ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στην «Αγορά»

Σκουρλέτης: Η θέση του γραμματέα δεν είναι κάτι που θα έβλεπα αυτή τη στιγμή

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ενώ εμμέσως εκφράζει την επιθυμία του να παραμείνει στο υπουργείο.
skourletis

«Παρότι είναι αρκετά τιμητική στο πρόσωπό μου αυτή η αναφορά που έχει κατά καιρούς γραφτεί το τελευταίο διάστημα, δεν είναι κάτι το οποίο θα έβλεπα αυτή τη στιγμή», τονίζει.

Για τον ανασχηματισμό σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνει με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και την αποτίμηση της δουλειάς που έχει γίνει σε κάθε υπουργείο, ενώ για τη δική του θητεία εκτιμά ότι «το πρόσημο είναι θετικό».

Για τον ρόλο του κόμματος που αναζητείται μέσα από το συνέδριο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Σκουρλέτης απαντά πως αφενός θα πρέπει να αποκατασταθεί το ειδικό βάρος του ώστε «να παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων». Αφετέρου «να αναλάβει το κόμμα το μερίδιο της ευθύνης ώστε και να μεταφέρει τον σφυγμό της κοινωνίας και ταυτόχρονα, όχι απλά να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά να αποτελεί και ένα είδος κοινωνικής συνείδησής της».

Για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δηλώνει ότι «η σύγκρουση δεν σταμάτησε ποτέ, η έντασή της διαφοροποιήθηκε», διαπιστώνει ότι από τους θεσμούς υπάρχουν πλέον και απόψεις που είναι «πολύ κοντά με τους δικούς μας προβληματισμούς», ενώ συμπληρώνει τονίζοντας την ανάγκη «να αξιοποιήσουμε την κάθε ρωγμή, την κάθε αντίθεση που εμφανίζεται προς όφελος της χώρας μας».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΡΕ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ;

  Γράφει ο Ν Βράχος 24.4.13

  Όλοι σιγά –σιγά αρχίζουμε να αναπνέουμε. Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που ένας ‘’τρελός’’ Έλληνας πολιτικός, πήρε την απόφαση να σώσει την πατρίδα μας από το χείλος του γκρεμού και σήμερα ελπίζουμε, και σήμερα υπάρχουμε και σήμερα δειλά -δειλά κάνουμε σχέδια και όνειρα πάλι.

  *Όλοι σήμερα γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε, ότι η χρεοκοπία με τις ΟΛΕΘΡΙΕΣ συνέπειές της κτυπούσε την πόρτα μας.

  *Όλοι γνωρίζουμε ότι το τέλος του 2009 ήταν το χρονικό ορόσημο της οικονομικής μας καταστροφής και της εθνικής μας υποδούλωσης. Θέλαμε 35 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ για να επιβιώσουμε σαν κράτος.

  *Όλοι ξέρουμε σήμερα, ότι είμαστε θύματα εξωτερικών δυνάμεων που επιθυμούν το πλούσιο υπέδαφός μας, και προδομένος λαός μιας πολιτικής κλίκας, τόσο της αντιπολίτευσης , της εποχής εκείνης, όσο και των αδίστακτων ‘’ΒΡΟΥΤΩΝ’’ εντός του Πασοκ.

  *Άνθρωποι , πολιτικά αδίστακτοι, ηθικά ανύπαρκτοι και ιδεολογικά νεκροί, επιχείρησαν την πολιτική και οικονομική δολοφονία των Ελλήνων.

  * ΑΝ(;) το 2010, δεν ήταν ο Παπανδρέου με το κύρος του, την κινητικότητά του , την θέλησή του, την αυτοθυσία του και την αγάπη του για την Ελλάδα, να δώσει τον αγώνα, που έδωσε μόνος του επί δύο χρόνια, κάτω από τρομακτικές πιέσεις, λοιδορίες, υπονομεύσεις και προδοσίες σήμερα θα είχαμε πτωχεύσει. Ο αγώνας του που ήταν και είναι ο σωστός, ο μοναδικός όπως αποδείχθηκε, έπιασε τόπο και σήμερα ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ!!!

  * Τι θα συνέβαινε όμως αν ήταν στη θέση του,
  είτε ο Καραμανλής , είτε ο Σαμαράς, είτε ο Τσίπρας, είτε ο Βενιζέλος, θα υπήρχαμε σήμερα σαν κράτος; Θα είχαμε ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ναι ή όχι;

  Βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε.
  =================================
  *Είχαμε πτωχεύσει και ο Καραμανλής…λιαζόταν ;
  *Είχαμε πτωχεύσει και ο Σαμαράς κρυβόταν και ..ετοιμαζόταν;
  *Είχαμε πτωχεύσει και ο Τσίπρας γκρέμιζε ακόμη;
  *Είχαμε πτωχεύσει και οι λοιποί ..χασμουριόντουσαν;

  • Αν, ο Σαμαράς, μιλούσε και αποκάλυπτε την αλήθεια για την οικονομία, όταν κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία, Ή !!! έμπαινε στην κυβέρνηση συνεργασίας και δεν την πολεμούσε από την πρώτη..ημέρα, από την πρώτη… στιγμή, θα είχανε αποφευχθεί όλες οι συνέπειες του ΒΡΩΜΙΚΟΥ πολέμου που έκανε μέχρι σήμερα τόσο εντός της Ελλάδας όσο και εκτός..;

  *Θα είχε επιτύχει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ(Ι), το οποίο είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της κρίσης, διότι αν δεν υπήρχε κρίση, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ να δανειστούμε; Οπότε θα είχαμε ένα δρόμο δύσκολο μεν αλλά ΟΧΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ…!
  Για ποιο λόγο να δανειστούμε αν όλα ήταν εντάξει;

  * Γιατί ο Βενιζέλος της κακίας, της μοχθηρότητας, του κόμπλεξ και της πολιτικής ανικανότητας, ήθελε « πάσει θυσία», να υπονομεύσει τον Πρόεδρο του Πασόκ και Πρωθυπουργό στην πιο κρίσιμη και καθοριστική προσπάθεια για την αποφυγή της χρεοκοπίας , που υπερίπτατο των Ελληνικών εδαφών και αμαύρωνε αγώνες και θυσίες.

  * Γιατί ο Τσίπρας της αλλοφροσύνης και του κομματικού «ερωτισμού»… έκαψε την Ελλάδα, υπονόμευσε την οικονομία (κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) ,επιχείρησε να υποβαθμίσει και πολιτειακές, κυβερνητικές, θεσμικές και κάθε είδους έννομη σχέση προκειμένου οι παραπολιτικοί του..ΤΑΛΙΠΑΝ να περιχαρακώσουν και να «ναρκοθετήσουν» κάθε γραμμή Εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας.
  ΄Ηθελε και αυτός… εξουσία και κυβερνητικό «λόγο»; Αλλά τι μπορούν να προσφέρουν οι κομματικοί δυνάστες μιας εποχής που ΜΟΝΟ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ παρήγαγε;

  * Και «έπρεπε» να συμπεριφερθούν τόσο ΑΘΛΙΑ και πρόστυχα στο Γιώργο Παπανδρέου που έδωσε τα πάντα για τη σωτηρία της Ελλάδας μας; Δεν υπάρχει ίχνος!..ανθρωπιάς;

  Τι πιστεύουν ότι θα διαφεύγουν διαρκώς πίσω από το κομματικό πέπλο της πόλωσης και της τύφλωσης;
  ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.