MEDIA

Κατατέθηκε η τροπολογία για τα MME

Πέντε μέρες μετά το ΦΕΚ θα πρέπει να κλείσουν τα κανάλια που δεν πήραν άδεια

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα ΜΜΕ, που  συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Η τροπολογία έχει τίτλο «Τροποποίηση διατάξεων του ν.4339/2015 περί αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, συμπλήρωση του Κ.Φ.Ε. σχετικά με δαπάνες που αφορούν σε οπτικοακουστικές εμπορικές ανακοινώσεις, και μετάθεση έως 1.1.2017 της εφαρμογής της διαδικασίας για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζομένων από τα Μ.Μ.Ε.».

Με την τροπολογία, τίθενται προθεσμίες για τη μετάδοση σε πρότυπο υψηλής ευκρίνειας από τους αδειοδοτούμενους παρόχους του προγράμματός τους. Επιπλέον, προβλέπεται η επιβολή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε βάρος μη αδειοδοτημένων παρόχων ενώ μετατίθεται εκ νέου κατά τρεις μήνες, δηλαδή από 1.1.2017 αντί από 1.10.2016 που ισχύει σήμερα, η εφαρμογή για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζόμενων από ΜΜΕ

Σύμφωνα με την τροπολογία, τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν υποχρεούνται να κλείσουν σε πέντε  ημέρες αντί για τρεις μήνες που προέβλεπε αρχικά ο νόμος. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την στιγμή που θα υπογραφεί η τελική απόφαση.

Δείτε την τροπολογία εδώ.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Εδώ στήνεται νέα διαπλοκή εξ αρχής
  ===============================
  Όσοι αγοράζουν σήμερα ΔΕΝ αποσκοπούν σε υγιές επιχειρηματικό κέρδος!

  Εδώ στήνεται νέα διαπλοκή εξ αρχής.
  Δίνουν χρήματα για να φτιάξουν κανάλια που δεν θα βγάζουν κέρδος – θα έχουν πιθανότατα ζημίες – αλλά θα στηρίζουν την κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) με αφανή ανταλλάγματα αλλού.

  *Αντί να εξυγιάνουν την ιδιωτική τηλεόραση
  από την διαπλοκή, φτιάχνουν ένα σύστημα που μπορεί να λειτουργήσει ΜΟΝΟΝ ως νέα διαπλοκή.

  *Αντί να καθαρίσουν τη βρωμιά, τη θεσμοθετούν!

  *Και επί πλέον, χτίζουν «πύργους στην άμμο»! Γιατί η πραγματική ελεύθερη τηλεόραση πλέον θα περνάει από ΜΗ αδειοδοτημένα δορυφορικά κανάλια!

  *Με έδρα την Κύπρο ή τις Βρυξέλλες, ή το…Λίχνεσταϊν.

  *Θα γεμίσουν τα μπαλκόνια και οι στέγες με «δορυφορικά πιάτα» σ’ όλη τη χώρα: Κι όσοι πληρώσουν τώρα για να αδειοδοτηθούν, θα έχουν τεράστιο πρόβλημα! «Χορηγία» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνουν…

  *Κι από κάπου περιμένουν να «αποζημιωθούν» βεβαίως, βεβαίως…
  =====================================================
  *Και για να τελειώνουμε:
  Ασφαλώς οι παλαιοί διαπλεκόμενοι δεν ήταν όλοι τους τα «καλύτερα παιδιά». Αλλά όταν βλέπουμε τους καινούργιους, με συγχωρείτε, αλλά κάποιοι τουλάχιστον είναι χειρότεροι. Μα πολύ-πολύ χειρότεροι…

  *Βεβαίως ορισμένοι από τους παλιούς ήταν εργολάβοι ή προμηθευτές του Δημοσίου. Και οι καινούργιοι είναι επίσης εργολάβοι, όταν δεν είναι… υπόδικοι για βαρύτατα αδικήματα!

  *Και μια προειδοποίηση στο ΣΥΡΙΖΑ:
  Το ΠΑΣΟΚ είχε τη διαχρονική εύνοια των «καναλαρχών» του παρελθόντος. Αυτό ΔΕΝ έσωσε το ΠΑΣΟΚ από την κατάρρευση, ούτε τον ΓΑΠ από την εξαφάνιση.

  *Ούτε και ένα νέο σύστημα καναλαρχών,
  που θα στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ, θα σώσει τον Τσίπρα από τη μοίρα του ΓΑΠ.
  Άλλωστε, οι παλαιοί καναλάρχες, τους οποίους τώρα βρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ όλοι τους τον στήριξαν! Μα όλοι τους…

  *Και στις εκλογές του 2015 και όλο το προηγούμενο διάστημα!
  Ολόκληρη η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2012-2015 για «ανθρωπιστική κρίση» (τώρα κανείς δεν μιλάει πια γι’ αυτό),

  *για τις «αυτοκτονίες που αυξήθηκαν» (τώρα κανείς δεν μιλάει πια ούτε γι’ αυτό),

  *για τους «πλειστηριασμούς που ετοίμαζε» τάχα η προηγούμενη κυβέρνηση για «να πάρουν τα σπίτια του κόσμου». Αυτό ΔΕΝ συνέβη επί προηγούμενης κυβέρνησης! **Τώρα ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί, αλλά κανείς δεν μιλάει, Ούτε γι’ αυτό!

  Μ’ άλλα λόγια, όλη η αριστερόστροφη προπαγάνδα
  κυριαρχούσε «στα κανάλια της διαπλοκής» και τότε.

  Και τώρα, όλο αυτό το σύστημα της αριστερόστροφης προπαγάνδας έχει χρεοκοπήσει. Και πάνε να το αναστήσουν με… νέα πρόσωπα, πολύ χειρότερα από τα προηγούμενα.
  Τόσο ανόητοι είναι!

 2. Χωρίς το ΕΣΡ, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει τα παλιά κανάλια ούτε να ανοίξει τα νέα
  ====================================================================
  Την ώρα που και τα γίδια στα βουνιά της Ιθάκης συνειδητοποιούν πόσο πρόχειρα στημένη ήταν η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, όλα δείχνουν ότι το…μεγάλο γέλιο δεν έχει πέσει ακόμα.

  (…)Από τη στιγμή που οι υπερθεματιστές καταβάλουν τα 82 εκατ. ευρώ, ευλόγως τότε θα αρχίσουν να ασκούν πίεση στην κυβέρνηση να κλείσει όλους εκείνους που δεν έχουν λάβει άδεια. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει η Digea να κατεβάσει τους διακόπτες των Alpha, AΡΤ, Epsilon, Makedonia, Μega και Star.

  Μόνον η Digea μπορεί να διακόψει την εκπομπή τους και για να το πράξει αυτό θα πρέπει, είτε τα έξι κανάλια να μην εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις προς την ίδια, είτε να υπάρξει εντολή από την ΕΕΤΤ.

  Η ΕΕΤΤ, όμως, θα πρέπει να λάβει σχετική εντολή.
  Μια τέτοια εντολή μπορεί να δεχθεί μόνον από τις διωκτικές αρχές της χώρας, π.χ. ότι συντελείται κάποια εγκληματική ενέργεια (που στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει), είτε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), που κατά το Σύνταγμα της χώρας διαθέτει τη σχετική αρμοδιότητα.

  Ωστόσο το ΕΣΡ σήμερα δεν υφίσταται.
  Και όσο αυτό συμβαίνει, η κυβέρνηση πρακτικά δεν έχει άλλο (νόμιμο) εργαλείο εφαρμογής των αποφάσεών της. Αυτό φάνηκε να συνειδητοποιούν μετά τον διαγωνισμό η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, οι οποίοι τώρα δείχνουν όψιμο ενδιαφέρον για τη στελέχωση του ΕΣΡ.

  Μάλιστα, στο υπουργείο Επικρατείας
  συνειδητοποίησαν ότι χρειάζεται το ΕΣΡ και για έναν επιπλέον λόγο: οι τέσσερις υπερθεματιστές δεν μπορούν να εκπέμψουν το πρόγραμμά τους, παρά μόνον έπειτα από έγκρισή του από το ΕΣΡ.

  Αυτό προβλέπεται όχι στο Σύνταγμα ή στους νόμους της χώρας, αλλά στην προκήρυξη του διαγωνισμού των τεσσάρων αδειών που συνέταξε το ίδιο το υπουργείο Επικρατείας και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας(…)

  Κοινώς, αν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αρνηθούν
  να συνδράμουν στη σύσταση του ΕΣΡ, τότε όλη η διαδικασία θα τιναχθεί στον αέρα, εκτός κι αν η κυβέρνηση επιλέξει ξανά τον δρόμο της βίαιης καταστρατήγησης του Συντάγματος…

 3. Σκληρό πινγκ πονγκ Καρατζαφέρη-Τσίπρα
  February 7, 2012 |

  Μία νέα κόντρα είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή για την ένταση ανάμεσα στους δύο άνδρες ήταν η αρχική δήλωση του κ. Τσίπρα που αποκαλούσε τον Γιώργο Καρατζαφέρη ως «κονφερασιέ» σε θεατρική παράσταση.

  Συγκεκριμένα είχε δηλώσει:
  «Αυτές τις μέρες διεξάγεται και μία -θα μου επιτρέψτε την έκφραση- θεατρική παράσταση. Ένα θέατρο δήθεν διαπραγμάτευσης μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι διαπραγματεύονται», συμπληρώνοντας: «Ο κ. Καρατζαφέρης μάλιστα έχει επιλέξει και το ρόλο του κονφερασιέ σ’ αυτή τη διαδικασία της θεατρικής παράστασης».

  Απαντώντας σε όσα λέχθηκαν ο κ. Καρατζαφέρης
  άφησε αιχμές τόσο για την οικογένεια του κ. Τσίπρα όσο και για την 21η Απριλίου: «Είναι αλήθεια ότι σε ηλικία 25 ετών έχω κάνει και τον κονφερανσιέ.

  Βλέπετε, η οικογένειά μου, δεν ευνοήθηκε από το καθεστώς της 21ης Απριλίου». Ο ίδιος συνέχισε τα υπονοούμενα για την οικογένεια του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν τοποθετήθηκε κανένας άμεσα συγγενής μου αρχηγός του Παναθηναϊκού, ούτε πήρε κανένα έργο από το Δημόσιο. Έχω δουλέψει σκληρά και πολύ. Αυτό είναι το διαβατήριό μου. Ειρωνείες και υπονοούμενα δεν έχουν θέση, τουλάχιστον αυτή την περίοδο».

  Επιπλέον, δήλωσε σε επικριτικό τόνο: «Δυστυχώς, η σοβαρότητα, τείνει να γίνει στις μέρες μας είδος “ουσιώδες εν ανεπαρκεία”».

  Ο ΣΥΡΙΖΑ στις κατηγορίες του κ. Καρατζαφέρη
  απάντησε μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του κόμματος χαρακτηρίζοντας τον ως: «Αρχηγό του υπόδικου Καραμπέρη» τονίζοντας δε ότι κατέφυγε στη γνώριμη γι’ αυτόν τακτική της λάσπης.
  Καταλήγουν λέγοντας τα παρακάτω: «Δεν θα μπούμε στο κόπο ούτε καν να διαψεύσουμε τη συκοφαντία, αφού κατανοούμε ότι ο πανικός για τη πανωλεθρία που τον περιμένει, είναι κακός σύμβουλος».

  Στη ευθεία επίθεση πέρασε το ΛΑΟΣ
  ανταπαντώντας στα παραπάνω: «Θυμίζουμε στον κ. Τσίπρα, ότι στις τάξεις του ΛΑΟΣ δεν φιλοξενούνται ληστές, τρομοκράτες, έμποροι όπλων και άλλες συναφείς… αναρχικές δυνάμεις. Για περισσότερες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας μπορεί να απευθυνθεί στους κορυφαίους συνεργάτες του στον Συνασπισμό κ.κ. Δραγασάκη, Βούτση και Κουράκη».

  Επιπλέον, απέδωσε τον χαρακτηρισμό του «γνωστού υβριστή», ενώ προσέθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε: «Πόσα δημόσια, ή δημοτικά έργα έχει πάρει η οικογένειά του και ποια σχέση είχε με τον ευνοημένο από την χούντα, Τσίπρα».

  Όσον αφορά τους καταλογισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη περί παλιννόστησης κεφαλαίων που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ απάντησε: «Η πρόταση του ΛΑΟΣ, υιοθετήθηκε από την Ιταλία και μια σειρά άλλων, ακόμα, χωρών».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.