ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται ο διάλογος για τα θρησκευτικά

Τσίπρας- Ιερώνυμος: Ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις

Συνάντηση διάρκειας περίπου δύο ωρών είχαν απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Παρόντες ήταν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÏ ÌÅÃÁÑÏ ÌÁÎÉÌÏÕ ÌÅ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÊÓÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ---×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για άρση των παρεξηγήσεων και συνέχιση του διαλόγου για το μάθημα των θρησκευτικών. Σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο μέχρι την έκδοση των νέων βιβλίων θα χρησιμοποιούνται τα σημερινά.

Έγινε μία συνάντηση, μιλήσαμε, λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις και ο διάλογος για τα Θρησκευτικά θα συνεχισθεί με την συνεργασία πολιτείας εκκλησίας δήλωσε  ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Τον αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, Μεσογαίας Νικόλαος και Φθιώτιδος Νικόλος καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θ. Παπαγεωργίου.

Για άρση των παρεξηγήσεων μίλησαν και από την πλευρά τους οι κ.κ. Καμμένος και Φίλης.  Πάντως ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για συνέχιση των καινούργιων προγραμμάτων στο μάθημα των θρησκευτικών.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Χάνει και το ηθικό πλεονέκτημα ;
  ==========================
  Θυμό (42%) αγωνία (25%) και φόβος (16%), είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών, με την ελπίδα να υπερέχει στο 12% εξ αυτών, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας PRORATA για την εφημερίδα των Συντακτών.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον πολιτική και κυβερνητική ηλικία, έχει δώσει δείγματα γραφής, και ως εκ τούτου ο αρχηγός του δεν προβάλει στην συνείδηση του κόσμου ως ο άσπιλος ηγέτης με την ρομφαία της καθαρτήριας δράσης. Στην έρευνα φθαρμένο τον θεωρεί το 30% του δείγματος, έναντι 23% του Μητσοτάκη, και βέβαια το απαραίτητο 25% και τους δύο το ίδιο. Είναι εντυπωσιακό ότι σε σχέση με τον κ. Μητσοτάκη (αρχηγό ενός κόμματος του παλιού πολιτικού σκηνικού» που λέει ο πρωθυπουργός), ο κ. Τσίπρας παρουσιάζεται λιγότερο έντιμος, λιγότερο αποτελεσματικός, και περισσότερο φθαρμένος!
  . Απλώς η σύγκριση που καταγράφει η έρευνα, προβάλει το εντυπωσιακό γεγονός της ταχύρρυθμης, σαρωτικής, συνολικής φθοράς του κυβερνώντος κόμματος, μέσα σε ένα χρόνο από την περηφανή νίκη του στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 15.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο βρώμικο παρελθόν, μόνο που οι συνθήκες ζωής ήταν καλύτερες τότε απ ό,τι είναι τώρα.
  Αφού η κοινή γνώμη έχει αποκρυσταλλώσει τη άποψη ότι ο κ. Τσίπρας είναι πιο φθαρμένος από τον κ. Μητσοτάκη, πλέον και το αποδοτικό παιχνίδι της καταγγελίας έχει χαθεί. Μόνο το έργο θα μπορούσε να πείσει αλλά αυτό αποτελεί είδος εν ανεπαρκεία.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.