ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου: Ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν θα περάσουν

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν μέλη και νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ χθες το πρωί από τον πρώην αντιδήμαρχο της δημοτικής παράταξης ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων του Ωραιοκάστρου Θ. Ματσουκατίδη
screenshot_20161012-134501

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν μέλη και νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ χθες το πρωί στις 12-10-2016 από τον πρώην αντιδήμαρχο της δημοτικής παράταξης ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων του Ωραιοκάστρου Ματσουκατίδη Θεόδωρο, έξω και σε απόσταση 15 μέτρων από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου του Ωραιοκάστρου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «ο εν λόγω άτομο, γνωστό στο Ωραιόκαστρο για τις ακραίες εθνικιστικές του θέσεις και την ανοιχτή δημόσια υποστήριξη του στην δικτατορία, με την συνδρομή μετρημένων στα δάχτυλα της μιας παλάμης «διαμαρτυρόμενων» γονέων, απρόκλητα επιτέθηκε λεκτικά με βαριές ύβρεις και προσβολές στους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλώντας τους «αναρχοάπλυτους», «πουστ.ριά» και «γαμ....νους ανθέλληνες» ενώ χειροδίκησε και σε μέλος της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: Ο εν λόγω «κύριος» πέταξε την μάσκα του δήθεν «ανησυχούντα» γονέα και αποκάλυψε το αληθινό του πρόσωπο. Αυτό της αυταρχικότητας και της ιδεολογικής του άποψης για τη δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Καλούμε την δημοτική παράταξη ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ στην οποία ανήκει, να καταδικάσει την τραμπούκικη και αυταρχική συμπεριφορά του Ματσουκατίδη Θεόδωρου και να τον απομακρύνει άμεσα απο τις τάξεις της. Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθεί από τον λαό του Ωραιοκάστρου ότι συμμερίζεται και υιοθετεί και η ίδια τη συμπεριφορά του «κυρίου» αυτού.

Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Τετάρτης βρέθηκαν έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Ωραιόκαστρο για να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό ενάντια στο ρατσισμό και υπέρ της αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα.

«Θέλουμε ένα κόσμο που θα χωράει όλους τους κόσμους , θέλουμε σχολεία και γειτονιές που θα ακούμε τις φωνές των παιδιών ,χωρίς να ξεχωρίζουμε σε ποια γλώσσα είναι αυτές! Το μόνο που δε χωράει στον κόσμο μας είναι οι ρατσιστές και οι μισαλλόδοξοι», έγραφε το κείμενο που διένειμαν οι Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε την αντίδραση των γονέων.

Απέναντι τους συνάντησαν μία ομάδα έξαλλων γονέων –και όχι μόνο- οι οποίοι φώναζαν «αναρχοάπλυτοι», «ανθέλληνες» και άλλους τέτοιους χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε ακροδεξιά και ξενοφοβική ρητορική.

Παράλληλα μία εκ των συγκεντρωμένων φώναζε προς τους Νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ για τα προσφυγόπουλα πως «όχι δεν είναι δικά μας παιδιά, είναι παιδιά του Αλλάχ. Είναι παράνομοι δεν είναι πρόσφυγες» αλλά και «θα προασπίσουμε την πατρίδα μας».

Μάλιστα οι «προστατευτικοί γονείς» δεν δίστασαν να προπηλακίσουν, να σπρώξουν και να βρίσουν νεαρά παιδιά ζητώντας τους να απομακρυνθούν από ένα δημόσιο χώρο, δηλαδή το απέναντι πεζοδρόμιο από το σχολείο.

Το Ωραιόκαστρο ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν στην αρχή της προσφυγικής κρίσης ο Δήμαρχός του αρνήθηκε την φιλοξενία προσφύγων στο γειτονικό πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, έπειτα δέχθηκε πανελλήνια κατακραυγή όταν Δήμαρχος και σύλλογοι γονέων αρνήθηκαν την φοίτηση προσφυγόπουλων στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά τους. Το σημερινό περιστατικό έρχεται να προστεθεί ως συνέχεια και αποδεικνύει πως ο σπόρος του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας αλλά και της βίας φυτρώνει στη περιοχή.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Θ.Τ. 14:17 13/10/2016

  Περίφημα αν νεολαοι του τσίριζα αντιστέκονται στον «γονεεικό» ρατσισμό
  σε αντίθεση με την ηγεσία τους
  που τα είχαν κάνει πλακάκια με τους δεξιούς/ακροδεξιους της «πλατείας».

 2. Θ.Τ. 14:15 13/10/2016

  Περίφημα αν νεολαοι του τσίριζα αντιστέκονται στον «γονεεικό» ρατσισμό
  σε αντίθεση με την ηγεσία τους
  που τα είχαν κλανει πλακάκια με τους δεξιούς/ακροδεξιους της «πλατείας».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.