ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτίθεται στην κυβέρνηση και επαναπροσεγγίζει την κοινωνία

Πολιτικές εξελίξεις βλέπει η Φώφη

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Χαριλάου Τρικούπη, με την ηγεσία της να ‘βλέπει’ αργά ή γρήγορα …εκλογές.
fofiperodeia

«Η κυβέρνηση έτσι όπως έχει απομονωθεί, πολιτικά και κοινωνικά και εν μέσω της λαϊκής κατακραυγής από όλα αυτά τα μέτρα που παίρνει, αλλά και τους χειρισμούς που παρατηρούμε ότι κάνει το τελευταίο διάστημα, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε μέσω όλων αυτών, σε εξελίξεις», δήλωσε η ίδια η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο Radionorth 98,0 και εξηγώντας έτσι την κατάσταση ετοιμότητας την οποία έχει κηρύξει στην Χαριλάου Τρικούπη.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θεωρεί ότι ανά πάσα στιγμή από εδώ και πέρα μπορεί να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις στην χώρα. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, επιμένει στην ανάγκη το κόμμα της να ξανασυναντηθεί με τους ανθρώπους που θέλει να εκφράσει και να υπάρξει εκ νέου η «αλληλοτροφοδότηση» απόψεων στην οποία επιδιδόταν το ΠΑΣΟΚ προτού η κρίση και τα μνημόνια τη διακόψουν.

Εξηγώντας γιατί δεν αποκλείουν εκλογές μέσα στο επόμενο διάστημα, στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για μία χώρα που βρίσκεται στο «απόλυτο κενό» σε σχέση με το χρέος και αυτό με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης. Θυμίζουν με νόημα ότι στις αρχές του 2015 η χώρα είχε φτάσει να έχει μικρά έστω πλεονάσματα, ενώ σήμερα εκτιμούν πως «εάν υπάρξει συζήτηση για το χρέος, αυτή θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο και νέα μέτρα».

Την ίδια ώρα και με αφορμή την υπόθεση των πλειστηριασμών, κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «έχει παραδώσει την κατοικία των Ελλήνων πολιτών στα κοράκια». Στα θέματα Υγείας εκτιμούν ότι η χώρα έχει επιστρέψει στην εποχή προ του 1981 και πως στην Ελλάδα του σήμερα, όποιος δεν έχει χρήματα, πεθαίνει, ενώ μιλούν για Παιδεία στο …κρεβάτι του Προκρούστη.

Σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί το ‘φιάσκο’ με τους δικαστικούς, με την Φώφη Γεννηματά να καλεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επ ‘αυτού. Μη κρύβοντας την έκπληξή της για τα λεγόμενα κορυφαίου δικαστικού ότι «οι δικαστές δικάζουν με βάση το λαϊκό αίσθημα», επιμένει στο αυτονόητο, ότι «οι δικαστές δικάζουν με βάση το νόμο και το Σύνταγμα» και ρωτά ευθέως τον πρωθυπουργό εάν υιοθετεί αυτές τις απόψεις, για τις οποίες και τονίζει ότι είναι αντίθετες με τη λειτουργία της Δημοκρατίας. «Είναι αδιανόητο να αφήνεται έστω και η αίσθηση ότι οι δικαστές προσαρμόζονται στις επιθυμίες της κυβέρνησης», δηλώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να δοθούν άμεσα οι δέουσες εξηγήσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.