ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σκωτσέζικη μπεκάτσα

skotseziki-mpekatsa

Υλικά
200 γραμ. ψίχα ψωμιού
8 αυγά
30 γραμ. βούτυρο
5 εκ. του λίτρου κρέμα γάλατος
20 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι
40 σπυριά κάπαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε την ψίχα σε 10 τετράγωνα καναπέ (πλευράς 5-6 εκ. και πάχους 5 χιλιοστών) και τα ψήνουμε στο φούρνο.
Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα αυγά, χτυπημένα και καρυκευμένα, και τα ζεσταίνουμε αργά, ανακατεύοντας τα συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα (να μείνουν σαν κρέμα).
Τα τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα κρύα.
Βάζουμε τα τηγανισμένα αυγά σε σχήμα θόλου επάνω στα καναπέ.
Σχηματίζουμε ένα «σταυρό» με δυο φιλέτα αντζούγιας επάνω σε κάθε καναπέ, βάζοντας 4 κομμάτια κάπαρη ανάμεσα στα φιλέτα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Το έδεσμα αυτό έχει σκοτσέζικη προέλευση και ονομασία.

Πηγή : www.syntages-mageirikis.eu

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.