ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Πρόεδρος ΣτΕ: Δεν χειραγωγείται η δικαιοσύνη

Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου δήλωσε ικανοποίηση για τη συνάντηση, αναφέροντας πως «θεωρούμε ότι δόθηκαν οι βάσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων των δικαστών» και προσέθεσε ότι θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες.
sakellariou

Ερωτηθείσα αν υπήρξε συζήτηση σχετικά με το πρόσφατο «επεισόδιο» στο ΣτΕ και αν είπε κάτι ο πρωθυπουργός γι' αυτό το θέμα και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, η κ. Θάνου είπε ότι «καμία τέτοια αναφορά δεν έγινε».

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου υπογράμμισε ότι «το δικαστήριο και οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους, ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποίησης πολιτικών επιδιώξεων». «Εμείς είμαστε τεταγμένοι στο υπηρεσιακό μας καθήκον, προσπαθούμε να το επιτελούμε κατά τρόπο άψογο σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας που είναι τα φυσικά χαρακτηριστικά της ομαλής λειτουργίας ενός ανωτάτου δικαστηρίου», προσέθεσε, για να υπογραμμίσει ότι: «Όσοι επιχειρούν να διαταράξουν αυτό το κλίμα ενότητας και ηρεμίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη δικαιοσύνη και τη βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας χρονική περίοδο για την πατρίδα μας».

Σε ερώτημα σχετικά με τις «καταγγελίες των δυο δικαστικών» (σ.σ. η πρόσφατη εξέλιξη με τους δυο δικαστικούς που παραιτήθηκαν από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, διατυπώνοντας ορισμένες καταγγελίες), ο κ. Σακελλαρίου, είπε: «Σας απήντησα ότι αυτοί οι οποίοι πράττουν αυτά είναι οι ελάχιστοι, μια μειοψηφία η οποία προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στο κλίμα ενός ανώτατου δικαστηρίου».

Ερωτηθείς πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, απάντησε: «Λέτε να σας πει ο πρόεδρος του ΣτΕ; Να εξαγγείλει πότε θα κάνει διάσκεψη μιας υποθέσεως;». Και συνέχισε: «Εγώ έχω μια ευθύνη να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονή της διασκέψεως, να καθίσουν ήρεμοι σε ένα τραπέζι να πάρουν μια απόφαση. Εγώ αυτά τα τίμια πράγματα ξέρω. Και πηγαίνω σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου».

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Αν κατά τα λεγόμενα του προέδρου του ΣτΕ κ. Νίκου Σακελλαρίου
  «το δικαστήριο και οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους, ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποίησης πολιτικών επιδιώξεων»…….,
  Τότε μηπως οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί της Χωρας μας χειραγωγούν την κυβέρνηση Τσίπρα για τα οικονομικά τους οφέλη χρησιμοποιώντας την δυναμη των γραφείων τους ;

  Σε αυτό καταλήγει η λογική σειρά σκέψης, εφόσον για την ρύθμιση των οικονομικών διαφορών τους με την κυβερνηση δεν συνομιλούν οι εντεταλμένοι για τετοια θεματα συνδικαλιστές των δικαστικών αλλά οι ίδιοι οι θεσμικοί επικεφαλείς των κλάδων της ΔΙκαιοσύνης !

  Πήγαν δε στο Μαξίμου συντεταγμένοι και οι τρείς αρχιδικαστες για να επιβάλουν τις οικονομικές τους απαιτήσεις , τις οποίες μας διαβεβαίωσαν οτι κατέκτησαν εύκολα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό .

  • ΓΙ ΑΥΤΟ »ΕΦΑΓΑΝ» ΤΟΝ ΕΝΤΙΜΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ !!!!!
   ==============================================
   Σφοδρές αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης
   =======================================

   Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του κ. Σανιδά, με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για δικαστικό πραξικόπημα και παραβίαση του Συντάγματος.
   «Με τις πράξεις του, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπονομεύει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς» δήλωσε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Π απακωνσταντίνου
   «Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά. (…)
   Παρεμπόδισε τρεις φορές να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία της Μονής Βατοπεδίου.
   Προέβη σε επανειλημμένες εξωθεσμικές συναντήσεις και υποδείξεις προς τον ανακριτή της υπόθεσης Μανούση – Παυλίδη.
   Αρχειοθέτησε παράνομα τα πορίσματα Ζορμπά σχετικά με τη λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων.
   Έδωσε εντολή για δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά συνδικαλιστών της ΔΕΗ, διαφωνώντας και αντίθετα με την πρόταση του αρμόδιου Εισαγγελέα
   (…) Μεθόδευσε την αλλαγή της νομολογίας του Αρείου Πάγου σε βάρος των συμβασιούχων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος.
   Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί ότι δεν έχουν δικαίωμα ανώτεροι δικαστικοί να κάνουν πολιτική και ο κ. Σανιδάς κάνει πολιτική» τόνισε.
   «Μετά την προκλητική παρέμβαση του Γ. Σανιδά υπέρ της εταιρείας Τζάμπο,
   όπου χαρακτήρισε έγκλημα τις εργατικές κινητοποιήσεις κατά των εκβιασμών και των απολύσεων,
   καθόλου δεν μας ξαφνιάζει η νέα παρέμβασή του για να μη σταλούν οι δικογραφίες στη Βουλή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ούτε επίσης μας εκπλήσσει η υποκρισία του δικομματισμού, τόσο για αυτά που λένε για το σκάνδαλο, όσο και για τη δήθεν ανεξάρτητη και δήθεν ακομμάτιστη δικαιοσύνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
   «O κ. Σανιδάς αποστερώντας από την Βουλή τα προνόμιά της που απορρέουν από το Σύνταγμα και τους Νόμους, υποπίπτει σε κακούργημα.
   Αργά ή γρήγορα θα βρεθεί κατηγορούμενος, παρά τις μεθοδεύσεις για να το αποφύγει» τόνισε ο ΛΑΟΣ.

 2. ΝΜan. 14:49 06/10/2016

  Δίωξη εκφοβισμού κατά Μπάγια!

  Ως προσπάθεια εκφοβισμού μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, να διατάξει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά του Πρόεδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Σωτήρη Μπάγια.

  Αφορμή για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια φίμωσης ενός συλλογικού εκπροσώπου ήταν η άσκηση σκληρής κριτικής στη δικαιοσύνη από τον κ. Μπάγια, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ στις 18 Μαρτίου.

  Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοινώσεις τους στηλιτεύουν την ενέργεια του κ. Σανιδά, εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον διωκόμενο εισαγγελικό λειτουργό και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για ενέργειες που αποσκοπούν στην πλήρη υποταγή της δικαιοσύνης στην εκτελεστική εξουσία.

 3. Σε βραχίονα της εκτελεστικής εξουσίας έχει μεταβληθεί η δήθεν ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη
  ==============================================================================

  Τη νοημοσύνη του νομικού κόσμου της χώρας και της κοινής γνώμης, προκαλεί ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, όταν με περισσή αυταρέσκεια, δηλώνει ότι και έχει γίνει και συνεχίζεται η κάθαρση στη Δικαιοσύνη.

  Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Η πολυδιατυμπανιζόμενη «προσπάθεια εξυγίανσης της Ελληνικής Δικαιοσύνης», αποτελεί άλλοθι αλλά και μοχλό υποταγής, όσων δικαστών ακόμη δεν υποκύπτουν στα κελεύσματα των φατριών που προσπαθούν να ελέγξουν το σύνολο της Δικαιοσύνης.

  Ποτέ άλλοτε η Δικαιοσύνη δεν ήταν σε τέτοιο βαθμό χειραγωγούμενη, όπως είναι σήμερα. Οι απροκάλυπτες επεμβάσεις της σημερινής ηγεσίας της Δικαιοσύνης προς δικαστές και εισαγγελείς είναι καθημερινή πρακτική. Στην ουσία η Δικαιοσύνη έχει μεταβληθεί σε βραχίονα της εκτελεστικής εξουσίας.

  Η αξιοκρατία, η επάρκεια και η ικανότητα έχουν χαθεί ως έννοιες. Αυτό που μετράει για την ανέλιξη είναι η οσφυοκαμψία και η υποταγή.

  Χαρακτηριστική, για τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της Δικαιοσύνης, είναι και πρόσφατη ανακοίνωση τους ΔΣΑ, του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας.

  Στην ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ, επικεντρώνεται σε πέντε σημεία, που χωρίς υπερβολή, αποτυπώνουν την δυσάρεστη πραγματικότητα που επικρατεί σήμερα στη Δικαιοσύνη.

 4. Σανιδάς, Κεδίκογλου, ασπίδα για Ζαγοριανό
  Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

  «Ασπίδα» για την προστασία του ανακριτή της υπόθεσης Siemens Ν. Ζαγοριανού ύψωσαν ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς και ο επίτιμος πρόεδρος Ρωμύλος Κεδίκογλου.
  Οι καταθέσεις των Γ. Σανιδά και Ρ. Κεδίκογλου στον Εισαγγελέα Εφετών Κ. Παρασκευαΐδη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού Και οι δύο λειτουργούν ως «σωματοφύλακες» του ανακριτή και, με τις καταθέσεις τους στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού, δεν αρκούνται στην υπεράσπιση της ακεραιότητάς του.
  Ο «εφευρέτης» της φόρμουλας των παραπλανηθέντων υπουργών στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ο κ. Σανιδάς, στην 16σέλιδη κατάθεσή του (16/11/2009) ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Κ. Παρασκευαΐδη, από μάρτυρας μετατρέπεται σε κατήγορο. Εκπλήσσει η σφοδρότητα των διατυπώσεών του κατά όσων ζήτησαν τον έλεγχο του ανακριτή και κατά όσων εισαγγελικών λειτουργών ενεπλάκησαν στην πειθαρχική και ποινική προκαταρκτική.
  Κατά Ματζουράνη
  Ο κ. Σανιδάς σπεύδει να προλάβει και τα χειρότερα για τον ίδιον, γι” αυτό υποστηρίζει ότι: «…Διαπίστωσα περίεργες, ανεξήγητες και ύποπτες προσπάθειες ενοχοποιήσεως του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού, αλλά και άλλων δικαστικών λειτουργών, μεταξύ των οποίων του προσώπου μου και του Εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Σακελλάκου».
  Με ανοίκειο τρόπο καταφέρει κατά του δικηγόρου Ι. Ματζουράνη (υπερασπιστή του κατηγορούμενου Γ. Σκαρπέλη), χαρακτηρίζοντας ψευδέστατα και συκοφαντικά όσα ο πρώτος κατέθεσε ενώπιον του Ι. Παπανικολάου.
  Μάλιστα, ο κ. Σανιδάς δηλώνει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, εκτιμώντας πως όσα κατατέθηκαν από τον συνήγορο είχαν «σκοπό να πλήξουν τον ανακριτή και εμένα». Παρά ταύτα ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει επιβεβαιώσει τρεις συναντήσεις με τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό, που σκοπό είχαν την επιτάχυνση και διευκόλυνση της ανάκρισης. Δηλαδή, όσες και ο ίδιος ο ανακριτής ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Siemens.
  Κατά Παπανικολάου
  Ο κ. Σανιδάς αφήνει μπηχτές για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αν. Κανελλόπουλο, ενώ σχεδόν με απαξιωτικό τρόπο αντιμετωπίζει τον συνάδελφό του Ι. Παπανικολάου, όταν υποστηρίζει: «Δεν γνωρίζω τους λόγους και τα παραγωγικά αίτια της βουλήσεως των ενεργειών του κ. Ι. Παπανικολάου, θέλω πάντως να πιστεύω ότι αυτά δεν έχουν σχέση με τη μη επιλογή του σε πρόεδρο ή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως έχει γραφεί στον Τύπο». Και συνεχίζει αντιστρέφοντας «το κατηγορητήριο»: «…Προκύπτει ότι κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, και μάλιστα κατ” εξακολούθηση, έχει με τις ενέργειές του τελέσει εκείνος που εστράφη κατά του ανακριτού Ζαγοριανού»!
  Κατά τον κ. Σανιδά ο ανακριτής, ό,τι και αν έκανε, ό,τι και αν παρέλειψε, θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο είδος. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει ότι «οι υποθέσεις του σκανδάλου Siemens τείνουν να μεταβληθούν σε υπόθεση Ζαγοριανού» με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό…
  Ο κ. Σανιδάς καλύπτει πλήρως τον ανακριτή για το γεγονός ότι αυτός δεν εξέδωσε ένταλμα κατά του Μιχ. Χριστοφοράκου για πράξεις δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (2004-2007). Χαρακτηρίζει δε, τη σε βάρος του κατηγορία για παράβαση καθήκοντος, ως προπετή, αβάσιμη και αόριστη, ενώ περιλούζει τον Ι. Παπανικολάου για το «ολέθριο ατόπημα σε βάρος του ανακριτού που του αποδίδει παράλειψη ενέργειας», κάτι που επιβεβαιώνει «την έλλειψη αμεροληψίας και αντικειμενικότητας».

 5. μετά και τις σημερινές ανατριχιαστικές δηλώσεις Θάνου-Σακελλαριου είναι μονόδρομος για την αντιπολίτευση να ζητήσει την παραίτησή τους.

  αλλά τι λέω;;; υπάρχει αντιπολίτευση;;

  ο τσίπρας θα δέσει την ελλάδα κι ο μεν μητσοτάκης θα διοργανώνει διαγωνισμό ταλέντων οι δε ηγέτες της κεντροαριστεράς θα αναλώνονται ποιος θα γίνει αρχηγός του 4,5 %

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.