ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Στη Δημοκρατία δε νοείται αντιπαλότητα μεταξύ εξουσιών»

Σκληρή απάντηση των δικαστών στην κυβέρνηση: Κρίνουμε με βάση το Σύνταγμα

Για αδικαιολόγητες επιθέσεις της κυβέρνησης κατά της Δικαιοσύνης με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τονίζοντας ότι βασική και θεμελιώδης υποχρέωση των δικαστών είναι να κρίνουν τις υποθέσεις με βάση το Σύνταγμα.
dikaiosini

«Κατηγορήθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο για τις αποφάσεις του στα Μνημόνια, το 'κούρεμα' των ομολόγων, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, σαν να είναι αυτό που νομοθετεί και όχι οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που επέβαλαν τα δυσβάσταχτα για την κοινωνία μέτρα» αναφέρουν στην ανακοίνωση και προσθέτουν:

«Επιρρίπτεται ευθύνη στο Δικαστήριο διότι δεν υπολόγισε τις συνέπειες που προκαλεί η κήρυξη της αντισυνταγματικότητας του συγκεκριμένου νόμου και γιατί παρεμποδίζει με την απόφασή του την άσκηση της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Βασική και θεμελιώδης υποχρέωση των Δικαστών είναι να κρίνουν τις υποθέσεις με βάση το Σύνταγμα χωρίς να υπολογίζουν σκοπιμότητες και πολιτικές επιδιώξεις».

«Μία Δικαιοσύνη με άλλη κατεύθυνση θα ήταν πολύ επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας και για το Κράτος Δικαίου. Ο οικονομικός σχεδιασμός και ο τρόπος εξεύρεσης των απαραίτητων κονδυλίων για τη λειτουργία των κρατικών δομών είναι ευθύνη της Κυβέρνησης, ενώ καθήκον δικό μας είναι η διαφύλαξη της Συνταγματικής νομιμότητας. Στη Δημοκρατία δε νοείται κανενός είδους αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών. Η ομαλή λειτουργία των θεσμών προϋποθέτει κατανόηση του διακριτού ρόλου της κάθε εξουσίας και εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας χειραγώγησης της μιας από την άλλη» καταλήγουν.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. pitsirikos 22:42 03/11/2016

    Και οταν επεσε το μαυρο στην ΕΡΤ με βαση το συνταγμα κρινατε??????????????????????

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.