• Aνεστάλη η απεργία της ΠΝΟ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σφουγγάτο Μυτιλήνης

sfougato

Υλικά
8 κολοκύθια
αλάτι
πιπέρι
1 φλυτζάνι άνιθο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη τριμμένη φρυγανιά
8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πατάτα μικρή
6 αυγά
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια τυρί φέτα
1 φλυτζάνι λαδοτύρι Μυτιλήνης

Εκτέλεση
Καταρχήν, πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη μας.
Καθαρίζουμε την πατάτα και την τρίβουμε κι αυτήν στον τρίφτη.

Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κολοκύθι μέχρι να μαραθεί.

Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει για μισή ώρα.

Στο ίδιο τηγάνι, τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι, και έπειτα προσθέτουμε το κολοκύθι και την πατάτα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπωλ με το μείγμα από τα κολοκύθια.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον άνιθο, το μαϊντανό, το δυόσμο, τη φέτα και το λαδοτύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δούμε ότι το μείγμα μας γίνεται ομοιόμορφα.

Τέλος, λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Έπειτα, χύνουμε το μείγμα στο ταψί και προσέχουμε να στρωθεί ομοιόμορφα παντού. Πασπαλίζουμε πάλι με φρυγανιά και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Πηγή : www.lesvospost.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.