ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος ανακοινώσεων

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τους πλειστηριασμούς

«Ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία το τελευταίο καταφύγιο της Νέας Δημοκρατίας", σχολιάζει σε υψηλούς τόνους το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, καταλογίζοντας "πανικό" στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που "επιχειρεί σήμερα την αναπαραγωγή της κινδυνολογίας" για το ζήτημα των πλειστηριασμών.
pleistiriasmoi

Έναν "πανικό", τον οποίο αποδίδει στη "σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και στα επιχειρηματικά δάνεια, με δεδομένο ότι η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έως 280.000 ευρώ προστατεύεται ήδη σε συντριπτικό ποσοστό από το Δεκέμβριο του 2015".

Σε αυτό το πλαίσιο ασκεί δριμεία κριτική στη ΝΔ, μιλώντας για "ντροπή" που θα έπρεπε να νιώθουν -"γιατί είναι αυτοί που με το ιστορικό «email Χαρδούβελη» είχαν δεσμευτεί για πλήρη άρση κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες"-, αλλά και "ξεπεσμό".

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζει ότι "τελικά, η περιβόητη «Συμφωνία Αλήθειας» που περιφέρει ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ένα συνονθύλευμα από ασύστολα και συνειδητά ψέματα", μεταξύ των οποίων "ξεχωρίζει το ζήτημα των πλειστηριασμών".

"Και παρότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ξεσκεπάστηκε και εκτέθηκε στην Βουλή, με τα ψευδή στοιχεία τα οποία παρέθεσε, το γραφείο τύπου της ΝΔ επιχειρεί σήμερα την αναπαραγωγή της κινδυνολογίας, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να κερδίσει πολιτικά οφέλη, λασπολογώντας και κινδυνολογώντας", σημειώνει.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει ότι "όλος αυτός ο πανικός της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται στην σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και στα επιχειρηματικά δάνεια, με δεδομένο ότι η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έως 280.000 ευρώ προστατεύεται ήδη σε συντριπτικό ποσοστό από το Δεκέμβριο του 2015".

"Θα έπρεπε να ντρέπονται", συνεχίζει, "γιατί είναι αυτοί που με το ιστορικό «email Χαρδούβελη» είχαν δεσμευτεί για πλήρη άρση κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες". "Είναι αυτοί", τονίζει, "που όταν η κυβέρνηση υπερασπιζόταν κόκκινες γραμμές στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τραβούσαν ύπουλα το χαλί, πιέζοντας «να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση» για να επωφεληθούν από τις ενδεχόμενες αντιδράσεις".

Καταλήγοντας στους ίδιους υψηλούς τόνους, αναφέρει: "Τέτοιος ξεπεσμός. Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, οι πολίτες δεν ξεχνούν".

Η απάντηση της ΝΔ

«Το θράσος και ο κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Οι Τσίπρας - Καμμένος που πολέμησαν λυσσαλέα και καταψήφισαν κάθε ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, κουνάνε σήμερα το δάχτυλο στην κοινωνία. Μια κοινωνία που γνωρίζει πολύ καλά ότι επί Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας  σε αντίθεση σήμερα με τον κ. Τσίπρα που τότε κορόιδευε την κοινωνία λέγοντας “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει: Τα ψέματα που είπαν και συνεχίζουν να λένε δεν τους σώζουν από την οργή των πολιτών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.