ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή δύο από τους εννέα συλληφθέντες για την εμπλοκή τους σε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης στο ΙΚΑ Αιγάλεω

Το κατηγορητήριο που συνέταξε ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Κώστας Σαργιώτης και η επίκουρη ανακρίτρια διαφθοράς Χριστίνα Σαλάππα αποτιμώντας το προανακριτικό υλικό περιλαμβάνει σοβαρά κακουργήματα όπως απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, εγκληματική οργάνωση, ψευδή βεβαίωση και άμεση συνέργεια στο αδίκημα αυτό.
dikaiosyni1

Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στους δικαστικούς λειτουργούς, και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα οι φερόμενοι ως πρωταγωνστές της υπόθεσης, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ,ενώ οι υπόλοιποι επτά αφέθησαν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους, κατά περίπτωση ανάλογα με το βαθμό συμμετοχής τους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της προανακριτικής έρευνας που προηγήθηκαν εντοπίστηκαν 219 ύποπτα παραστατικά . Οι δύο υπάλληλοι φέρονται ότι «χρησιμοποιούσαν» IBAN από λογαριασμούς συγγενικών τους προσώπων και κατέθεταν χρήματα για διάφορες ιατρικές παροχές .

Στη συνέχεια παρενέβαιναν στους υπολογιστές άλλαζαν τους αριθμούς των IBAN ,καταθέτοντας τα χρήματα σε δικούς τους λογαριασμούς και μετά την κατάθεση των χρημάτων ,δια της ίδιας οδού, ξαναδιόρθωναν τους επίμαχους τραπεζικούς λογαριασμούς , για να μην κινούν τις υποψίες.Παρόλα, αυτά οι έκνομες ενέργειές τους αποκαλύφθηκαν και όπως διαπιστώθηκε η ζημία που προκάλεσαν στο ΙΚΑ ξεπερνά τις 160.000 ευρώ.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τον έλεγχο που διενεργήθηκε προέκυψε ότι οι ασφαλισμένοι αν και σύμφωνα με τα παραστατικά εμφανίζονταν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ,
εν τούτοις τις επίμαχες ημερομηνίες όλοι βρίσκονται κανονικά και εργάζονται στα πόστα τους.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε :

* Στις 06-06-2013 χορηγούνται σε ασφαλισμένη υλικά αυτοκαθετηριασμού (υδρόφιλοι καθετήρες με ουροσυλλέκτες). Είδος που χορηγείται συνήθως σε ασθενείς με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Για την χορήγηση του απαιτείται προσκόμιση ουροδυναμικής μελέτης και ιατρική γνωμάτευση από την οποία να προκύπτει ο αριθμός κενώσεων της κύστης. Ωστόσο, το ίδιο διάστημα η γυναίκα εμφανίζεται να εργάζεται κανονικά με είκοσι πέντε (25) ημέρες απασχόλησης κατά μήνα σε ιδιωτικό ιατρείο, στην περιοχή του Κολωνακίου Αττικής.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με έναν άντρα ασφαλισμένο, ο οποίος δεν είχε λείψει ούτε μία ημέρα από την εργασία του , στη Βουλή Ελλήνων ,αλλά και με δύο ακόμα ασφαλισμένες ,οι οποίες εμφανίζονται να εργάζονται κανονικά η μία ως καθηγήτρια και η άλλη ως βοηθός σε κομμωτήριο.

*Σε μία άλλη περίπτωση οι ελεγκτές εντόπισαν ασφαλισμένη στην οποία εμφανίζεται να έχει χορηγηθεί το είδος «άρθρωση γόνατος με υδραυλική περιστροφή» ,στις 19-08-2015. Έχει δε χορηγηθεί σε αυτή και μηχάνημα ορθοστάτισης και βάδισης που χορηγείται σε ασθενείς με παραπληγία ή τετραπληγία.
Παρόλα αυτά από τη διαστάυρωση των στοιχείων προέκυψε πως όλο το επίμαχο διάστημα εργαζόταν κανονικά σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας όπου απασχολείται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.