ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα χωρίς οικονομική επιβάρυνση

Στα θρανία μικροί Θεσσαλονικείς για να μάθουν αραβικά

Στα θρανία ετοιμάζονται να καθίσουν μικροί Θεσσαλονικείς, ηλικίας οκτώ έως 14 ετών, προκειμένου να μάθουν την αραβική γλώσσα σε ένα πρόγραμμα χωρίς οικονομική επιβάρυνση, που ξεκινά η Ένωση Φίλων Παλαιστίνης σε συνεργασία με τον κεντρικό Δήμο.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 29 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης. Θα γίνονται κάθε Σάββατο τις απογευματινές ώρες, ενώ θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2017 με τη χορήγηση αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής στους μαθητές.

“Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την κοινότητα της πόλης, την Ένωση Φίλων Παλαιστίνης, που υπάρχει από τη δεκαετία του 1980, όταν οι άνθρωποι ήρθαν εδώ για να σπουδάσουν. Έμειναν στη Θεσσαλονίκη, παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά τα οποία χρειάζονται μια βοήθεια για να γνωρίσουν τη γλώσσα των γονιών τους”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Τελίδης.

Η Ένωση Φίλων Παλαιστίνης θα είναι υπεύθυνη για την εύρεση διδασκάλων και για την ευταξία του χώρου, όπου θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα, ενώ στο πρόγραμμα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή εφτά παιδιά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.