ΕΛΛΑΔΑ

Με μοριοδότηση από το ΑΣΕΠ

Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο

Στη θεσμοθέτηση νέου, ενιαίου συστήματος κινητικότητας για όλο το Δημόσιο προχωρά η κυβέρνηση με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με τη θεσμοθέτηση του κρατικού υπαλλήλου ανοίγει ο δρόμος για τη μετακίνηση των εργαζόμενων από τον έναν φορέα στον άλλο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», η κινητικότητα και οι μετατάξεις θα φέρουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις: Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν ενοποιήσεις και συγχωνεύσεις φορέων με παράλληλη κατάργηση 1.040 κλάδων.

Αναλυτικότερα, το νομοσχέδιο για την κινητικότητα προβλέπει τη δημιουργία μίας εσωτερικής αγοράς εργασίας όπου θα δημοσιοποιούνται οι κενές οργανικές θέσεις και οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις που θα αξιολογηθούν και μοριοδοτηθούν από το ΑΣΕΠ με βάση αντικειμενικά κριτήρια.

Με βάση το νέο νομοσχέδιο καθορίζεται ως ανώτατο όριο ολοκλήρωσης κινητικότητας οι 4 μήνες, ενώ για τις μετατάξεις το αντίστοιχο όριο θα είναι οι τρεις μήνες.

Το 2017 αναμένεται να δημιουργηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα κινητικότητας και σε αυτήν όλοι φορείς με κενές θέσεις θα αναρτούν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Στην ίδια πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα αναρτούν τις υποψηφιότητές τους για τις θέσεις που είναι κενές και επιθυμούν οι ίδιοι να καλύψουν.

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια για την πλήρωση της κενής θέσης θα προσδιορίζονται από τον ίδιο τον φορέα που αναζητά υπάλληλο για την συμπλήρωση του κενού. Στην περίπτωση που για την ίδια θέση υπάρχουν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι θα υπάρχει μοριοδότηση με βάση τυπικά προσόντα την οποία θα ελέγχει το Συντονιστικό Κέντρο Κινητικότητας στο οποίο θα μετέχουν στελέχη του ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.