ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Βορίδη αποτελούν ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Οι δηλώσεις του τομεάρχη Δικαιοσύνης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Βορίδη, αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
voridis

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του κ. Βορίδη στον ρ/σ Παραπολιτικά:

Οι δηλώσεις του τομεάρχη Δικαιοσύνης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Βορίδη, αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Βορίδης, στη συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm, επέλεξε να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας, αποδίδοντας, μάλιστα, κατηγορίες περί επηρεασμού της Δικαιοσύνης στον πρωθυπουργό! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Βορίδης άφησε και υπονοούμενα σχετικά με την στάση ανωτάτων δικαστικών.

Επιπλέον, ο Μ. Βορίδης παραδέχτηκε τις ευθύνες του κόμματος του για τη μη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, την ίδια στιγμή που κατηγορούσε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι προχώρησε σε διαγωνιστική διαδικασία.

Καλούμε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ξεκαθαρίσει τη θέση του: είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και του Κράτους Δικαίου ή υπέρ της διαιώνισης της αυθαιρεσίας των καναλαρχών;

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε δηλώσεις πως υπάρχουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στον τομέα της δικαιοσύνης και στο Συμβούλιο της Επικρατείας -όπως είπε χαρακτηριστικά- στις οποίες προχώρησε μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

«Ορισμένες φορές έχουν χαρακτήρα ανοιχτό για παράδειγμα όταν ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν δίνει ούτε μία πιθανότητα να ακυρώσει στο ΣτΕ το διαγωνισμό για τις άδειες και πρόβλεψε ότι δεν πρόκειται να ακυρώσει τον διαγωνισμό», είπε ο κ. Βορίδης σημειώνοντας πως έτσι ο κ. Τσίπρας υπαγόρευσε την έννοια του δημόσιου συμφέροντος στους δικαστές.

Πρόσθεσε πως η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και η υπόσχεση αμέσως μετά για μισθολογικές αυξήσεις τους δείχνει κάτι.

Συνέχισε λέγοντας πως «κάποιοι δικαστές προφανώς φταίνε και προφανώς φταίνε και αυτοί που βρίσκονται στην ηγεσία των δικαστών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.