ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίμηνο σκληρού ροκ προεξοφλεί η Πειραιώς

Πόλωση και... κάλπες βλέπει η Ν.Δ.

Τρίμηνο σκληρού ροκ προεξοφλεί η Πειραιώς, διαβλέποντας αγωνία Τσίπρα.
ndekloges

Στην αγωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μαζέψει ό,τι μπορεί από τη διαλυμένη εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ... προσβλέπουν στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να δρομολογηθούν οι πολιτικές εξελίξεις που επιθυμούν, δηλαδή η προσφυγή στις κάλπες.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι, με αιχμές το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, της Β' αξιολόγησης και του χρέους, και με πολιορκητικό κριό για την αντιπολίτευση τα ζητήματα της διαφθοράς και των δανείων, ο Πρωθυπουργός θα ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους προκειμένου να μπορέσει να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο. Τελικός στόχος του κ. Τσίπρα, εκτιμούν, είναι να «μετρήσει» προς τα τέλη Δεκεμβρίου – Ιανουάριο τα πολιτικά και εκλογικά «κουκιά» και να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του: εάν δηλαδή θα επιδιώξει μία εκλογική αναμέτρηση σε συνθήκες που δεν θα οδηγούν σε βατερλό του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου ή θα επιμείνει σε μία προσπάθεια εξάντλησης της τετραετίας προσμένοντας καλύτερες ημέρες.

Στην Πειραιώς αιτιολογούν την εκτίμησή τους πάνω σε μία σειρά από κινήσεις και δημόσιες δηλώσεις, και συγκεκριμένα:

- στην ένταση της πολεμικής σχετικά με τις άδειες (τροπολογία Παππά που αποσύρθηκε για να επανέλθει) αλλά και σειράς παρασκηνιακών κινήσεων που δεν αποκλείεται, λέει η Πειραιώς, να κατατείνουν ακόμη και στη διάλυση της Συνόδου του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου

- στην όξυνση του δημόσιου λόγου του Μαξίμου συνολικά απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευσης

- σε πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα του φακέλου «δάνεια κομμάτων» από τη δικαιοσύνη και, τέλος,

- στην ευθεία σύνδεση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης με το ζήτημα του χρέους, προκειμένου ο κ. Τσίπρας να δημιουργήσει ένα «ανεκτό» για τους βουλευτές του περιβάλλον αλλά, παράλληλα, και το πλαίσιο ρήξης με τους εταίρους και ηρωικής προσφυγής στις κάλπες, εάν Βερολίνο και Βρυξέλλες εμφανιστούν αμετακίνητοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.