ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Με αφορμή την κατάθεση Στουρνάρα στη Βουλή

Στην πρόταση για εξεταστική από την είσοδο στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα επιμένει το ΠΑΣΟΚ

«Να μάθει ο ελληνικός λαός επιτέλους την αλήθεια και να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», ζητούν στο ΠΑΣΟΚ, επαναφέροντας την πρότασή τους για σύσταση εξεταστικής επιτροπής από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ και μέχρι σήμερα, με αφορμή -και- τα λεγόμενα του Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή.

Στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, εξάλλου, ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε δύο γεγονότα, που στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι θα πρέπει να τύχουν ενδελεχούς διερεύνησης από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πρώτον,στην «καταστροφική νεοκαραμανλική πενταετία 2004-2009», όπως την ονομάζουν,υποστηρίζοντας ότι έφερε και την κατάρρευση της χώρας, με τον Γιάννη Στουρνάρα να λέει ακριβώς αυτό, ότι η δημοσιονομική κατάρρευση και κρίση που προκάλεσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ αυτής της περιόδου, έφεραν τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση. «Το κύριο αίτιο της κρίσης δεν ήταν ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, αλλά η δημοσιονομική διαχείριση στα έτη 2008 - 2010», είπε, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις της χώρας μετά το 2010 έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν την πορεία προς την ολοκληρωτική καταστροφή, και δικαιώνοντας έτσι τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για τις αναγκαστικές σε μεγάλο βαθμό επιλογές που είχαν να κάνουν. «Όσα επακολούθησαν και τα Μνημόνια, ήταν προσπάθειες να αποτραπεί η χρεοκοπία», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, «οι προσπάθειες αυτές είχαν ασφαλώς δυσάρεστες επιπτώσεις, οι επιπτώσεις, όμως της χρεοκοπίας, θα ήταν ανυπολόγιστες». ‘Πατώντας’ πάνω στα λεγόμενα του Γιάννη Στουρνάρα, στην Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι πολιτικοί απατεώνες και τυχοδιώκτες έχτισαν την πολιτική τους καριέρα πάνω σε έναν αντιμνημονιακό μύθο, ο οποίος τώρα μέρα με την ημέρα καταρρέει.

Δεύτερον, στον Γιάνη Βαρουφάκη, υπουργό Οικονομικών του κ. Τσίπρα το πρώτο εξάμηνο του 2015 και στις επιλογές και συμπεριφορές του στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές που οδήγησαν στην ρήξη, τα capital controls, στο δημοψήφισμα και την υπογραφή του τρίτου, αχρείαστου και πιο σκληρού μνημονίου, από τις οποίες προκύπτουν σοβαρές πολιτικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες.

Τούτων δοθέντων, στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη θυμίζουν ότι έχουν ζητήσει επανειλημμένα τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα κληθεί να διερευνήσει όλη την περίοδο από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα. Το αίτημά τους αυτό και επαναφέρουν,προκειμένου «να μάθει ο ελληνικός λαός επιτέλους την αλήθεια και να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», όπως λένε, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι αρνούνται μέχρι σήμερα την πρότασή τους «προφανώς επειδή κρύβουν σκελετούς στις ντουλάπες τους που δεν επιθυμούν να αποκαλυφθούν»…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 11:53 13/10/2016

    ΜΗΝ ξεχάσετε στην Εξεταστική να ΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ και τα παρακάτω δύο Θέματα:
    1. Να γίνει ενδελεχείς έρευνα για να ανακαλυφθεί ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ εκείνο το φυσικό πρόσωπο που εκπροσωπούσε την Ελλάδα ως ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ εκείνη την περίοδο 2010-2011 για την οποία ΕΣΧΑΤΩΣ , ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ, ΕΠΑΊΡΕΣΤΕ , γιατί κακές γλώσσες λένε πως ήταν ο ΙΔΙΟΣ που ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ καλομπουκωμένα με οφίτσια ΒενιζελοΦωφικά ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ τον υπονόμευσαν-πρόδωσαν-ανέτρεψαν και μετά τον έστειλαν και στην αδέκαστη Δικαιοσύνη ως καταχραστή . Οτι ακριβώς θα ονειρευόταν ο Καμένος και ο Νικολόπουλος .
    2. ΓΙΑΤΙ άραγε : Την περίοδο 12/2011 – 01/2015 αυτά τα ίδια καλομπουκωμένα με κρατικά οφίτσια ΒενιζελοΦωφικά ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ , για 3 ολόκληρα χρόνια σε ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛ, σε ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ, σε ΚΑΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ , ΔΕΝ υπερασπίστηκαν ούτε στο ελάχιστο τις καταιγιστικές ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ-ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ επιθέσεις στην Κυβέρνησή τους 2010-2011 από τους
    ΣαμαροΚαραμανλικούς & Δημαρίτες ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΉΤΕΣ ΤΟΥΣ παρά του εναντίον υπερθεμάτιζαν με τα ΔΟΛια ΒενιζελοΠΡΟΔΟΤΙΚΑ «ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ 2010-2011» , αλλά αποδέχονταν δια την (αν τη παρουσία τους) σιωπής και ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙ-Παπανδρεική κατασυκοφάντηση όχι μόνο του Γ. Παπανδρέου (ώς ΤΆΧΑ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ) , αλλά και του Α.Παπανδρέου (ώς ΑΙΤΙΟ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ) .
    ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑντιΠαπανδρεικό ΚΟΛΠΟ που είχατε εξ υφάνει μαζί με τους ΔΟΛιους και λοιπούς ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΣΑΣ : Ενοχοποιώντας το γονίδιο Παπανδρέου , τον Ανδρέα ΠΡΙΝ &
    τον Γιώργο ΜΕΤΑ , ΑΘΩΩΝΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ Μητσοτάκη-Σημίτη-Καραμανλή !
    Y.Γ : ΡΕ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΑΛΗΤΕΣ σημιτοφωφοπασοκόσκυλα , εμείς οι εχέφρονες ιδεολόγοι της παράταξης ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΣΙΜΠΊΣΟΥΜΕ στο ΔΟΛιο ΚΡΟΚΟΔΕΊΛΙΟ ΚΛΑΜΑ ΣΑΣ ? ΣΑΣ εχουμε γραμένους στα kakala μας ΕΣΑΣ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ & ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ της όποιας εξουσίας κυνηγάτε .
    ΡΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ της Δημοκρατίας Καραμανλομπουκωμένα πασοκόσκυλα , ΤΩΡΑ που τελείωσε η ΜΑΣΑ βγάλατε τις κουκούλες και νομίζεται ΟΤΙ ΔΕΝ θα σας αναγνωρίσουμε ? Βρωμάει το χνώτο σας πτωμαΐνη & σήψη , ύαινες της Δημοκρατίας . Τραβάτε και επίσημες πρόθυμες μετρέσες του Καραμανλή σας , ακολουθώντας τον φύση καταδότη που στην ουσία σας εκδίδει .ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΑΣ , ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.