ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση για Συνταγματική Αναθεώρηση και Δικαστές

Σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη η Φώφη

Περιοδεία στους νομούς Πέλλας και Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει για σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της ‘πορείας στον λαό’ που έχει ξεκινήσει, μετά την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να συνεχίσει την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, χωρίς το Ποτάμι αυτή την φορά.
fofi

Ειδικότερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο δημαρχείο της πόλης και αμέσως μετά θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας.

Όσο για αύριο, Σάββατο, το πρόγραμμά της ξεκινά από το πρωί, οπότε και θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας και θα έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διοικητή Αλέξανδρο Βουδρισλή και με εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων. Αμέσως αργότερα θα μεταβεί στα Γιαννιτσά προκειμένου να συμμετέχει σε σύσκεψη με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στην Κεντρική Συγκέντωση του PES και των PES Activists στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo.

Από τις παρεμβάσεις της δεν θα λείψει η σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή τόσο τα όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, όσο και τα περί συνταγματικής αναθεώρησης που φαίνεται να ‘ξανανοίγει’ ως θέμα. Δείγμα γραφής έδωσε ήδη από χθες η ίδια η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι «το Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποιεί την ανάγκη για συνταγματική αναθεώρηση ως αντιπερισπασμό στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει», κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν διστάζει να κομματικοποιήσει και αυτή την κορυφαία διαδικασία της Δημοκρατίας μας. Στην πραγματικότητα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι αγνοεί προκλητικά τις συνταγματικά προβλεπόμενες διατάξεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη κάλεσε να αφήσει τα φθηνά ‘σόου’ και να πάει στη Βουλή με χειροπιαστές προτάσεις αντί ιδεολογημάτων. Θύμισε εξάλλου ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξή έχει ήδη συγκεκριμένες απόψεις και θέσεις για το Σύνταγμα.

Όσο για αυτά που είπε ο Πρόεδρος του ΣτΕ εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από συνάντηση δικαστικών με τον πρωθυπουργό  περί αποφάσεων των δικαστών που «λαμβάνονται βάσει του παλμού της ελληνικής κοινωνίας», στο ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους. «Είναι δυνατόν ένας ανώτατος δικαστικός να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις; Μάλιστα αυτές να γίνονται  σε μια στιγμή όπου εκκρεμούν σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, όπως αυτή για τις τηλεοπτικές άδειες και ενώ οι κυβερνητικές παρεμβάσεις δια στόματος του ιδίου του Πρωθυπουργού δημιουργούν συνθήκες μείζονος κρίσης στο δικαστικό σώμα;», αναρωτιούνται στην Χαριλάου Τρικούπη, αφήνοντας αιχμές ως και για προσπάθεια κάποιου είδους …αλλαγής του πολιτεύματος από τη κυβερνητική πλειοψηφία, «δια της συνεχούς θεσμικής διολισθήσεως και πληγμάτων στον πυρήνα της φιλελεύθερης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, την διάκριση δηλαδή των εξουσιών», την οποία της καταλογίζουν. Στο  ΠΑΣΟΚ καλούν τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει παρόμοιες δηλώσεις και πρακτικές και να προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και να εγγυηθεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την συνταγματική δημοκρατική τάξη. «Αν δεν το πράξει, αυτό θα σημαίνει πως τα πράγματα είναι πλέον πολύ σοβαρά και οι κίνδυνοι για την Δημοκρατία μπροστά μας, υπαρκτοί και απειλητικοί», λένε, προειδοποιώντας ότι δεν θα επιτρέψουν να υπάρξει στην χώρα «Λαϊκή Δημοκρατία» τύπου ΣΥΡΙΖΑ…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.