Neo

Στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και «με τη βούλα»

Το «παρών» θα δώσει αύριο ο ιδρυτής της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής της ΕΚΙΕΑ, Φώτης Κουβέλης, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα εκκινήσει τις εργασίες του με ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ο Φώτης Κουβέλης έχει κληθεί προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα ενώ η ένταξη του ιδίου και των μελών και φίλων της ΕΚΙΕΑ στο κυβερνών κόμμα είναι θέμα μερικών ωρών. Εξάλλου, όπως πληροφορείται ο Neo, αυτό δεν είναι προσωπική απόφαση του επικεφαλής της ΕΚΙΕΑ, αλλά η ομόφωνη απόφαση της πρόσφατης Διάσκεψης μελών και φίλων της ΕΚΙΕΑ για το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
kouvelis

«Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς αναδεικνύει και προωθεί αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους και συμπαρατάσσεσαι στην απόκρουση των σχεδίων για «αριστερή παρένθεση» και «δεξιά παλινόρθωση», σημειώνεται στην κατακλείδα του κειμένου της απόφασης, ενώ ήδη όλα τα μέλη και οι φίλοι της ΕΚΙΕΑ έχουν ενταχθεί στις κατά τόπους επιτροπές στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει συγκροτήσει ανά την Επικράτεια το κυβερνών κόμμα.

Αναλυτικά, η απόφαση της Διάσκεψης μελών και φίλων της ΕΚΙΕΑ έχει ως εξής:

«Η χώρα επτά χρόνια τώρα βρίσκεται στη δίνη μιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αλλά και αβεβαιότητας.
Βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή. Μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση που κατέληξε σε νίκη των ευρωπαϊκών δυνάμεων της Αριστεράς, η κυβέρνηση ανέλαβε το δύσκολο έργο της εξόδου από την κρίση, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, σε στέρεες και διαφανείς βάσεις, με δίκαιες αναδιανεμητικές κοινωνικές πολιτικές, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το πλαίσιο των πραγματικών δυσκολιών και των ευρωπαϊκών συσχετισμών.

Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη και ευθύγραμμη. Έχει απέναντί της τις κοινωνικά συντηρητικές και οικονομικά νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και κέντρα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που θα θέτουν συνεχώς προσκόμματα, επιδιώκοντας την έξοδο από την κρίση με τους δικούς τους πολιτικούς όρους και τα δικά τους συμφέροντα.

Η μάχη της εξόδου της χώρας από την κρίση πρέπει και μπορεί να κερδηθεί με κοινωνικά δίκαιους όρους και ουσιαστική προοδευτική πολιτική.

Η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. Στη χώρα διαμορφώνονται δυο πολιτικοί πόλοι: o ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός. Αυτός ο προοδευτικός πολιτικός πόλος πρέπει να στηριχθεί και να έχει σταθερή την πορεία του, προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς αναδεικνύει και προωθεί αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους και συμπαρατάσσεσαι στην απόκρουση των σχεδίων για «αριστερή παρένθεση» και «δεξιά παλινόρθωση».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NMan. 14:04 12/10/2016

  Φώτης Κουβέλης …
  Θεωρητικά δικηγόρος, πρακτικά άεργος, εφόσον όλη του τη ζωή την έβγαλε ως παρατρεχάμενος της Αριστεράς.
  Γνήσιο έρπον ασπόνδυλο «μαλάκιο» των κομματικών διαδρόμων.
  Αυτός ο άεργος και ανεπάγγελτος «αριστερός» στο πόθεν έσχες του βρέθηκε με μεγάλη περιουσία.

  Περιουσία, η οποία δεν δικαιολογείται από τους μισθούς του και βέβαια από τις επαγγελματικές δραστηριότητες. Ευνόητο είναι ότι όλα αυτά αποτελούν «αντιπαροχές» υπηρεσιών απέναντι σε αφεντικά.
  Αντιπαροχές για ειδικές «αποστολές» …Αποστολές, στις οποίες εξειδικεύεται ο σταλινικός πολιτικός …
  Ο πολιτικός, ο οποίος εξυπηρετεί τη Νέα Τάξη σε όλες της τις απαιτήσεις.

  Ο Κουβέλης έχει τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά με τον Κωνσταντόπουλο. Ενώ για τον Κωνσταντόπουλο η φάτσα του είναι εμπόδιο για την «αριστερή» του καριέρα, για τον Κουβέλη η φάτσα του είναι το μεγάλο του προσόν.

  Η καλοκάγαθη φάτσα του, σε συνδυασμό με τις ασήμαντες ικανότητές του, τον καθιστούν ιδανικό για την ανάληψη ειδικών αποστολών …
  Αποστολών υψηλού ρίσκου, τις οποίες δύσκολα θ” αναλάμβαναν άλλοι. Εξαιτίας της φάτσας του παραβλέπει κάποιος τον βρόμικο ρόλο του, ακόμα κι όταν τα στοιχεία τον αποκαλύπτουν.

  Ποιος δεν θυμάται τον βρόμικο ρόλο του Κουβέλη στο βρόμικο 89;
  Ποιος δεν θυμάται ότι στην πιο βρόμικη περίοδο της ελληνικής δικαιοσύνης ο «καλός» κι «αγαθός» Κουβέλης ήταν Υπουργός της Δικαιοσύνης;
  Αυτή η βρόμικη αποστολή πόσο του απέδωσε ως ανταμοιβή; Δεν βγαίνουν τόσο εύκολα τα είκοσι ακίνητα, οι καταθέσεις και οι πολυτελείς σπουδές των παιδιών.
  Από εκείνα τα «κολλητηλίκια» με τον Μητσοτάκη ζει πλουσιοπάροχα για δεκαετίες ολόκληρες.
  Εξυπηρέτησε κάποτε τον φασιστικό δικομματισμό και θα τον εξυπηρετεί όποτε θα υπάρχει ανάγκη. Έχει παιδιά να βολέψει …να μην το ξεχνάμε.

  Κάθε νέα εξυπηρέτηση προσθέτει νέα ακίνητα πάνω στα είκοσι του παρελθόντος.
  Άρα; …
  Άρα απατεώνας.

  —————————————-
  Διαβάστε ολόκληρα τα κείμενα και ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΑ

  Επάγγελμα αριστερός
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.