ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πολύ λιγότερο από την τιμή στη βιτρίνα...

Πόσο κοστίζει πραγματικά ένα iPhone 7;

Η τιμή πώλησης του iPhone 7, προκαλεί συχνά επικρίσεις, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται δεν δικαιολογούν την υψηλή τιμή.
iphone1

Πόσο όμως κοστίζει πραγματικά ένα iPhone; Σίγουρα πολύ λιγότερο από την τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής. Τα υλικά που το απαρτίζουν φτάνουν σε κόστος τα 275 δολάρια για το τοπ μοντέλο της Apple, το iPhone 7 128GB.

Συγκεκριμένα, η οθόνη κοστίζει 37 δολάρια, ενώ ο επεξεργαστής που αναπτύχθηκε από την Apple αξίζει 40 δολάρια. Αυτά είναι δύο από τα πιο ακριβά και σημαντικά μέρη του μοντέλου, σε αντίθεση με την μπαταρία που κοστίζει μόνο 4 δολάρια. Το πιο ακριβό τμήμα είναι η μητρική πλακέτα της συσκευής, η οποία αποτελείται από πολλά στοιχεία και φτάνει σε κόστος τα 74 δολάρια.

Συνολικά, το να κατασκευάσεις ένα iPhone κοστίζει στην Κίνα 275 δολάρια, αλλά βεβαίως η τελική τιμή εξαρτάται από πολλά στοιχεία, εκτός από το υλικό. Μερικά από αυτά για να φτάσουμε στην τελική τιμή στην βιτρίνα, είναι η εργασία, το λογισμικό για την ανάπτυξη του προϊόντος και βεβαίως το ποσοστό του κέρδους.

Πηγή: Εl Mundo, lifo.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.