ΚΟΣΜΟΣ

Αμφίρροπη αναμέτρηση

Στις κάλπες οι Μολδαβοί - Φαβορί οι φιλορώσοι Σοσιαλιστές

Oι Μολδαβοί άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στην πρώτη από το 1997 εκλογή προέδρου που διεξάγεται με καθολική ψηφοφορία, μια αναμέτρηση στην οποία αντιπαρατίθενται οι οπαδοί της προσέγγισης με τη Ρωσία με τους υποστηρικτές της ολοκλήρωσης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Presidential elections in Moldova

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) για τις εκλογές αυτές, οι οποίες αναμένεται ότι θα είναι στήθος με στήθος σ' αυτή τη χώρα των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων, που συγκλονίζεται από μια βαθιά πολιτική κρίση μετά την ανακάλυψη πέρυσι μιας γιγάντιας τραπεζικής απάτης.

Εννέα υποψήφιοι συμμετέχουν στην αναμέτρηση αυτή. Είναι η πρώτη φορά από το 1997 που ο αρχηγός του κράτους εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία, μετά την απόφαση που έλαβε τον Μάρτιο το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Στις εκλογές αντιπαρατίθενται ουσιαστικά οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που βρίσκονται στην κυβέρνηση και η φιλορωσική αντιπολίτευση, ο επικεφαλής της οποίας, αρχηγός του Κόμματος των Σοσιαλιστών Ίγκορ Ντόντον θεωρείται φαβορί για να κερδίσει τον πρώτο γύρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.