ΕΛΛΑΔΑ

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι

Πλημμύρισε με επιβάτες του «MSC Opera» η Θεσσαλονίκη

Με χάρτες της Θεσσαλονίκης ανά χείρας και σύμμαχο τον καλό καιρό, πολλοί από τους 2.121 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου “MSC Opera”, που “έδεσε” στις 8:30 το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης.
msc-opera

Κάποιοι έβαλαν ...πλώρη για τον Λευκό Πύργο, άλλοι προτίμησαν να πιουν καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους κι ορισμένοι θέλησαν να κάνουν μια βόλτα στην παραλία. 'Αλλοι, πάντως, προτίμησαν τη δροσιά και άνεση των τουριστικών λεωφορείων, στα οποία και επιβιβάστηκαν, προκειμένου να κάνουν μια σύντομη περιήγηση στην πόλη ή να επισκεφτούν το αρχαίο Δίον στην Πιερία.

Το “MSC Opera” κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προερχόμενο από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει στις 7.30 το βράδυ με προορισμό την Κωστάντζα της Ρουμανίας, ενώ επόμενοι σταθμοί του θα είναι το λιμάνι του Μπουργκάς στην Βουλγαρία και το Γύθιο.

Υπογραμμίζεται δε ότι με βάση το πρόγραμμα που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η ΟΛΘ ΑΕ, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα έρθει ακόμη μία φορά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την 24η Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί από τον Πειραιά.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος της MSC Greece,η πλειοψηφία των επιβατών του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου είναι Ευρωπαίοι, μεταξύ άλλων Ιταλοί (610), Γερμανοί (426), Γάλλοι, Ελβετοί, Αυστριακοί, Ισπανοί και Βρετανοί, ενώ επιβαίνουν και κάποιοι Αμερικανοί. Επισημαίνεται δε ότι ο αριθμός του πληρώματος στο συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο υπερβαίνει τα 700 άτομα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΘ ΑΕ, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 27 Απριλίου και το τελευταίο της σεζόν, το «MV Minerva», αναμένεται στις 18 Νοεμβρίου 2016. O μήνας με τις περισσότερες αφίξεις είναι ο Οκτώβριος (εννέα κρουαζιερόπλοια) και ακολουθούν ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος (επτά κρουαζιερόπλοια/μήνα).

Τα κρουαζιερόπλοια που «δένουν» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΘ ΑΕ, έρχονται κυρίως από Βόλο, Καβάλα και Κωνσταντινούπολη και παραμένουν στην πόλη από πέντε έως και 23 ώρες, με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται σε 11 ώρες.

Το επόμενο κρουαζιερόπλοιο που θα δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι -βάσει προγράμματος- το “Astoria”, που αναμένεται να καταπλεύσει στις 16/10 στις 7 το πρωί, προερχόμενο από την Καβάλα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.