ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη δημοσιότητα έγγραφα για τα παραπεμπτικά του Μ. Σαλμά μετά την καταγγελία Πολάκη

Τη στιγμή που ο Μάριος Σαλμάς πάει στα δικαστήρια τον Παύλο Πολάκη η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκαλύπτει τα έγγραφα που δείχνουν τη ζημιά που προκλήθηκε στον ΕΟΠΠΥ από τα παραπεμπτικά που υπέγραψε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
marios-salmas

Ο Π. Πολάκης, κατά την συζήτηση επερώτησης του Π​ΑΣΟΚ για την υγεία στην Ολομέλεια της Βουλής, έκανε ονομαστική καταγγελία για εμπλοκή του τ. αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά σε αχρείαστη εξέταση προδιαγνωστικής αρθροσκόπησης, .

Ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στην εξέταση της προδιαγνωστικής αρθροσκόπησης λέγοντας ότι  η εξέταση αυτή δεν είναι αναγκαία διότι η διάγνωση στις αρθρώσεις γίνεται με μαγνητική. Όμως, σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, «ενώ η εξέταση δεν χρειαζόταν, πάει ο Μ. Σαλμάς με τον αδερφό του και παίρνουν την αντιπροσωπεία του μηχανήματος που κάνει την εξέταση. Βάζει στη συνέχεια την υποδιοικήτρια του Αττικού να ζητήσει να τιμολογηθεί  η πράξη. Την τιμολόγησε ο κ. Σκανδαλάκης, πρόεδρος του ΚΕΣΥ και πρώην βουλευτής της Ν.Δ. 1.500 ευρώ. Την υπογράφει στη συνέχεια ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας».

«Τιμολογούμε λοιπόν μια διαγνωστική πράξη που δεν έχει αξία και στη συνέχεια πάει και παίρνει και άδεια ιατρείου όπως τα κανόνισε με τους ιατρικούς συλλόγους. για να κάνει την εξέταση. Γιατί πήρε και άδεια ιατρείου.Και καταθέτει παραστατικά στον ΕΟΠΥΥ και πληρώνεται. 550 ασθενείς είχε καταθέσει. Κάντε τον λογαριασμό να δείτε την κομπίνα. Στην Αμερική η μέγιστη τιμή για την ίδια εξέταση είναι 450 δολάρια. Εμείς την ξανατιμολογήσαμε, παρά το ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός καθυστέρησε», τόνισε ο Π. Πολάκης.

Οι απειλές Σαλμά και τα αποκαλυπτικά έγγραφα για τη ζημιά στον ΕΟΠΥΥ

Ο χειρουργός ορθοπεδικός και πρώην υφυπουργός Υγείας  πέρασε την Παρασκευή στην αντεπίθεση, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, για τον οποίο δήλωσε πως «στην αίθουσα του δικαστηρίου θα ακούσει τις ημέρες φυλάκισης που θα του επιδικάσουν οι δικαστές».

Κι ενώ ο  Μ. Σαλμάς ύστερα από τις καταγγελίες Πολάκη ισχυρίζεται πως «ουδεμία ζημία στον ΕΟΠΥΥ προκάλεσε η συγκεκριμένη διαγνωστική αρθροσκόπηση», σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσιάζει η «Εφ.Συν.» σήμερα, ο ΕΟΠΥΥ επιβαρύνθηκε κατά χιλιάδες ευρώ από τη συγκεκριμένη υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται άμεσα διά των υπογραφών τους ο πρώην υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος καθώς και η προηγούμενη Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και ο τότε πρόεδρός του, καθηγητής Ιατρικής Παναγιώτης Σκανδαλάκης, πρώην βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουμε απαντήσεις από τον Μητσοτάκη για τον Μ. Σαλμά

«Επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, φέρει την οσμή σκανδάλου κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος, στο οποίο εμπλέκονται, είτε με την υπογραφή τους, είτε άμεσα, κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένουμε άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «από ότι φαίνεται, η ΝΔ δεν αρκέστηκε να διαλύσει τα πάντα στον τομέα της δημόσιας Υγείας, και να αποδιαρθρώσει όλες τις δομές πρόνοιας, αλλά εργαζόταν και  υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων ιδιωτών, κάποιοι από τους οποίους ήταν και στελέχη της».

Το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών:

Ας πάρουμε την υπόθεση από την αρχή. Στις 22 Δεκεμβρίου 2014, ένα μήνα πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, επί κυβέρνησης Σαμαρά, με διαφαινόμενη τότε την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Λ. Γρηγοράκος υπογράφουν απόφαση (ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ ΩΧ5ΘΘ-ΖΤ3) με την οποία αποδέχονται την απόφαση της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2014.

salmas1

Επάνω αριστερά, η υπουργική απόφαση Βορίδη-Γρηγοράκου και δεξιά οι οι εγκρίσεις του Ιατρικού Συλλόγου που αποδεικνύουν τη συστέγαση του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου με το ιατρείο του πρώην υφυπουργού της Ν.Δ. Κάτω, τα παραπεμπτικά 550 ασθενών με την υπογραφή του Μάριου Σαλμά.

salmas2

Με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση ο τότε υπουργός αποδέχεται τη δυνατότητα διενέργειας της συγκεκριμένης διαγνωστικής αρθροσκόπησης στο ιατρείο, η οποία, όπως αναφέρεται, «δεν είναι μια νέα ιατρική μέθοδος αλλά ήδη υπάρχουσα διαγνωστική μέθοδος, με τη μόνη διαφορά της εξέλιξης των αναλώσιμων και εργαλείων που καθιστούν την πράξη απολύτως ίδιας επιστημονικής διαδικασίας, ίδιων επιστημονικών ενδείξεων, ίδιας επιστημονικής ακρίβειας με τη μέχρι σήμερα διαγνωστική αρθροσκόπηση στο χειρουργείο, με τη μόνη διαφορά ότι γίνεται στο εξωτερικό ιατρείο νοσοκομείου ή σε νόμιμο ιατρείο και είναι ασφαλής».

Το κυριότερο όμως είναι η τελευταία φράση της υπουργικής απόφασης:

«Ως προς την κοστολόγηση, εφόσον παραμένει διαγνωστική αρθροσκόπηση, ισχύει ό,τι και στα ΚΕΝ (κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο) των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων».

Με απλά λόγια, αποζημιώνεται κανονικά από τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ που παρουσιάζουμε σήμερα, όχι ένας και δύο αλλά συνολικά 550 ασθενείς μέσα σε ένα χρόνο (από το καλοκαίρι του 2015 έως τα τέλη Αυγούστου 2016) πήραν παραπεμπτικό από τον ίδιο γιατρό με το ίδιο ΑΦΜ για την ίδια συγκεκριμένη ιατρική πράξη (της διαγνωστικής αρθροσκόπησης γονάτου).

Ποιος είναι αυτός; Δεν είναι άλλος από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό, χειρουργό Μάριο Σαλμά.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες Πολάκη, η συγκεκριμένη εξέταση υπερκοστολογείτο κατά τουλάχιστον 300% (1.500 ευρώ κόστιζε η μία), με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο κατά τουλάχιστον 825.000 ευρώ για την αναφερόμενη περίοδο.

Η «Εφ.Συν.» έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία όλων των ασθενών που υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη εξέταση με υπογραφή του ίδιου του κ. Σαλμά.

«Οφείλω να ενημερώσω τους πολίτες ότι εγώ προσωπικά δεν έχω καμία σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και δεν έχω λάβει ούτε ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ, απλά το ιατρείο μου συστεγάζεται με ένα από τα πολυϊατρεία αυτά» έλεγε σε προχθεσινή δήλωσή του ο Μ. Σαλμάς.

Λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, στις 19/2/2015, με απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, χορηγήθηκε βεβαίωση λειτουργίας του «Ιδιωτικού διαγνωστικού εργαστηρίου Αρθροσκόπηση-Υπερηχοτομογραφία Ε.Ε.» επί της λεωφόρου Κηφισίας, το οποίο εκπροσωπείται νομίμως από τον Αθανάσιο Αρβάλη και το οποίο κατά... διαβολική σύμπτωση συστεγάζεται με το ιδιωτικό ορθοπεδικό ιατρείο του Μ. Σαλμά (βλ. Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας - Α.Π. 2775, 19.2.2015)

Της υπουργικής απόφασης Μ. Βορίδη είχε προηγηθεί γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ, με τον πρόεδρό του Παναγιώτη Σκανδάλακη να αποδέχεται την απόφαση της Ολομέλειας, η οποία άνοιξε τον δρόμο για να αναγνωριστεί η αποζημίωση για τη συγκεκριμένη ιατρική εξέταση.

«Το ΚΕΣΥ παρέπεμψε το θέμα σε ειδικό συμβούλιο εμπειρογνωμόνων και κατόπιν η εισήγησή τους διαβιβάστηκε στην Ολομέλειά μας, η οποία αποτελείται από 30 εκπροσώπους φορέων, αιρετούς και όχι διορισμένους», ισχυρίστηκε ο πρώην διοικητής του οργάνου, καθηγητής Π. Σκανδαλάκης.

Πρόκειται για δήλωση που προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς είναι γνωστό πως δεν είναι αιρετά στο σύνολό τους τα μέλη του ΚΕΣΥ.

Η θητεία του ΚΕΣΥ έληξε τον Φεβρουάριο του 2016, ορίστηκαν τα νέα μέλη του με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, συστάθηκε ξανά η Επιτροπή κοστολόγησης και μόλις τον περασμένο Ιούλιο έφτασαν τα πρώτα πορίσματα για τις κοστολογήσεις διαφόρων ιατρικών πράξεων.

Μόλις μια από τις υποθέσεις που εντόπισαν τα μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής είναι η υπόθεση Σαλμά.

Υπενθυμίζεται πως ο Μ. Σαλμάς είχε δηλώσει:

«Αν η εξέταση κοστολογήθηκε ακριβά (που δεν ισχύει), τίθεται εύλογα το ερώτημα: γιατί οι κύριοι Κουρουμπλής, Ξανθός και Πολάκης, επί 18 μήνες που ανέλαβαν μέχρι και σήμερα, δεν όρισαν νέα τιμή στην εξέταση, ενώ είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν».

Οπως προκύπτει, δεν ήταν δυνατόν η νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αλλάξει την τιμή της υπερκοστολογημένης εξέτασης χωρίς να υπάρχει προηγουμένως γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ και συγκεκριμένα της επιτροπής κοστολόγησης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, η συγκεκριμένη ιατρική πράξη, που κόστιζε 1.500 ευρώ, θα αποζημιώνεται πλέον με 150 ευρώ συν 150 ευρώ για τα ιατρικά αναλώσιμα, με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι.

Πηγή: left.gr

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΣΑΛΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΙΤΛΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ

  ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
  ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΠΑΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ Ο ΤΟΤΕ ΥΦ. ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ
  ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
  Με τον μόλις 44χρονο «επίκουρο καθηγητή» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, όπως αναφέρει ..
  ο ίδιος στο βιογραφικό του και νέο υφυπουργό Υγείας της νέας κυβέρνησης Σαμαρά, «δόκτωρα» Μάριο Σαλμά, δεν μας χωρίζει τίποτα προσωπικό.
  Βάσει όμως των στοιχείων που έχουμε στα χέρια μας(εκτός εαν ο ίδιος έχει άλλα οπότε καλό είναι να μας τα προσκομίσει)είναι ένας πολιτικός που έχει υποπέσει σε πολλά πολιτικά, ηθικά αλλά και εν πολλοίς ποινικά αδικήματα,διαπράττοντας αντιποίηση καθηγητικού τίτλου που ΔΕΝ τον δικαιούται. Άρα εαν δεν το γνωρίζει η δικαιοσύνη και εαν δεν έχουν παραγραφεί τυχόν ποινικά αδικήματα, καλό είναι να επιληφθεί.
  Στις 27-8-2008 και ενώ κυβερνούσε το μπάχαλο της κυβέρνησης του Κουρασμένου και ο ίδιος ήταν υφυπουργός, ο Σαλμάς πετυχαίνει με την 332/27-8-2008 πράξη του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τον διορισμό του σε κενή θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής.
  Στο ιατρικό συνάφι(που όλοι γνωρίζουμε πόσο ισχυρό είναι και μαθαίνει τα πάντα)επικρατεί αναβρασμός και τίθενται ερωτήματα για την ενέργεια αυτή.
  Στις 2-6-2011 όμως όταν όλα έχουν μαθευτεί, ο τότε υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος, με την 122938/2-6-2011 απόφαση του, ακυρώνει τον ψεύτικο, νόθο και κάλπκικο τίτλο του Σαλμά(κατά την απόφαση) με το αιτιολογικό ότι «διαπιστώθηκαν πλημμέλειες στη διαδικασία εκλογής αυτού οι οποίες καθιστούν παράνομη την εκλογή και την πράξη διορισμού του».
  Δηλαδή με απλά λόγια ο κύριος υφυπουργός κορόιδεψε ένα ολόκληρο σύστημα(κάτι που βέβαια δεν πιστεύουμε γιατί σίγουρα είχε συνενόχους) ότι παραπλάνησε ή εξαπάτησε τα ανώτατα πανεπιστημιακά όργανα ότι εκμεταλλεύτηκε την υπουργική του ιδιότητα και αντιποιώντας καθηγητικό τιτλο, πήρε δημόσιο αξίωμα.

  Ξέρει κύριος «καθηγητής» πως λέγεται αυτό στη δημοσιογραφική γλώσσα και στην γλώσσα του πολίτη που τον ψήφισε; Λαμογιά λέγεται, απατεωνιά, ψευτιά, αντιποίηση και όλα τα συμπαρομαρτούντα.
  Μετά από αυτό ρωτάμε τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, τον Υπουργό Υγείας που τον έχει δίπλα του αλλά και τον πρωθυπουργό της χώρας. Ο κ.Μάριος Σαλμάς, πρέπει ακόμα να είναι υφυπουργός της κυβέρνησης των αδιάφθορων που θα σώσουν τον τόπο;
  Σεις είπατε κύριε Σαμαρά ότι αφεντικό σας είναι ο λαός. Ο κ.Σαλμάς, κορόιδεψε το αφεντικό σας. Πρέπει να παραμείνει στη θέση του;

 2. Χαζεύοντας το βιογραφικό του Superman Μάριου Σαλμά
  ________________________________________
  6/22/2012 01:25:00 μμ Δημοσιεύθηκε από Παραπολιτική

  Ο Μάριος Σαλμάς επέστρεψε χθες στο Υπ.Υγείας στο οποίο βρισκόταν και στις κυβερνήσεις Καταλληλότερου. Ήδη μάλιστα γράφονται καλά λόγια γι” αυτόν σε site των οποίων οι ιδιοκτήτες ασχολούνται με τον χώρο της Υγείας. Υποθέτω ότι όλους αυτούς θα τους στενοχωρήσει, περικόπτοντας με θάρρος τις περιττές δαπάνες.

  Έριξα μια ματιά στο βιογραφικό του όπως δημοσιεύεται στο site της Βουλής και διαπίστωσα ότι είναι ένας άνθρωπος που…

  …πέτυχε γρήγορα, πολύ γρήγορα. Παιδί-θαύμα;

  Γεννήθηκε το 1968 και φοίτησε στην Ιατρική Σχολής της Θεσσαλονίκης, έκανε την ειδίκευση του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου του οποίου είναι και Διδάκτωρ. Το 1999, σε ηλικία 31(!) ετών, εξελέγη Λέκτωρ Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Αφού στα 31 του ήταν ήδη λέκτορας, να τι έκανε μέσα σε 13 χρόνια:

  – Τουλάχιστον 6 χρόνια στην Ιατρική (αν δεν άργησε ούτε μια μέρα να τελειώσει)
  – Αν υποθέσουμε ότι τότε δεν υπήρχε καθόλου αναμονή, ξεκίνησε αμέσως την ειδικότητα η οποία μάλλον κράτησε κι αυτή 6 χρόνια (1 χρόνο χειρουργική + 5 χρόνια ορθοπεδική).

  Στο ενδιάμεσο, έχει σίγουρα εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις κι ενδεχομένως και το αγροτικό του. Το 1993 και το 1996 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας με την Πολιτική Άνοιξη, σε ηλικία 25 και 28 ετών αντίστοιχα. Μέσα σε αυτό το διάστημα, δηλώνει και μετεκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Balgrist στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

  Κι αφού μέχρι το 1999 έχει προλάβει να τελειώσει την Ιατρική, να μετεκπαιδευτεί, να πάει Στρατό, να τελειώσει το διδακτορικό του, να εκλεγεί Λέκτορας και να δουλέψει ως γιατρός, το 2000 εκλέγεται βουλευτής. Ο τύπος είναι πρώτος ξάδερφος του Superman, δεν εξηγείται αλλιώς…

  Δυο ακόμα παρατηρήσεις:

  α) Εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008, φέροντας παράλληλα την βουλευτική ιδιότητα.

  β) Δηλώνει 18 δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών σε ξένα περιοδικά. Εδώ βρήκα μόνο 6, όλες μάλιστα «συλλογικές» κι όλες όσο ήταν βουλευτής. Καμία από τις 6 δεν έχει δημοσιευθεί πριν το 1999, δηλαδή πριν εκλεγεί λέκτορας. Οι άλλες 12 δεν καταγράφονται στο έγκυρο pubmed, κάτι που δείχνει είτε την ποιότητα τους είτε..

 3. ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΑΛΜΑ: ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
  Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris Στις 24 Ιουνίου 2012 – 02:55.

  Η υπόθεση Σαλμά και ο φάκελος που ανοίξαμε με τον «χαιδεμένο» φίλο του φυλακισμένου για συμμετοχή στο κύκλωμα της απαγωγής Παναγόπουλου, υπεργολάβο του Μπόμπολα Γ.Τρομπούκη(αυτά θα τα συζητήσουμε άλλη στιγμή), αποτελεί γραφίδα απόδειξης για το βρώμικο σύστημα πολιτικής διαπλοκής που κατέστρεψε την Ελλάδα, μείωσε την εθνική προκοπή, τελμάτωσε τη χώρα και την ξαναπήγε στην επώδυνη σκλαβιά μιας νέας Ευρωπαικής «Τουρκοκρατίας».
  Ένας γιατρός ορθοπεδικός που δηλώνει και αθλητίατρος(και αυτό είναι ένα θέμα προς επίκαιρη συζήτηση για το πως πήρε την ειδικότητα αθλητιάτρου ο κύριος υπουργός), γίνεται ψευτοκαθηγητής, σύμφωνα με απόφαση που αποκαλύψαμε. Και έρχεται μετά από μήνες η εκπρόσωπος στην Ελλάδα της λέσχης Μπίλντεμπέργκ, ένα από τα πιο αντιπαθή σκύβαλα της πολιτικής, να τον ξανακάνει…καθηγητή.
  Με τον κ.Σαλμά σε προσωπικό επίπεδο δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα. Δεν τον ξέρουμε τον άνθρωπο. Η υπόθεση του όμως αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα ακριβού βουλευτικού κουστουμιού που σέρνεται στα απόνερα της διακομματικής διαπλοκής. Οι Πασόκοι εξυπηρετούν τους δεξιούς και οι δεξιοί τους Πασόκους. Πολιτικές αλλαξοκωλιές με μόνο χαμένο το λαό. Ο λαός όμως τους ξανάφερε. Οπότε ας τους φάει στη μάπα, ας γονατίσει, ας λιώσει στη φτώχεια και ας σκάσει να παραπονιέται. Ραγιάς γεννήθηκε και ραγιάς θα πεθάνει.
  Τον κ.Σαλμά(με όλα όσα αποκαλύψαμε)τον παραδίδουμε στον λαό του και στο κόμμα του. Τους τον χαρίζουμε άσπιλο και αμόλυντο από τα βρωμόνερα της διαπλοκής. Εκεί που τον βάφτισε και τον ξέπλυνε η κ.Διαμαντοπούλου. Η πιο άχρηστη υπουργός του Βενιζέλου και του Τζεφρι που κάποιοι την απαξίωσαν και δεν την έβγαλαν όχι βουλευτή αλλά ούτε καθαρίστρια στη Βουλή. Ας κάνει τον κόπο όμως ο Σαλμάς να δώσει(εαν έχει ευθιξία)στην κοινή γνώμη τα τεκμήρια του πανεπιστημιακού του έργου. Πάπαλα. Δεν θα τα δείτε ποτέ.
  Δεν θα το τραβάγαμε τόσο πολύ μαζί του. Ήταν όμως απρεπής και ανήθικος. Τηλεφώνησε ανήμερα της εκπομπής σε στέλεχος του Extra 3 και προσπάθησε να κόψει προγραμματισμένα θέματα στην ελεύθερη εκπομπή μας. Ώστε να μην ενημερωθεί η κοινή γνώμη. Ποιος ο πρώην…ψευτοκαθηγητής. Ο Ψευτοθόδωρος του Κοινοβουλίου.
  Θα του χαρίσουμε ως επίλολο(αναμένοντας τα έγγραφα του…νόμιμου διορισμού του στο Πανεπιστήμιο), δημοσίευμα από συμπατριώτες του για τις αγαθές σχέσεις που διατηρούσε με φυλακόβιους.

  Η φωτογραφία είναι από την προεκλογική ομιλία που έκανε ο υφυπουργός Υγείας για τις πρόσφατες ευρωεκλογές, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009, στο Κλειστό Στάδιο του Μεσολογγίου. Δηλαδή πριν από περίπου ένα μήνα.
  Ο επιχειρηματίας Γ. Τρομπούκης – ο οποίος σήμερα κρατείται ως μέλος της σπείρας που έκανε την απαγωγή του Π. Παναγόπουλου και άλλα εγκλήματα- είναι το πρόσωπο που φαίνεται στον κόκκινο κύκλο, όρθιος μπροστά από την πρώτη σειρά.
  Σ” εκείνη την ομιλία, που διαφημίστηκε εντόνως στον τοπικό Τύπο μαζί με το σχετικό φωτογραφικό υλικό, ο κ. Σαλμάς είχε καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ και είχε προβάλει το έργο της κυβέρνησης στο νομό Αιτωλοακαρνανίας…
  Αποκαλύψεις για τον υπόδικο επιχειρηματία Γ. Τρομπούκη και το γραφείο του υφυπουργού κ. Σαλμά
  Σχέσεις σταθερές και περίεργες
  Σταθερός πελάτης κατά την διάρκεια των επισκέψεων του στην Αμφιλοχία, σε γνωστό παραλιακό σουβλατζίδικο ο Γ. Τρομπούκης. Το συγκεκριμένο μαγαζί και η επιλογή του κ. Τρομπούκη δεν ήταν τυχαία καθώς ο ιδιοκτήτης είναι δεύτερος ξάδερφος του Σαλμά ενώ στη λάντζα δούλευε κουμπάρα της Μαρίας Σωτηρίου!
  Την κυρία Σωτηρίου πήρε διευθύντρια στο γραφείο του στο υφυπουργείο Υγείας ο κ. Σαλμάς παρότι στο παρελθόν υπήρξαν αντίπαλοι. Υπάρχει όμως κι άλλη απευθείας σχέση του κ. Σαλμά με τον κ. Τρομπούκη. Ο κ. Τρομπούκης έχει κάνει τις χωματουργικές εργασίες για την βίλλα του υφυπουργού στο Πανόραμα Παλλήνης. Επίσης ο κ. Σαλμάς έχει διορίσει διοικητή στο ΚΑΦΚΑ Μεσολογγίου τον γαμπρό του, λογιστή κ. Δημήτρη Αρβαλή (και είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του κ. Δημήτρη Σταμάτη ο οποίος είχε πει σταματήστε να ασελγείτε στον λαό της Αιτωλοακαρνανίας). Ο κ. Αρβαλής όμως είναι ο λογιστής και κρατά τα βιβλία του… κ. Τρομπούκη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.