ΕΛΛΑΔΑ

«Αναγκαία πρωτοβουλία»

Πειραιάς: Διανομή τροφίμων σε 1.000 άπορες οικογένειες

Διανομή τροφίμων σε 1.000 άπορες οικογένειες της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, πραγματοποίησε ο Δήμος Πειραιά και η εταιρεία PepsiCo, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σιτίζουμε & Μοιράζουμε Χαμόγελα!», που υλοποιείται από τον Μάιο σε όλες τις δημοτικές κοινότητες της πόλης.
moralis

Τα είδη που διανεμήθηκαν είναι: μακαρόνια, όσπρια, λάδι, κονσέρβες τροφίμων, γάλατα, γιαούρτια, κρουασάν και γλυκά. Η εταιρεία PepsiCo με τα δικά της προϊόντα ή με τη συλλογή τροφίμων από συνεργάτες και φίλους, προσφέρει τρόφιμα 14 φορές τον μήνα, σε 4.000 οικογένειες συνολικά, στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά.

Σημειώνεται, ότι πολλές ακόμη εταιρίες συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή, και συνέβαλαν χωρίς δεύτερη σκέψη στην προσφορά τροφίμων. Οι εταιρίες αυτές είναι: οι Brinks Security, Chipita, Ferrero, FrieslandCampina Hellas, GS Travel, KOPE, Γενική Ταχυδρομική, Ελληνικά Πετρέλαια, Κρι-Κρι και Στεργίου. Ταυτόχρονα, και οι εργαζόμενοι της εταιρείας συνέδραμαν με τυποποιημένα τρόφιμα κι έτσι το σύνολο της προσφοράς έφτασε τα 13.000 τεμάχια.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος βρέθηκε στον χώρο της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, όπου πραγματοποιήθηκε η διανομή, μίλησε για τη σημαντική αυτή συνεργασία με την PepsiCo, που έχει ως κύριο σκοπό την προσφορά βοήθειας σε δημότες του Πειραιά που διαβιούν στα όρια της φτώχειας, έχουν κάρτα απορίας, είτε είναι άνεργοι.

Παρά τα εμπόδια που συναντώνται σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε, πως κάθε φορά φροντίζουν ώστε «οι διανομές να γίνονται όλο και πιο ανθρώπινα, με περισσότερα πακέτα και με περισσότερα είδη και προϊόντα για τους δημότες».

Ο κ. Μώραλης έκανε λόγο για «μια πρωτοβουλία που έχουμε ανάγκη ειδικά στις μέρες μας», ενώ δήλωσε πως η δράση θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί και από άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, από άλλες σημαντικές εταιρείες, για να ενισχυθούν περισσότερο οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου.

Στη διανομή παραβρέθηκαν από την πλευρά της PepsiCo η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κεντρικής Ευρώπης και Ευρύτερων Βαλκανίων, Αναστασία Μακαριγάκη, από τον Δήμο Πειραιά, ο πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, Γιάννης Βοϊδονικόλας, καθώς και εθελοντές του Δήμου Πειραιά και της εταιρείας PepsiCo, οι οποίοι βοήθησαν στη διανομή των τροφίμων.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ντινα 21:34 12/12/2016

    Πώς μπορώ και πού να κάνω ετηση να περνώ και εγώ τρόφιμα είμαι διμοτις Πειραιά και είμαι άνεργη με ένα παιδάκι

  2. Ντινα 21:32 12/12/2016

    Πώς μπορώ να κάνω ετισι γιαυτό το βοήθημα είμαι διμοτις Πειραιά και είμαι άνεργοι με ένα παιδί

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.