ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες

Στο ΣτΕ η απόφαση για τις ατομικές συμβάσεις έργου στο δημόσιο

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να αποφανθεί για το ζήτημα της συνταγματικότητας ή μη των ατομικών συμβάσεων έργου στο δημόσιο. Ήδη το ΣτΕ με απόφαση επί αίτησης ασφαλιστικών μέτρων είχε μπλοκάρει το διαγωνισμό για τις καθαρίστριες των δημοσίων νοσοκομείων.
ste

Το ίδιο θέμα επανέρχεται προς συζήτηση με αφορμή το προσωπικό παροχής υπηρεσιών φύλαξης (σεκιούριτι) του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός»).

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο το θερινό Τμήμα του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 205 και 206/2016 αποφάσεις του (ασφαλιστικά μέτρα) «μπλόκαρε» όλους τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας στα νοσοκομεία και τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας νομικά πρόσωπα.

Οι ανώτατοι δικαστές είχαν κρίνει ότι «η ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας μέσω συνάψεως ατομικών συμβάσεων έργου κατά το άρθρο 97 ν. 4368/2016 δεν είναι συμβατή με διατάξεις του ενοριακού δικαίου».

Το όλο ζήτημα εισάγεται και πάλι προς συζήτηση με την αιτιολογία, ότι «τίθεται το γενικότερου ενδιαφέροντος ζήτημα της συμφωνίας προς το Σύνταγμα και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των διατάξεων του άρθρου 97 του ν. 4368/2016 το οποίο έχει συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.