ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ηλικία 88 ετών

Πέθανε ο πρώην υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 88 ετών ο καθηγητής Ψυχιατρικής, ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Στεφανής.
stefanis

Γεννημένος στην Καλαμπάκα το 1928, ο Κώστας Στεφανής διετέλεσε, μεταξύ άλλων, βουλευτής από το 1996 έως το 2000.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και αναγορεύτηκε διδάκτορας. Πραγματοποίησε σπουδές στο Μόντεαλ του Καναδά, στο Εθνικό Ίδρυμα Ψυχικής Yγείας των ΗΠΑ και στο Oμοσπονδιακό Ψυχιατρικό Nοσοκομείο St. Elizabeths στην Oυάσινγκτον.

Το 1970 εξελέγη καθηγητής και διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ από το 1996 έως το 2000, ενώ από τον Ιούνιο του 2002 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας.

Μεταξύ άλλων διετέλεσε πρόεδρος της Eλληνικής Ψυχιατρικής και Nευρολογικής Eταιρείας, πρόεδρος της Eπιτροπής Hθικής και Δεοντολογίας (1977 - 1983), πρόεδρος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Eταιρείας (1983 - 1990) και πρόεδρος της Διεθνούς Eταιρείας για την Πρόληψη και Θεραπεία της Kατάθλιψης. Το 1994 έγινε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά:

«Ο Κώστας Στεφανής υπήρξε ένας σπουδαίος επιστήμονας με διεθνή φήμη και αποδοχή, ένας υπέροχος δάσκαλος με χιλιάδες μαθητές, ένας βαθύτατα δημοκρατικός και ενεργός πολίτης σε όλες τις φάσεις της ζωής του.

Δημιούργησε σπουδαίο θεσμικό και κοινωνικό έργο στον χώρο της Υγείας. Σε αυτόν οφείλουμε την ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα.

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.