ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες

Πειραιώς: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν – Αισιοδοξία ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί λύση.

Εντείνονται οι προσπάθειες και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την επιλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος να συγκεντρώνει την ευρύτερη συναίνεση των μετόχων και των στελεχών του ομίλου.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και οι αποφάσεις μετατίθενται από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα. Σημειώνεται ότι η διοικητική αναταραχή στην Πειραιώς έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Ανθ. Θωμόπουλου και έκτοτε η τράπεζα βρίσκεται με προσωρινό-μεταβατικό διευθύνοντα σύμβουλο.

Αν και οι σύμβουλοι της τράπεζας για την εύρεση νέου διευθύνοντος συμβούλου έχουν δημιουργήσει μια λίστα που περιλαμβάνει 6 - 7 πρόσωπα, ωστόσο μέχρι τώρα βασικοί μέτοχοι και διάφορες εμπλεκόμενες πλευρές αδυνατούν να συμφωνήσουν σε ένα κοινής αποδοχής πρόσωπο. Οι αντιθέσεις μεταξύ των μετόχων αποθαρρύνουν πολλούς από τους υποψηφίους, οι οποίοι θέτουν ως όρο τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των βασικών μετόχων, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει εφικτό. Την περασμένη Τετάρτη αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. λόγω της αδυναμίας να βρεθεί ο νέος διευθύνων. Σημειώνεται ότι η φημολογία και τα δημοσιεύματα για το ποιος θα είναι ο επόμενος διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Eurobank Νικολάου Καραμούζη, ο οποίος συμπεριλαμβανόταν μεταξύ των υποψηφίων.

Ο κ. Καραμούζης σε παρέμβασή του σημείωσε ότι συγκεκριμένοι κύκλοι διακινούν σκόπιμα αβάσιμες φήμες τις τελευταίες ημέρες για μετακίνησή του από την Eurobank, κάτι που διέψευσε. Πηγές της Πειραιώς σημειώνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα ενταθούν οι προσπάθειες για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου και εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι το αργότερο την επόμενη εβδομάδα η υπόθεση θα έχει λήξει θετικά. Αντίθετα, συμφωνία φαίνεται πως υπάρχει για τη θέση του νέου προέδρου, καθώς όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συναινούν στο πρόσωπο του Γιώργου Χατζηνικολάου. Ο κ. Χατζηνικολάου έχει εργαστεί για μεγάλο διάστημα ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην ISDA (International Swaps and Derivatives Association) και σε μεγάλες ξένες τράπεζες, ενώ έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.