ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Εκλογές ΗΠΑ

Στήθος με στήθος η μάχη Κλίντον - Τραμπ σε τρεις κρίσιμες πολιτείες

Αμφίρροπη φαίνεται πως θα είναι η μάχη των προεδρικών εκλογών ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN που διενήργησε η εταιρία ORC, στη Νεβάδα, τη Βόρεια Καρολίνα και το Οχάιο.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα αλλά διενεργήθηκε στο διάστημα μεταξύ 10 και 15 Οκτωβρίου, δηλαδή όταν είχαν ήδη γίνει γνωστά τα βίντεο του ρεπουμπλικάνου υποψήφιου με τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος γυναικών. Μάλιστα οι ερωτώμενοι στις συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις απαντούν ότι ο Τραμπ εκφράζει απλώς τις απόψεις του για τις γυναίκες.

Σε ό,τι αφορά στα ποσοστά προτίμησης ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, ο Τραμπ προηγείται της Κλίντον στο Οχάιο, συγκεντρώνοντας την προτίμηση του 48%, έναντι 44% που συγκεντρώνει αντίστοιχα η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος.

Αντίθετα, στην πολιτεία της Νεβάδα η Κλίντον προηγείται με 46% έναντι 44% του Trump και στη Βόρεια Καρολίνα η υποψήφια των Δημοκρατικών είναι μπροστά με 48% έναντι 47% του δισεκατομμυριούχου υποψηφίου.

Στις τρεις έρευνες, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες θεωρούν ότι η Χίλαρι Κλίντον έχει καλύτερη ιδιοσυγκρασία για να κυβερνήσει τη χώρα. Ωστόσο στο ερώτημα ποιος είναι πιο τίμιος και αξιόπιστος υποψήφιος, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.