ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει την περιοδεία ανά την Ελλάδα αμέσως μετά…

Στις Βρυξέλλες η Φώφη

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να λάβει μέρος στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και τη σύναξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Προέδρων.

Την ίδια ώρα, στο κέντρο της Ευρώπης, η Φώφη Γεννηματά θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με ηγέτες κρατών και κομμάτων,προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στην οικονομία της χώρας, αλλά και την πορεία του προγράμματος, την ύπαρξη του οποίου το ΠΑΣΟΚ χρεώνει αποκλειστικά στην κυβέρνηση Τσίπρα και εκτιμά ότι «δεν βγαίνει». Εξού και ζητά αλλαγή κυβέρνησης και αλλαγή πολιτικής.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί τους πολίτεςπου κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς σε ‘συστράτευση’,προκειμένου να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και η Δημοκρατική Συμπαράταξηνα καταφέρει να επηρεάζει σημαντικά τις πολιτικές εξελίξεις. Σε αυτό τοπλαίσιο, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να συνεχίσει την περιοδεία της ανά τηνχώρα, αμέσως μόλις επιστρέψει από τη βελγική πρωτεύουσα, επισκεπτόμενη αυτή τηνφορά έναν δήμο της Αττικής, στα δυτικάπροάστια του λεκανοπεδίου.

Εκεί, θα επαναλάβει την πάγια άποψη της ΔημοκρατικήςΣυμπαράταξης ότι για την έξοδο από την κρίση, απαιτείται εθνική συνεννόηση καιδικό μας σχέδιο, το οποίο πάντως δεν δείχνει κατά το ΠΑΣΟΚ να έχει η παρούσακυβέρνηση.

Επί τάπητος σε τέτοιου είδους συναντήσεις τίθενται σχεδόνπάντα και τα θέματα επικαιρότητας, με την αδειοδότηση τεσσάρων και μόνοιδιωτικών καναλιών να διεκδικεί τα ‘πρωτεία’ το τελευταίο διάστημα. Σε αυτό τοεπίπεδο, στην Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν ότι στο θέμα του ΕΣΡ δεν πρόκειταινα προχωρήσουν σε κανενός είδους συμφωνία εωσότου λάβει απόφαση το Συμβούλιο τηςΕπικρατείας.

Μετά το νέο κρούσμα παραίτησης Γενικής Γραμματέα υπουργείου,της κ.Χαλικιά, δε, σημειώνουν με νόημα ότι δεν είναι η πρώτη φορά. «Ο ένας μετά τον άλλον οι Γενικοί Γραμματείς καταγγέλλουν τους υπουργούς τους για αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων και η κυβέρνηση αντί να διαλευκάνει τις υποθέσεις απλώς ζητά τις παραιτήσεις των καταγγελλόντων»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.