ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείνει τη συζήτηση περί προσχώρησης στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ποια τα επόμενα βήματα του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Με έντονο τρόπο επέλεξαν να ‘κόψουν’ στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών τη συζήτηση περί προσχώρησης του Κινήματος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που ξεκίνησε για πολλοστή φορά χθες μετά από σχετικό δημοσίευμα ιστοσελίδας.

«Με προβοκάτσιες από δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες, δεν γίνεται πολιτική. Προς όσους επιμένουν στην ύπαρξη παρασκηνιακών κινήσεων και συμφωνιών: δεν επιχειρήθηκαν, δεν έγιναν και δεν θα γίνουν από το Κίνημα. Ποτέ», σημειώνουν. «Το Κίνημα και ο Πρόεδρός του, δεν θα παρεκκλίνουν από τις δέουσες πρωτοβουλίες, όπως αυτές έχουν ανακοινωθεί επίσημα», καταλήγουν, «τελεία και παύλα».

Οι πρωτοβουλίες εξάλλου είναι γνωστές. Ήδη, σε εκκρεμότητα είναι μία συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο φορέων, προκειμένου να παραδοθεί εκ μέρους του Κινήματος τόσο στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όσο και σε άλλα κόμματα του χώρου πάντως, ένα κείμενο, εν είδει προγραμματικού υλικού, πάνω στο οποίο θα μπορέσει να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας. Πρόκειται για το κείμενο που είχε συμφωνηθεί να κατατεθεί από το Αύγουστο ακόμα, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εργασίες της Επιτροπής Διαλόγου που είχαν συστήσει από κοινού τότε Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Τα στελέχη του Κινήματος, από τότε ακόμα είχαν διαφωνήσει με την ‘ιδέα’ μία Επιτροπή να υπαγορεύει στους αρχηγούς κομμάτων τι θα κάνουν και εκ του αποτελέσματος, μάλλον δικαιώθηκαν. Παραμένουν όμως πιστοί στη δέσμευσή τους να παραδώσουν τις δικές τους προτάσεις σε κείμενο, το οποίο είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμο και θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης από την οποία και θα προκύψει κατά πόσον μπορούν να συνεργαστούν οι δύο φορείς, χωρίς πάντως ο ένας να απορροφηθεί από τον άλλο. Σε καμία περίπτωση, εξάλλου, στο Κίνημα δεν συζητούν για προσχώρηση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Είναι γνωστές οι θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου για τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα συνεργασιών στην παρούσα συγκυρία για την χώρα. Στο Κίνημα όμως δεν συζητούν κάτι άλλο από τη διατήρηση των πολιτικών οντοτήτων ως έχουν στη συζήτηση για έναν συνασπισμό του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν με όσα κόμματα επιθυμούν να μπουν σε αυτόν τον διάλογο, ακόμα και με το Ποτάμι από τη στιγμή που αυτοπροσδιορίζεται στον ευρύτερο χώρο.

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτόν που έβαλε την Πατρίδα πάνω από ολα χωρίς να κοιτάξει κόμμα Όνομα ψήφους οικογένεια.Γι’αυτό είμαι σίγουρος ότι και τώρα το ίδιο θα κάνει.Εμείς είμαστε στο πλευρό του Γιωργου διότι ξέρουμε που ακουμπάμε.
    Πάμε μαζί του για την αλήθεια και το δίκιο.

  2. freeman 13:08 25/10/2016

    Στο ΚΙΝΗΜΑ , θα πρέπει να μετατραπεί-μεταφραστεί η Αντιπελατειακή Ιδεολογία-Άποψη σε ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΟΦΕΛΟΣ για τους Πολίτες, για την Οικονομία, για τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, για τον εθελοντισμό στην γειτονιά όχι στις «παράγκες» του κάθε Αλαφούζου , για τις απλές τζάμπα χαρές της ζωής πέρα από την Κίρκη διαφήμιση-κατανάλωση-επίδειξη !
    Θα πρέπει να γίνει , πάντα με «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» , μια οικονομική εξόρμηση για min προβολή στα ΜΜΕ και συμμετοχή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στα ερωτηματολόγια των γκάλοπ .
    Να συγκρουστεί ανοικτά με τα οργανωμένα κυρίως Δημόσια Συνδικαλιστικά Συμφέροντα αλλά και με τα επιμελητηριακά συντεχνιακά της παραοικονομίας .
    Να μιλήσει στην ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ , με ΜΗ ΥΠΕΡ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΉ προσέγγιση των χαρών της ζωής , μέσα από την άδολη συνεισφορά, την οικολογία , την βιολογική παραγωγή , την μη Επιδοτούμενη πρωτογενή παραγωγή , για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ της Αστυφιλίας που από το 1950 έφτιαξε πόλεις κλουβιά Δημοσίων υπαλλήλων -Οικοδομής-Μεταπρατών . ΦΤΑΝΟΥΝ οι μονοδιάστατες εστίες διαφθοράς Δημόσιες Επενδύσεις των μεγαλοεργολάβων σε φαραωνικές συγκοινωνιακές υποδομές . ΤΙ να τις κάνουμε ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ Εξαγωγική παραγωγική αποκεντρωμένη ανάπτυξη ! Τι να μεταφέρουμε πέρα από τουρίστες ?
    Να μιλήσουμε στην Ελληνίδα μάνα & πατέρα με παιδιά στην εφηβεία , αυτά που θα ψάχνουν για δουλειά σε 8-10 χρόνια , πως ΔΕΝ είναι το ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ τα ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΠΤΥΧΟΣ & ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ή μετανάστης να προσφέρει την υπεραξία της εκπαιδευτικής του επένδυσης σε Ξένη Οικονομία -Κοινωνία . Υπάρχει ολοκληρωμένη ευτυχισμένη ζωή και ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ . Άλλωστε χωρίς πολλά χρήματα πια , μόνα τους θα περιοριστούν . Η Εκπαίδευση πρέπει να στραφεί κατά >50% σε εργαζόμενους , επιστημονικά στοχευμένων σε παραγωγικά συγκριτικούς ανταγωνιστικούς τομείς των 2-3 επόμενων 10ετιών , εξειδικευμένων τεχνικών ικανοτήτων , που θα μείνουν στην Χώρα και θα ανασυντάξουν την παραγωγική μας βάση ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ . Η ΕΠΑΝΑΚΑΤΟΙΚΗΣΗ της Επαρχίας από ΝΕΟΥΣ θα αναθερμάνει βραχυπρόθεσμα-μεταβατικά ακόμα και τον οικείο για το Ελληνικό δυναμικό κλάδο των κατασκευών , αλλά κυρίως θα Ιδεολογικοποιήσει την Ακραία Ποιοτική γεωργία -κτηνοτροφία σε ΥΠΕΡ brand name προϊόντα σε μια ΑΚΡΑΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ με δυνητικούς καταναλωτές την παγκόσμια Ελίτ .Η Ελλάδα πρέπει τώρα , που ΕΣΤΩ μόνο ΓΙΑ ΚΑΚΟ σε όλο τον κόσμο την παίζουν τα ΜΜΕ , να εκμεταλλευτεί την έστω και κακή ΝΥΝ Δημοσιότητα για να ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΉΣΕΙ πως ΑΝΑΓΕΝΝΆΤΕ από τις ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΗΣ με μια έκρηξη ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ .
    Αν κάποιος με ρωτήσει προσωπικά , θα χρηματοδοτούσα το ΞΕΚΙΝΗΜΑ :
    1. Με μια ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ , ΕΠΙΔΟΤΟΎΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ 40-50% του μισθολογικού και λειτουργικού κόστους , ΑΠΟΛΥΣΗ του 25-30% των άτεκνων Δημοσίων Υπαλλήλων (κίνητρο για τεκνοποίηση) που μετά από μια περίοδο πχ 5ετίας θα αρχίσουν ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ να επαναπροσλαμβάνονται για να στελεχώσουν τις ΝΕΕΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΑΝΆΓΚΕΣ . Φυσικά για τους εναπομείναντες να ΠΡΟΤΑΘΕΙ από το ΚΙΝΗΜΑ , ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ και μια αδιαμφισβήτητα αξιοκρατική ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ μέσα από ένα Υπερκομματικό ΑΣΕΠ -Ανεξάρτητη Αρχή .
    2. Με 95% ηλεκτρονικές πληρωμές .
    3.Για την συστημική διαφθορά ΑΠΛΑ ακραία επιτάχυνση της απονομής Αμετάκλητου βαθμού Δικαιοσύνης και Δημόσιες υπηρεσίες ΧΩΡΙΣ ΓΚΙΣΈ , χωρίς ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ , μόνο ηλεκτρονικά .

    • S. Porky 16:28 25/10/2016

      Σας εχεσε και πάλι ο αρχηγός και δεν ξέρετε τι να πείτε για να μη πονέσετε!
      Άθλια η κατάντια σας κα πολύ λυπηρή. Και μη περιμένετε ότι θα σας λυπηθεί ο αρχηγός σας αυτός περιμένει και παρακαλεί να τον λυπηθούνο Βενιζέλος και Φώφη και να τον βάλει στη λίστα στις επόμενες εκλογές.
      Κατά τά άλλα μπορείτε να πείτε Εύγε! Για μάς αγωνίζετε και για την αστυφιλία του 50 , νάχουμε κάτι νά ψηφισουμε και εμείς οι καημένοι.

      • freeman 16:51 25/10/2016

        Τι χαμπάρια στο Μοσχάτο ? Τελειώσανε τα έργα στη Χρυσοστόμου Σμύρνης ?

  3. Θ.Τ. 9:01 25/10/2016

    Περίφημη απάντηση του Κινήματος, στις άνομες ορέξεις «συντρόφων» και μη .
    Ναι, να γίνει ΑΝΟΙΚΤΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ, όχι παραπολιτική, συζήτηση
    με τους πρώην ¨συντρόφους» μας του 5 – 6 % .
    Γιατί όμως, έστω και να φαίνεται, πως αυτοί έχουν
    την πρωτοκαθεδρία/αποκλειστικότητα
    στις επαφές, συνομιλίες κ.λπ. οι παλιοί «σύντροφοι» με μηδέν αξιοπιστία.
    Γιατί ενδιαφέρει ΠΡΩΤΑ όποιος αυτοαποκαλείται ή και νοιώθει
    «πασόκος», σοσιαλδημοκράτης κ.λπ.
    και όχι όποιος μάτωσε και στήριξε
    την φωτεινή ( ΑΝΤΙΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ) πλευρά του 2009 – 2011 ?
    Γιατί να μην γίνει Α Ν Ο Ι Κ Τ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ συζήτηση
    ΠΡΩΤΑ μ αυτούς , που μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία τους
    ΔΕΝ συναγελάζεται με Βενιζέλο και Κα Φώφη ,
    αλλά ούτε ανήκουν και στο Κίνημα .
    Μήπως ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ κρατιέται μακρυά
    η μεγάλη αλλά σκορπισμένη ΒΑΣΗ
    μέσα στο 38 % (ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ/ΑΠΟΧΗ)
    αλλά απελπισμένη/μετανοιωμένη μέσα ακόμα και σε τσίριζα ?
    ( ΠΡΟΣΟΧΗ μιλάμε ΜΟΝΟ γιά την βάση ).

  4. «..Το Κίνημα και ο Πρόεδρός του, δεν θα παρεκκλίνουν από τις δέουσες πρωτοβουλίες, όπως αυτές έχουν ανακοινωθεί επίσημα», καταλήγουν, «τελεία και παύλα».
    ΕΥΓΕ!
    Εμείς της βάσης συμφωνούμε και επαυξάνουμε για την διμηουργία που άρχισε από την αρχή , αλλά με ΑΡΧΕΣ και δίχως ανταλλάγματα .
    Μας αρκεί η αλλαγή στην σκέψη , την νοοτροπία που με την απλή λογική και την ηθική πρόθεση θα αλλάξει την κοινωνία μας!
    Πάμε για μια διαφορετική ποιότητα παντού …

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.