ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθεροι 26.000 έπειτα από δικαστικό έλεγχο

Περισσότερες από 35.000 συλλήψεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία

Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τουρκία και συνολικά για 82.000 διενεργήθηκε έρευνα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

Ανάμεσα σε αυτούς που αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας, 26.000 αφέθηκαν ελεύθεροι "υπό δικαστικό έλεγχο", διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ομιλία του χθες βράδυ στο Αφιόν Καραχισάρ, μεταδίδουν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ και τους υποστηρικτές του, ότι ενορχήστρωσαν το στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου περισσότεροι από 270 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν. Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν ένα πρωτοφανές κύμα εκκαθαρίσεων για την εκδίωξη όλων όσοι πιστεύεται ότι είναι υποστηρικτές του Γκιουλέν. Μέσα μαζικής ενημέρωσης, δικαστικό σύστημα, στρατός, εκπαίδευση... Οι εκκαθαρίσεις αφορούν όλους τους τομείς, κάτι που επικρίνεται από τη Δύση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.