ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ποιός θα είναι ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ;

Η ονοματολογία για το ποιος θα είναι ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει εβδομάδες, αν όχι μήνες πριν το Συνέδριο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες.

Οι περισσότερες "προβλέψεις" δεν είχαν όμως και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα ή με αυτόν που είχε εξ' αρχής στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας.
Ακούστηκαν πολλά ονόματα. Του Δρίτσα, του Σκουρλέτη, του Φίλη, ακόμη και του Τσακαλώτου. Οπως και οι αρνήσεις πολλών εξ' αυτών ή και άλλων να δεχτούν να αναλάβουν μια τέτοια θέση που ουσιαστικά θα έστηνε τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά στα πόδια του.
Η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις που θα πρέπει να έχει το κόμμα μετά το Συνέδριο. Και ήταν πολλοί που διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές "είδαν" το προφίλ εκείνου που θα μπορούσε να τις υλοποιήσει και δεν θα μπορούσε να είναι παρά ένα στέλεχος που είναι εδώ και καιρό πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Neo, το όνομα που ακούγεται τις τελευταίες ώρες περισσότερο στου διαδρόμους του Tae Kwon Do είναι εκείνο του Δημήτρη Τζανακόπουλου, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού.

Μένει να αποδειχτεί αύριο αν είναι και οι σωστές...

Ο Δ. Τζανακόπουλος, γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Γνωρίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στη Νεολαία του Συνασπισμού, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γραμματέας της Νεολαίας.
Στη συνέχεια, το 2005 τη σκυτάλη την πήρε ο ίδιος και την κράτησε μέχρι το 2010. Χρημάτισε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Τελείωσε μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία του Δικαίου στην ίδια σχολή και σήμερα είναι υποψήφιος Διδάκτορας της Θεωρίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Από το 2000 μέχρι το 2004 υπήρξε ενεργό μέλος του Δικτύου Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων. Συμμετείχε στις διαδικασίες ίδρυσης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ το 2002 στη Φλωρεντία, καθώς και στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα το 2006. Εκλέχτηκε γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού στο 4ο Συνέδριο της Οργάνωσης το 2005 και επανεκλέχτηκε στο 5ο Συνέδριο το 2007.
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας 2005 -2010. Μέλος του Συντονιστικού Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικό τόμο του Ινστιτούτου Πολιτικού Προβληματισμού "Νίκος Πουλαντζάς", στο περιοδικό "Law and Critique", στο περιοδικό Θέσεις, στην εφημερίδα "Αυγή" και σε άλλες εφημερίδες.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΛΟΓΙΚΑ… η θέση »ανήκει» στο ..»σύντροφο» Πάνο γοργοψεύτη..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.