωτόδικα και πριν λίγες μέρες εκδικάστηκε η έφεση που είχε κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Η απόφαση ήταν πάλι υπέρ του Ταξίαρχου. Σύμφωνα με την απόφαση ο κ. Καμμένος πρέπει να του πληρώσει 10.000 ευρώ ως αποζημίωση. Άρα ο Θεοδωρακίδης πήρε …αναδρομικά από τους ΑΝΕΛ!

    *Τον Αύγουστο του 2015 δίνει συνέντευξη στο περιοδικό CRASH του Γιώργου Τράγκα (νονού των ΑΝ.ΕΛΛ), στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων :
    – Αν έρθει μία συμφωνία, με την οποία δεν συμφωνώ και την οποία δεν έχουμε πάρει τη λαϊκή εντολή να την ψηφίσουμε, βεβαίως και δεν θα την ψηφίσω! Ακόμα κι αν διαφωνούν και οι ίδιοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Θα προτιμήσω να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, να παραιτηθώ και από τους ΑΝΕΛ και να φύγω και από την πολιτική εντελώς, παρά να ψηφίσω μία συμφωνία…
    – Δεν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή με τη μορφή μνημονίου, διότι αυτή η εποχή παρήλθε. Η εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό στις 25 Ιανουαρίου είναι “τέλος στα μνημόνια”».
    – Γιατί να πάμε στη δραχμή; Στο ξεκαθαρίζω, δεν βγαίνουμε από το ευρώ με τίποτα. Βέβαια, θα σου θυμίσω κάτι που είχα πει το 2010 στη Βουλή, υπάρχουν κι άλλα νομίσματα… Και επειδή με ρωτάς, σου λέω το δολάριο.
    – Οι δανειστές δεν έχουν τολμήσει να πλησιάσουν όσο είμαι εγώ μέσα στο υπουργείο, ούτε πρόκειται να περάσουν την πόρτα του Πενταγώνου, κι ούτε θα την περάσουν. Είναι ξεκάθαρο αυτό! Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε, εγώ δεν διαπραγματεύομαι με αυτούς. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός τούς έδιωξε στις 25 Ιανουαρίου!»
    Το τι έγινε και το τι έκανε στη συνέχεια το ξέρουμε όλοι.
    *Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε (άρ.
    απόφ. 749/2016) ως συκοφαντικές τις αιτιάσεις του Πάνου Καμμένου κατά του Μάκη Βορίδη για σχέση με μίζες σε προμήθεια υποβρυχίων.
    *Το 2014 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε υποστηρίξει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο Μάκης Βορίδης, όπως και άλλοι βουλευτές της ΝΔ (Αδ. Γεωργιάδης, Κ. Πλεύρης) έχουν σχέση με την υπόθεση των μιζών για τα υποβρύχια και ότι πίεζαν τους Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Βαγγέλη Μεϊμαράκη μέσω των ερωτήσεών τους στη Βουλή.
    *Ο Μάκης Βορίδης προσέφυγε με αγωγή κατά του Πάνου Καμμένου και το δικαστήριο απεφάνθη ότι οι καταγγελίες Καμμένου ήταν ψευδείς εν γνώσει του. Επιδίκασε μάλιστα και 40.000 ευρώ ως αποζημίωση υπέρ του Μ. Βορίδη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.